Orgeneral Çolak: Bize silah dayadılar

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın mağdur sıfatıyla verdiği savcılık ifadesinin bir kısmı ortaya çıktı.

Orgeneral Çolak: Bize silah dayadılar
Orgeneral Çolak: Bize silah dayadılar
GİRİŞ 26.07.2016 21:22 GÜNCELLEME 26.07.2016 22:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

15 Temmuz darbesi, Kara Havacılık Okulu'ndan bir subayın ihbarıyla ortaya çıktı. Genelkurmay karargahında yapılan toplantının ardından Kara Havacılık Okulu'na giden Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, savcılık ifadesinde, "Çok iyi kamufle olmuşlardı, şüphe çekici en küçük bir hareketlilik yoktu" diye konuştu.

Çolak, Genelkurmay Başkanı'nı bilgi vermek için aradı ama telefona ulaşamadı. Karşısındaki darbecilerle birlikte hareket ettiği tespit edilen Hulusi Akar'ın Emir Subayı Yarbay Levent Türkkan'dı.

"GENELKURMAY'A GELDİĞİMİZDE SİLAH SESLERİ GELİYORDU"

İfadeye göre, Türkkan rahat bir ses tonu ile Akar'ın kendisini karargahta beklediğini söyledi. Çolak, "Genelkurmay'a geldiğimizde silah sesleri geliyordu yerde yatanlar vardı. Başka bir kapıdan giriş yaptık, içeride tam techizatlı askerler vardı, tatbikat olduğunu düşündüm. Yoğun ateş altında araçtan indiğimde yere yatırıp silah dayadılar 'Hareket etmeyin emniyetiniz için yapıyoruz' dediler. Aracıma ateş ederek hareket etmesini engellediler" dedi.

DARBECİ ASKERLER TARAFINDAN DARP EDİLDİ

Orgeneral Çolak ifadesinde, genelkurmay karargahında darbeci askerler tarafından darp edildiğini söyledi. Çolak, "Ellerimiz arkadan kelepçeliydi 2. Başkan'ın odasına aldılar. 35 dakika bekledikten sonra içeri giren askerler sert şekilde başımıza çenemize kadar bere geçirdiler. Aynı anda ayaklarımıza da kelepçe taktılar. Zaman zaman kafamızı öne doğru bastırarak etrafa bakmamızı engelliyorlardı. kurtulduktan sonra doktordan darp raporu aldım" dedi.

YORUMLAR 2
  • rte 7 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar osun size ki o rütbedesiniz. ülkeyi mahvettiniz.
    Cevapla
  • yunus 7 yıl önce Şikayet Et
    inandırıcı gelmiyor bunlar bize
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi