Darbenin kod adı: Pars

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı’nda ‘Pars’ darbe planı ele geçirildi.

Darbenin kod adı: Pars
Darbenin kod adı: Pars
GİRİŞ 29.07.2016 06:45 GÜNCELLEME 29.07.2016 10:58
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cuntacıların harekat merkezlerinden biri olarak kullandığı Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı'yla ilgili yeni bilgi ve belgeler ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen'in koordinasyonunda savcı Ali Alper Saylan'ın talimatıyla Muhafız Alayı'na gerçekleştirilen operasyon sonucu darbecilerin hain planlarına da ulaşıldı. Muhafız Alayı'ndaki FETÖ'cü askerlerin 15 Temmuz'un hazırlıklarına günler öncesinden başladığı belirlendi. Bu kapsamda cuntacılar, “Köşk Muhafız Komando Birlik Komutanlığı Alarm Planı” başlıklı göstermelik tatbikat planı hazırladı. Darbe girişimi hazırlıklarını gizlemek için bu yola başvuran cuntacıların, gerçek harekat planının adının ise “Pars” olduğu ortaya çıktı.

DARBE PLANI ARAÇTAN ÇIKTI

'Pars kuruluş şeması'na yer verilen planda, Muhafız Alay Komutanlığı'nın nerelerde operasyon yapılacağı belirtildi. Buna göre, Genelkurmay Başkanlığı, Çankaya Köşkü ve TRT'de görevlendirilecek personelin isimleri tek tek belirtildi. 15 Temmuz için 4 ayrı birlik çıkarılırken, Genelkurmay'a 108, Başkanlık ve üst düzey bürokratların lojmanların içinde yer aldığı Çankaya Köşkü 105, TRT için ise 103 ve 121 kişilik birlikler oluşturuldu.

MÜHİMMAT LİSTESİ

Pars harekat planında ayrıca 15 Temmuz gecesi kullanılacak mühimmat listesi bile yer aldı. “Muhafız Komando Tabur Komutanlığı Pars Malzeme Listesi”nde yer alan mühimmatların bir kısmı şöyle sıralandı: “137 G3A3 piyade tüfeği, 23 G3A4 piyade tüfeği, 53 MP-5, 90 tabanca, 137 şarjör tabanca, 800 G3 şarjörü.” Listede ayrıca megafon, gece görüşü cihazı ve telsiz de yer aldı.

NATO 2 GÜN ÖNCE GÖNDERDİ

Söz konusu toplantılara katılan isimlerden Kosova'da güvenliği sağlamakla görevli NATO önderliğindeki çok uluslu barış gücü Kosovo Force(KFOR) atanan Tanju Poshor. Yapılan araştırmada Poshor'un darbe girişiminden 2 gün önce Ankara'ya geldiği belirlendi. Poshor'un uçak biletini ise 1.5 ay önceden ayırttırdığı tespit edildi. Ankara'ya geldikten sonra ise Poshor'u havalimanından Alay Komutanı Albay Kutsi Barış'ı aldırtarak Muhafız Alayı'na gittiği anlaşıldı.

3 ERİN CEBİNDEN 1 DOLAR

Öte yandan, darbe planının bulunduğu araçta Işık'a ait olduğu anlaşılan bir de ajanda bulundu. Söz konusu ajandada, planın uygulanmasına ilişkin notların yer aldığı tespit edildi. Bunların arasında “Muhafız alayı armaları çıkarılacak”, “Köpekler benimle olacak”, “Toplanma bölgesinde sessizce beklenecek”, “Şahsi ambulans isteği olmayacak” gibi notlar yer alıyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 erin cebinden 1 dolar, bir erin cebinden ise 2 dolar çıktığı öğrenildi.

1 numara Kaplan

Darbe girişiminde görev alacak 'Pars kuruluş Listesi'ndeki isimlerin kan gruplarına kadar yazıldı. Darbe planında ayrıca telsiz çevrim şeması da yer aldı. Buna göre, telsiz konuşmalarında Alay Komutanı 'Kaplan', 1. müdahale kuvveti 'Kudret', Köşk Muhafız Komando Bölümü 'Kaya' koduyla anons edilecekti. Öte yandan, Alay Komutanı Albay Kutsi Barış ve Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Albay Ali Yazıcı ile Genelkurmay Başkanı Başdanışmanı Kurmay Albay Orhan Yıkılkan'ın özellikle darbe girişiminin gerçekleştiği hafta sık sık Muhafız Alayı'nda bir araya geldiği tespit edildi. Ayrıca çok sayıda cuntacı subayın da bu toplantılara katıldığı belirlendi. Alınan 'tanık' ifadelerine göre, Albay Barış'ın söz konusu toplantılarının deşifre olmaması için darbe girişiminden bir hafta önce kendisine gelen misafirlerin kaydının tutulmaması için Nizamiye'ye talimat verdiği de ortaya çıkarıldı.

Yeni Şafak

YORUMLAR 6
  • Osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Nato nun ve incirlik üssü nün Türkiye için ne kadar tehlikeli olduğunu görmek lazım artık
    Cevapla
  • Vatan sever Konya'li 7 yıl önce Şikayet Et
    NATO nun ABD nin emir verdiği apaçık ortada. Bu şeref yoksunu darbecilerin sırf Cumhurbaşkanına ve Akp ye olan öfkeleri yüzünden ülkenin ve Türk Devletinin bütünlüğüne Cumhurbaşkanımızın hayatına kast ettikleri apaçık ortada.ABD, AB ve NATO dan bize dost olmaz.Türkün Türk ten başka dostu yok. Bırakalım araplarla içli dışlı olmayı Türk devletleri ile birleşelim.
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Suudi Arabistan yanımızda olduğunu ve Türkiye'de ciddi yatırımlar yapacağını açıkladı birde Azerbaycan! ....Diğer Türki cumhuriyetler Nerede?
    Cevapla
  • Alemdar 7 yıl önce Şikayet Et
    pars musevice bir kelime!!!
    Cevapla
  • Metin 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu kanı bozukları neden hiç kimse farketmemiş istihbarat ne yapmış.Allah bu milletin yüzüne bakmış.Şükür rabbime başaramadılar.
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ve Nato ile tüm ilişkiker kesilsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri