15 Temmuz'da Kobani'de hazırlık yapıldı

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 15 Temmuz darbe girişimi gecesine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

15 Temmuz'da Kobani'de hazırlık yapıldı
15 Temmuz'da Kobani'de hazırlık yapıldı
GİRİŞ 06.08.2016 04:22 GÜNCELLEME 06.08.2016 09:47
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 15 Temmuz darbe girişimi gecesine ilişkin “O gece Kobani’de kimler hazırlık yaptı? Kimler Türkiye’ye geçiş yapacaktı? Nereleri işgal edeceklerdi, nasıl bir kaos yaşatacaklardı? Kıbrıs’ta kimler dirsek teması yaptı” sorularını gündeme getirdi.

Çelik, bazı gazetecilerle sohbetinde bu konularda bildikleriyle ilgili ayrıntıya girmeyeceğini belirterek, özetle şöyle dedi:

SINIRDA HAREKETLENME İDDİASI

“Darbecilerin dertleri Türkiye’de kaos oluşturmaktı. Bazı açıklamalar bekliyoruz. 15 Temmuz gecesi Kobani’de ne hazırlık yapıldı? Müttefikler açıklasın. O gece Kobani’den kimler Türkiye’ye gireceklerdi? Neler yapacaklardı, nereleri işgal edeceklerdi, nasıl bir kaos yaşatacaklardı? Kaç milyon vatandaşımızın şehadetine sebep olacaklardı? Seçim bölgemden aldığım bilgilerden söz ediyorum. Bölgedeki yetkililer, karşı tarafta, aynı saatlerde, silahlı bazı hazırlıklar yapıldığını biliyor. Başarılı olması halinde Türkiye’ye sızılacağına dair bilgiler var. Bölgeye gittiğimizde bize de anlattılar.

BUNLARI ORTAYA ÇIKARACAĞIZ

Ne yapacaklardı, gelip bölgeyi işgal mı edeceklerdi? Baskı aracı mı olacaktı? Bölge de bir şeyler mi ilan edeceklerdi? Güney sınırında hazırlık ve hareket-lilik olduğuna ilişkin ciddi duyumlar var. Kıbrıs’tan kimler geldi? Kiminle dirsek teması yapıldı? Kimlerin mesajı taşındı? İncirlik Üssü’nde neler yaşandı? Sınırımızda ne planlandı? Bunların peşindeyiz, bunları ortaya çıkaracağız.

TARIMDA FETÖ TARAMASI

Bakanlığımızda FETÖ ayıklaması yapıyoruz. Sayı 1600’ü buldu. Devletin tespitleri var, onu esas alıyoruz. Yanlış yapmama adına, açığa alınanlarla ilgili veriler değerlendiriyor. Tarım Kredi Kooperatifleri’nde en son baktığımda 10 gübre bayiliği iptal edildi.”

YORUMLAR 18
  • poyraz 7 yıl önce Şikayet Et
    şimdi herkes sure-i haktan gözükmeye başladı kobani yi boşver sayın bakan önce mensubu olduğun parti teşkşlatları belediyeler ne kadar fetöcü barındırıyor bulunduğumuz ilde son 15 yıldır emniyet defterdarlık ilsağlık müd jandarma gaün kredi yurtlar kurumunun aldığı yakıtlar hangi yolla dönüşümlü olarak kimlere verilmiş akryakıtçılar derneği olarak kurulan ve sadece mesleğe yeni girecek istasyon sahiplerine karşı dava açmak ve süreç içinde dernek e bağış adı altında alınan haraçların fetöye nasıl aktarıldığını araştırın
    Cevapla
  • plc 7 yıl önce Şikayet Et
    bu pkk yandaşi ve destekçilerle ilgili bir an önce gereken yapılıp derhal vatandaşlıktan ve çalıştığı işlerden çıkartma işlemine başlanmalıdır. bu kanser olmuş ermeni uşakları bu topraklardan defedilmelidir
    Cevapla
  • Gurbetci 7 yıl önce Şikayet Et
    Aman bakanim bunlari ulkede karsit guruplar duymasin adamlar hala tiyatro diyor ulke elden gitseydi o zamanfa the end diyeceklerdi
    Cevapla
  • m.g 7 yıl önce Şikayet Et
    içerde dısarda yapılan bütün hainlikleri gündem yapın herkes bilsin milli birlik beraberlik ruhu aşılasınki bu düşmanlarla başedelim.bölünürsek biteriz.İnşallah tek vücut olursak dünyaya meydan okuruz.başkada çaremiz etrafımızda bunca namussuzlar varken.Artık anlayalım hedef Erdoğan değil hedefleri topraklarımız .Ortadoğu..
    Cevapla
  • Esas 7 yıl önce Şikayet Et
    Abd tasfiyelere baslamali artik. Deliller bu cunta heveslisi abd li gruplari hukuken tasfiye imkani saglayacaktir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmenlik atama taban puanları 2024 tablosu netleşti!
İlk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yaptı! Ankara'da 6 kritik konuda imzalar atıldı...