Son dakika AYM ihraç haberi! - Anayasa Mahkemesi (AYM) iki üyesi için ihraç kararı aldı!

Son dakika Anayasa Mahkemesi (AYM) haber ve gelişmesi haberimizde.. Ajanslardan son dakika AYM ihraç haberi geldi. AYM iki üyesi için ihraç kararı aldığını açıkladı. 15 Temmuz Darbe Girişi ve ardından alınan OHAL kararı ile birlikte ülke çapında FETÖ terör örgütü ile mücadele en üst seviyeye çıkarıldı. Bu doğrultuda parlamenter sistemi ve hukuk sistemimizin en tepedeki kurumu olan Anayasa Mahkemesi'nde (AYM) FETÖ soruşturmaları kapsamında 2 üye hakkında ihraç kararı çıktı. İşte AYM'nin iki üyesi aldığı karar ile ilgili detaylar haber7.com'da..

Son dakika AYM ihraç haberi! - Anayasa Mahkemesi (AYM) iki üyesi için ihraç kararı aldı!
Son dakika AYM ihraç haberi! - Anayasa Mahkemesi (AYM) iki üyesi için ihraç kararı aldı!
GİRİŞ 09.08.2016 12:54 GÜNCELLEME 09.08.2016 13:02

Son dakika Anayasa Mahkemesi (AYM) haber ve gelişmeleri haberimizde..

Ajanslardan son dakika AYM ihraç haberi geldi. AYM iki üyesi için ihraç kararı aldığını açıkladı. 15 Temmuz Darbe Girişi ve ardından alınan OHAL kararı ile birlikte ülke çapında FETÖ terör örgütü ile mücadele en üst seviyeye çıkarıldı. Bu doğrultuda parlamenter sistemi ve hukuk sistemimizin en tepedeki kurumlarından olan Anayasa Mahkemesi'nde (AYM) FETÖ soruşturmaları kapsamında 2 üye hakkında ihraç kararı çıktı. İşte AYM'nin iki üyesi aldığı karar ile ilgili detaylar haber7.com'da..

AYM'DEN İHRAÇ AÇIKLAMASI

Anayasa Mahkemesi yaptığı kısa bir açıklama ile 'Alparslan Altan ile Erdal Tercan'ın meslekte kalmaları uygun görülmedi' dedi. 

AYM'nin, FETÖ soruşturmasında iki üyenin ihracına ilişkin karar gerekçesinde, "Darbe teşebbüsünün, demokratik anayasal düzene ve milli güvenliğe yönelik en ağır saldırı olduğu sonucuna varmak gerekir." ifadelerine yer verildi.

Anayasa Mahkemesi'nin FETÖ soruşturmasının ardından iki üyenin ihracına ilişkin kararının gerekçesinde, "Şimdiden Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz darbe teşebbüsünün, demokratik anayasal düzene, bireylerin temel hak ve hürriyetlerine ve milli güvenliğe yönelik en ağır saldırılardan biri, belki de en ağırı olduğu sonucuna varmak gerekir." ifadelerine yer verildi.

"BENZER TEŞEBBÜSLERİN ÖNÜNE GEÇECEK TEDBİRLER ALINMASI..."

Darbe teşebbüsünün fiilen engellendiği belirtilen gerekçede, şunları kaydedildi:
"Darbe teşebbüsü fiilen engellenmiş olmakla birlikte bu teşebbüsün demokratik anayasal düzene, temel hak ve hürriyetler ile milli güvenliğe yönelik oluşturduğu tehlikenin tamamen ortadan kaldırılması ve benzer teşebbüslerin önüne geçecek tedbirler alınması devletin sadece yetkisinde olan bir husus değil, Anayasa'nın 5. maddesi gereğince bireylere ve topluma karşı ertelenemeyecek bir sorumluluğu ve görevidir."

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak