Şehit babanın son görüntüleri ağlattı

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olan babası Yusuf Çelik'in tankın üstündeki son görüntüsü

GİRİŞ 10.08.2016 11:54 GÜNCELLEME 10.08.2016 12:04
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olan babası Yusuf Çelik'in tankın üstündeki son görüntüsünü, televizyonda yayınlanan 15 Temmuz Demokrasi Marşı'nın klibinde görünce gözyaşlarına hakim olamayan Bülent Çelik, "Babam görüntüde, tankın üstündeydi. Darbeci bir askeri tanktan çıkarmaya çalışıyordu. Görüntüleri izlediğimde gözyaşlarımı tutamadım. Babam davası uğruna şehit düştü. Böyle bir babanın evladı olmaktan gurur duyuyorum." dedi.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 65 yaşındaki babası Yusuf Çelik'in Almanya'dan emekli olduğunu ve bayram tatilini geçirmek için 15 Temmuz'da Türkiye'de bulunduğunu söyledi.

Darbe girişimi olduğunu televizyondan ve sosyal paylaşım sitelerinden duyunca hemen babasını aradığını belirten Çelik, "Dikkatli olmalarını söyledim. O da haberleri izlediğini, iyi olduklarını söyledi. Darbe girişiminin ilk saatleriydi. Daha sonra telefonu kapattım. Olayın ilk anlarında çok şeyden haberimiz yoktu." diye konuştu.

"Babam, Cumhurbaşkanımızı ve ülkesini çok severdi"

Yaşananların bir darbe girişimi olduğunu görünce tekrar annesini aradığını anlatan Çelik, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımızın davetini duyunca ve olayların büyüdüğünü görünce evi tekrar aradım çünkü babamın yerinde duramayacağını çok iyi biliyordum. Babam, Cumhurbaşkanımızı ve ülkesini çok severdi. Annemi aradığımda biz üzülmeyelim, endişeye kapılmayalım diye babamın iyi olduğunu söyledi. Babam, Cumhurbaşkanımızın 'meydanlara inin' çağrısı üzerine abdestini alıp, namazını kılarak dışarı çıkmış. Giderken de telefonunu, cüzdanını bile yanına almamış. Bugüne kadar hiç yapmadığı bir şeydi. Annem, o gece babam gelmeyince meraktan aramaya çıkmış, hastanelere, karakollara sormuş. En sonunda Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde babamın cesedini bulmuşlar. Hastaneye yaralı olarak gelmiş. İsmini ve memleketini ancak söyleyebilmiş."

"Böyle bir babanın evladı olmaktan gurur duyuyorum"

Şehit babasını Aksaray'ın Sarıyahşi ilçesinde son yolculuğuna uğurladıktan sonra Almanya'ya döndüğünü dile getiren Çelik, 15 Temmuz sonrası Türkiye'de yaşanan gelişmeleri medyadan takip ettiğini aktardı.

Çelik, babasının son görüntüsünü Yenikapı’daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nden sonra televizyonda yayınlanan "15 Temmuz Marşı" klibinde gördüklerini ve çok duygulandıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ailemle televizyonda Yenikapı’daki mitingi izliyorduk. Ardından 15 Temmuz Marşı yayınlandı. Klibi izlerken eşim bir anda 'babam bu' diye seslendi. Hemen internetten klibi buldum. Gerçekten eşimin dediği kişi rahmetli babamdı. Sonrasında bu görüntünün daha uzun ve orijinal halini arayıp bulduk. Babam görüntüde, tankın üstündeydi. Darbeci bir askeri tanktan çıkarmaya çalışıyordu. Görüntüleri izlediğimde gözyaşlarımı tutamadım. Babam davası uğruna şehit düştü. Böyle bir babanın evladı olmaktan gurur duyuyorum."

"Vatan hainlerinin idam edilmesini istiyorum"

Darbe girişimi akşamı babasıyla beraber olamadığı için duyduğu üzüntüyü dile getiren Çelik, "O gün ben de orada olmayı, babamla hainlere karşı mücadelede yan yana bulunmayı çok isterdim. Babamın inancı bizim de inancımızdır. O vatan hainleri, babamı ve 238 vatan evladını şehit etti. Ben bu hainliği yapan ve ülkemize bu acıları yaşatan FETÖ'cülerin, vatan hainlerinin idam edilmesini istiyorum. Zaten Cumhurbaşkanımız da bizimle aynı fikirde. Ülkemize çok büyük üzüntü yaşattılar. Allah bu yolda ülkemizi ve Başkomutanımızı korusun." ifadelerini kullandı.

"En ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum"

Şehit Yusuf Çelik'in eşi Ayşe Çelik de darbe girişimi sonrasında yaşadıklarını asla unutmayacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Eşim o gün oruç tutmuştu. Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine hemen evden çıktı. Sabaha kadar eşimi bekledim. Daha sonra aramak için hastanelere, polis merkezlerine gittim. Eşimin cenazesini çok zor bulduk. Vücudunda kurşun izi, başında da darp izleri vardı. Bizlere bu acıyı çektirenlerin en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum."

 

YORUMLAR 29
  • Bilirkişi erol 7 yıl önce Şikayet Et
    Geciktirilmeden bu satılmış üniformalı alçaklar idam edilmeli. Aksi takdirde şehitler ve aileleri ve millet haklarını helal etmeyeceklerdir. Bu vebalin altından da kimse kalkamaz!
    Cevapla
  • Urfalı 7 yıl önce Şikayet Et
    Koç yiğidim, mekanın cennet olsun, biz burada sana layık olamadık, senin mücadeleni anlayamadık, affet bizi, hala milletimizi ve milletimizin ne için mücadele ettiğini anlayamayan bir kesim var, Rabbim onların da gözlerindeki perdeyi kaldırır inşallanh
    Cevapla
  • Milletin Avukatı 7 yıl önce Şikayet Et
    EVET SEVGİLİ VATANDAŞIM, AZİZ MİLLETİM MİLLETİMİZİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU HEM DE GERİYE YÜRÜYEN İDAM İSTEMELİ VE YETMEZ !! BUNUN İÇİN HÜKÜMETİMİZİN ARKASINDA SONUNA KADAR ÇOK SIKI DURMALIDIR. ÇÜNKÜ AB VE CHP VE HDP HOPLAYACAKLAR.. Slmlar
    Cevapla
  • osmanlıkızı 7 yıl önce Şikayet Et
    yüreğimi yaktın hacı amcam ne kadar güzel bir şehadet RABBİM bizede nasip etsin şehitliği hiç birinizi unutmuyacağızzz.... ALLAH sizlerden razıııı olsun. Rabbim ülkemizi bütün vatan hainlerinden korusun.
    Cevapla
  • Alperto 7 yıl önce Şikayet Et
    Meğerse Çanakkale 1915 ruhu yanı başımızdaymış.Meğerse içimizde 10 yaşında 15 yaşında 30 yaşında 45 yaşında 70 yaşında çanakkale aslanları kadar yaşayan koç yiğitler komşumuz amcamız oğlumuz kızımız anamız babamız varmış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor