Tarık Akan son yolculuğuna uğurlandı

Yeşilçam'ın ünlü oyuncularından Tarık Akan bugün son yolculuğuna uğurlandı.

GİRİŞ 18.09.2016 13:47 GÜNCELLEME 18.09.2016 18:24
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

66 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncu için ilk tören Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda yapıldı. 

AİLESİNDEN FLAŞ KARAR

Tarık Akan'ın aile yakınları, Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda yapılan törene Tarık Akan'ın naaşının getirilmeyeceği ve Teşvikiye Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından Bakırköy'deki Zuhuratbaba Mezarlığı'na defnedileği belirtildi.

MUHSİN ERTUĞRUL SAHNESİNDE İZDİHAM

 Tarık Akan'ı son yolculuğuna uğurlamak için sevenleri Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'na akın etti. 

AKAN İÇİN MİNİ BELGESEL

Tören Nebil Özgentürk'ün hazırladığı bir mini belgeselle başladı. Yaklaşık 45 dakika sürmesi beklenen törende Tarık Akan'ın yakın dostu Rutkay Aziz, kızı Özlem Üregül ve Taş Mektep'in müdürü Ali Akdoğan birer konuşma yapacak.

TARIK AKAN'IN KIZI ÖZLEM ÜREGÜL BABASI TARIK AKAN'I ANLATTI



"Onca film belgesel şöhretin arasında bizimle hiç aksatmadan tüm sevgisiyle ilgilendi babam ne düşünüyorsa onu yaşardı.

Hayattaki duruşunu kişisel hayatına da yansıtırdı. Biz üç kardeşiz bizi hepimizi ayrı ayrı çok sevdi ve her zaman bizi eşit sevdi. Babamın en değer verdiği kardeşler arası eşitliktir. Bize eşitlik duygusunun ailede başlatdğın öğretti. Türkiye biz büyük kocaman bir aileyiz ve hepimiz sevgide birleşiyoruz. Babamı her kesimden her yöreden insan sevdi. Babam Türkiye'nin her yöresini çok iyi bilirdi. 

Çocukluğunu Erzurum, Kayseri olmak üzere Anadolu'nun bir çok şehrinde son filmi Kars olmak üzere Türkiye'nin bir çok şehrinde film ve belgeseller çekti. Hepinizin sözcüsü olmaktı amacı. Bunları yaparken de sevenlerinin sizin sevgisini her zaman arkasında hissetmek istedi.

Babam şimdi bu bayrağı bize devretti. Bu bayrak çoğalarak devam edecek. Babam benimn güzel babam sevgiyle sonsuzluğa..."



KILIÇDAROĞLU DA KATILDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da törene katılanlar arasında. Usta oyuncuya son görevini yerine getirmek için törene katılan Kılıçdaroğlu, Akan'ın aile yakınlarına baş sağlığı diledi.

Tarık Akan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, son yolculuğuna uğurlanmak üzere saat 15.00'te Teşvikiye Camii'ne getirildi.

Yoğun katılım nedeniyle tabutun çevresinde yaşanan izdiham, gerilime neden oldu. Bu sırada bazı sendika temsilcileriyle bir vatandaş arasında tartışma yaşandı.

Tartışmanın üzerine Tarık Akan'ın ağabeyi Turgut Üregül araya girdi.

EMEL SAYIN TABUTUN BAŞINDA AĞLADI

66 yaşında hayatını kaybeden Türk Sineması'nın usta oyuncusu için düzenlenen cenaze törenine kızı Özlem Üregül, oğulları Barış Zeki ve Yaşar Özgür Üregül, hayat arkadaşı Acun Günay, Sanatçı Emel Sayın, Nuri Alço ile sevenleri katıldı. Unutulmayacak birçok filmde birlikte rol alan arkadaşı Tarık Akan'ı son yolculuğunda yalnız bırakmayan Emel Sayın, tabutun başında gözyaşlarını tutamadı.

ALKIŞLARLA UĞURLANDI

Teşvikiye Camii'ndeki cenaze töreninde yoğunluktan dolayı zaman zaman izdiham yaşanırken, usta sanatçının oğlu Barış Üregül'ün gözyaşlarını tutmakta güçlük çektiği görüldü.

Ünlü sanatçı için Teşvikiye Camii'nde ikindi namazına müteakiben cenaze namazı kılındı. Cenaze töreninde oluşan yoğunluk nedeniyle zaman zaman izdiham yaşandı.

SEZER CENAZE NAMAZI BAŞLAMADAN AYRILDI

Törene; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP milletvekilleri Gürsel Tekin ile Mehmet Akif Hamzaçebi, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Emel Sayın, Nuri Alço, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Tarık Akan'ın oğlu Barış Üregül, ağabeyi Turgut Üregül, sanatçı dostları, aile yakınları ve sevenleri katıldı. 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de Teşvikiye Camii'ne geldi. Sezer, cenaze namazı başlamadan buradan ayrıldı.

Cenaze namazı sırasında Barış Üregül'ün gözyaşlarını tutmakta güçlük çektiği görüldü. Cenaze namazı sonrası alınan helalliğin ardından cenazeye katılanlar alkış tuttu. Daha sonra Tarık Akan'ın cenazesi defnedilmek üzere Bakırköy'deki Zuhuratbaba Mezarlığı'na götürüldü.

Tarık Akan’ın ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazında imam cemaatten helallik istedi. Cemaat hep bir ağızdan alkışlar eşliğinde 'Helal olsun’ diye bağırdı. Cenaze namazının ardından omuzlara çıkartılan tabutu ilk önce oğulları sırtladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu da tabuta omuz verenler arasındaydı.  

YORUMLAR 11
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    amet necdet sezer de kendine yakışanı yapmış rahmetlinin cenaze namazına bile katmamış. yarın ölünce camiye getirirsiniz apar topar
    Cevapla
  • pkksavar 7 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadaş ne işi var kk'nin. bütün erdoğan düşmanları orada. sanırsın parti lideri falan. hem bu kişi bakalım istedi mi namaz gibi islami ritüelleri.. bildiğimiz kadarı ile islamiyet ile arasına büyük bir set çekmişti. sezerin namazdan önce kaçışına ne demeli. niye geldin niye gidiyon?? halkımız herşeyi görüyor not ediyor gerekli hareketi gerektiği zaman yapıyor.
    Cevapla
  • barak 7 yıl önce Şikayet Et
    adama bir fatiha nasip olmadi.herkes yasadigi gibi ölüyormuş
    Cevapla
  • deli dumrul 7 yıl önce Şikayet Et
    İyi biri demek isterdim. ALLAH rahmet eylesin.
    Cevapla
  • sezgin 7 yıl önce Şikayet Et
    orada toplananlara bakıpta anlayın musallada yatanın halini
    Cevapla
  • dost acı söyler 7 yıl önce Şikayet Et
    iyi bir tespit tebrikler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
The Telegraph yazdı: Vladimir Putin'e büyük şok!
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı