Darbeyi yöneten ikinci kişi olan Kemal Batmaz kimdir?

Adil Öksüz ile birlikte darbeyi planladığı belirtilen Kemal Batmaz yakalandı. Peki Kemal Batmaz kimdir? İşte detaylar

GİRİŞ 02.11.2016 13:49 GÜNCELLEME 02.11.2016 13:58

Adil Öksüz ile birlikte 15 Temmuz darbe girişimini Akıncı Üssü'nde yöneten kişinin Kemal Batmaz olduğu bildirildi. Adil Öksüz'ün 13 Temmuz'da ABD'den Kemal Batmaz'la döndüğü belirtiliyor. Peki Kemal Batmaz kimdir? İşte tüm detaylar

Darbe girişimini üzerinde durulan gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Adil Öksüz'den başka bir yönetici daha tespit edildi. Darbe girişiminin ikinci yöneticisi olana Kemal Batmaz'ın Kaynak Holding bünyesinde Kağıt A.Ş'nin genel müdürlüğünü yaptığı ortaya çıktı.

KEMAL BATMAZ KİMDİR?

Kemal Batmaz kayyum atanan Kaynak Holdinge bağlı Kaynak Kağıt AŞ'nin eski genel müdürü.

Kayyum atanmadan önce Kaynak Kağıt'ın Genel Müdürlüğünü yapan Kemal Batmaz'ın 15 Temmuz darbe girişimini yöneten isimlerden biri olduğu belirlendi.

Batmaz'ın, 11 Temmuz'da Adil Öksüz ile birlikte ABD'ye gittiğini, iki gün sonra yine Öksüz ile Türkiye'ye döndüğü belirlendi. 

kemal-batmaz-biyografi

02 Kasım itibariyle Adil Öksüz ile birlikte darbeyi planladığı belirtilen Kemal Batmaz ile ilgili yeni bilgiler geldikçe haberimizden ulaşabilirsiniz

ADİL ÖKSÜZ KİMDİR?

Paralel Devlet Yapılanması’nın bir üyesi olan İçişleri Bakanlığı tarafından, 4 milyon TL ödül konan FETÖ firarisi Adil Öksü Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi görev yapmaktaydı.

1967 yılında dünyaya gelen Öksüz  Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1991 yılında mezun olmuştur.

Lisans eğitimini  1996 yılında Temel İslam Bilimleri alanında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yüksek lisansını tamamlayan Adil Öksüz Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Tefsir Anabilim Dalı Temel İslam Bilimleri üzerinde çalışmalarına devam etti ve İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktaydı.

Adil Öksüz, 15 Temmuz 2016 gecesi rehin alınan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile kuvvet komutanlarının olduğu Ankara Kazan’daki Akıncılar 4. Ana Jet Üs Komutanlığında yakalandı. Fethullah Gülen ile ilişkisi sorgulanmak üzere savcılığa gönderildi. Savcılıktan sonra çıktığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Adil Öztürk’ün yargılandığı mahkemece tutuklanması beklenirken verdiği ifade ile serbest kaldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından, 4 milyon TL ödül konan FETÖ firarisi Adil Öksüz halen aranıyor

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı
Sözcü'den masabaşı asparagas haber: Elinde patladı!