İçişleri Bakanlığı: 20'i yakalandı, 103'ü aranıyor

Kumkapı Geri Gönderme Merkezi'nden firar eden 123 kişiyle ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, 23 kişinin yakalandığını duyurdu.

GİRİŞ 19.11.2016 19:28 GÜNCELLEME 20.11.2016 11:49
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Kumkapı’da bulunan, İl Göç İdaresi’ne bağlı Geri Gönderme Merkezinde çıkan yangında kaçan 123 kişiden 20’sinin yakalandığını açıkladı. 

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, "Bugün saat 11.00’de, İstanbul Kumkapı’da bulunan, İl Göç İdaresi’ne bağlı Geri Gönderme Merkezinde yangın çıkmıştır. Yangının geri gönderme merkezindeki yabancılar tarafından çıkarıldığı tespit edilmiş olup; İl Göç İdaresi Müdürlüğü personelince derhal Emniyet, İtfaiye ve sağlık birimlerine haber verilmiştir. Yapılan müdahalelerin ardından yangından etkilenen geri gönderme merkezindeki 3 yabancı tedbiren hastaneye kaldırılmış olup; hayati tehlikelerinin bulunmadığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirlenmiştir.
Olay anında, Merkezde bulunan yabancılar, kaldıkları odalardan tahliye edilerek, havalandırma alanına çıkarılmışlardır. Ancak güvenlik güçlerinin engelleme girişimlerine rağmen, buradaki karışıklıktan yararlanan geri gönderme merkezinde bulunan yabancıların 123’ü firar etmiştir. Firar eden yabancıların 20’si yakalanmış olup; geri kalanların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.
Öte yandan ilgili mevzuat gereği geri gönderme merkezlerine yanıcı ve yakıcı maddelerin sokulması ve bulundurulması yasaklanmış olup; mevzuatın gereğini yerine getirmeyerek yangının çıkmasına sebebiyet verenler ile firar olayının gerçekleşmesinde ihmali olan kamu görevlileri hakkında soruşturma açılmış ve görevden uzaklaştırılmışlardır"
denildi.

YORUMLAR 12
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    bırakın kaçsınlar. güvenli yollar oluşturup Avrupa'ya salın gitsinler. Bu adamların çoğunu Avrupa'da görüyoruz. Türkçe konuşuyorlar ve bize hep sempati ile bakıyorlar.
    Cevapla
  • Almanya 7 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz işini biliyor Elhamdülillah.. İstihbarat ve polisimiz 100 ünü yakalar kaçsa kaçsa 1 tane kaçabilir..niye uğraşsın. Çokta umrunda değildir.. İnşallah.. Elbette biz de aldıysak Avrupa destek olsun diye.. Sözünde durmuyorlarsa ne biz kendimizi yoralım.. Avrupa mülteci yerine teröre kucak açıyor..Bizim de bir kapasitemiz var elbette bir nevi böylece politika icabı salmamız gerek artık Avrupa ikiyüzlülüğü bırakıp iş başına..
    Cevapla
  • Osmanli 7 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar 3 milyon türk ülkemden defolsun gitsinler geri türkiyeye deseler ne olur
    Cevapla
  • Edirneli 7 yıl önce Şikayet Et
    Hep laf laf laf icraat hiç yok o sığınmacılar ne zamandan beri Turkiyedeler ??? Neden memleketlerine deport edilmiyorlar ??? Bu arsız yüzsüz vahsilerle uğraşmak zorunda mıyız ???
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    200 kişilik yere 4 tane adam beklerse kaçarlar tabi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Savunma Bakanı, karşılıklı esir takası mutabakat taslağını destekledi iddiası
Silivri'de doğalgaz çıkarma çalışmaları: İlk ateş yandı, dağıtıma hazır