"Türkiye'nin asıl yeri Şanghay'dır"

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) kurucularından Orgeneral Leonid İvaşov ve Rusya Ulusal Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı Talat Enveroviç Çetin'den önemli açıklamalar geldi.

"Türkiye'nin asıl yeri Şanghay'dır"
"Türkiye'nin asıl yeri Şanghay'dır"
GİRİŞ 24.11.2016 09:37 GÜNCELLEME 24.11.2016 09:37
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Sputnik'e konuşan Çetin, "Dünyanın bulunduğu jeopolitik durumda Rusya ve Türkiye'ye ABD ve Batı tarafından yapılan çifte standart artık had safhaya ulaşmış bulunuyor. ABD ve Batı, Rusya ile Türkiye’ye karşı yaptığı politikalarında artık sınırı aştı. Onlar açık şekilde düşmanlıklarını sergilemekte. Örneğin 15 Temmuz gecesi bardağı taşıran son damla oldu. ABD, FETÖ aracılığıyla Rus-Türk ilişkilerini bozmaya çalıştı" dedi.

ABD’nin önce Türkiye, sonra Rusya, Orta Asya ve Çin’i parçalamak gibi planları olduğunu söyleyen Çetin, "Bu planlar ortaya çıktıktan sonra Türkiye pozisyonunu aldı. Türkiye özellikle Rusya ve Özbekistan’la samimi ilişkiler başlattı. Dikkat ederseniz Ankara’nın her iki ülke ile ilişkileri FETÖ yüzünden bozuldu. Türkiye ve Rusya ABD’nin Doğu ile ilgili planlarını bozdu. Tüm bu gelişmelerden sonra Sayın İvaşov’la şu görüşü paylaşıyoruz: Türkiye’nin asıl yeri ŞİÖ’dür. Çünkü Türkiye’nin NATO’ya üye olduğundan bu yana yüzü bir kere gülmedi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi, onlardan bir kere hayır gelmedi. Bugün Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye ve Rusya’ya yaptığı çirkin oyunları hatırlayalım. AP Rus basınını hedef tahtasına koydu. Bunlar asla kabuledilemez" diye konuştu.

'ERDOĞAN’IN ŞANGHAY AÇIKLAMALARI MANİDAR'

Erdoğan: ‘Şanghay Beşlisi içerisinde Türkiye niye olmasın?’ diyorum İvaşov ise şunları ifade etti: "NATO her zaman ABD’nin çıkarları için çalıştı. Hatta gizlemeden ABD’nin çıkarlarının öncülüğünü yaptı. Avrupa da bir köle gibi ABD’nin talimatlarını hep yerine getirdi. ABD ve Batı; Doğu, Ortadoğu ve Afrika’yı sömürerek kaynaklara el koydu. O bölgenin insanları ise fakirleşti. Batı ise tam tersi refah içinde yaşadı. Doğu halkları göz yaşları, kanlar içinde kaldı. 24 Kasım faciası Rus-Türk ilişkilerini bozmak için en önemli bahanelerden biriydi. Bu oyun bugün bozuldu. 15 Temmuz başarız darbe girişimi bu büyük senaryoyu ortaya çıkardı. Türkiye’nin yeri Avrasya’dadır. Talat Bey'in dediği gibi, Türkiye’nin yeri ŞİÖ’de. Sayın Erdoğan Rusya ziyaretlerinde bunu dile getirdi. Avrupa pek ciddiye almasa da kendi içlerinde bir endişe kaynağı oluştu. Fakat Türkiye-Avrupa hattında yaşanan son gelişmelerin ardından Erdoğan bunu bu sefer çok gür bir sesle dile getirdi. Özellikle NATO toplantısının İstanbul’da yapıldığı günlerde."

YORUMLAR 13
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Zaten Batıda hayır yok.
    Cevapla
  • Hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence tarihimizde hiç denemediğimiz iş birliği kanalını artık sonuna kadar denemeliyiz..
    Cevapla
  • Tc vatandaşi 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunu burda yazıyorum kardeşlerım bakın bızım muslumanların yanında abd mı yoksa kardeşı Israel mı olacak yoksa AVRUPA mı şımdı soruyorum sıze suriye bınlerce musluman katillerı Israel de bınlerce musluman katillerı olurken bunlar kılını bıle oynatmadı nıye musluman dıye bız bunların uşagı olmayalım
    Cevapla
  • Temel candan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bati yalancidir
    Cevapla
  • arof 7 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyenin güçlenmesine tahammül edemiyorlar Osmanlı'nın torunlarının ayak sesleri Allahın izniyle bizi engelleyemiyecekler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Araç sahipleri dikkat! EPDK'dan benzin ve motorin fiyatı kararı! 15 Mayıs'ta başlıyor
Fenerbahçe Beko kaybetti! Son düdükle ortalık karıştı