Bugün kar yağacak mı? 5 günlük (Haritalı) hava durumu

Meteoroloji genel müdürlüğü tarafından yayınlanan 5 günlük hava durumuna göre yurdun büyük bir bölümü kar yağışına teslim olacak. Peki hangi şehirlerde kar yağacak. İstanbul, Ankara ve İzmir'de kar yağacak mı? İşte beş günlük haritalı hava durumu raporu

Bugün kar yağacak mı? 5 günlük (Haritalı) hava durumu
Bugün kar yağacak mı? 5 günlük (Haritalı) hava durumu
GİRİŞ 02.12.2016 09:06 GÜNCELLEME 02.12.2016 09:06

KAR VE KARLA KARIŞIK YAĞMUR

Soğuk havayla birlikte, özellikle Çarşamba ve Perşembe günleri yurdun kuzeybatı, iç ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının salı günü yurdun kuzeybatısından başlayarak zamanla iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına ineceği öngörülüyor.

Meteoroloji, Kıyı Ege ve Marmara Bölgesi’nde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu, ani sel ve su baskını gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyardı.

40 İLDE KAR ALARMI VAR METEOROLOJİ UYARDI!

Başta Ankara, Balıkesir, Sakarya, Bolu, Afyon, Bilecik, Karabük, Amasya, Tokat, Nevşehir, Konya, Kırıkkale, Karaman, Yozgat, Sivas, Kayseri, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Tunceli, Erzincan, Ardahan, Kars, Ağrı ve Van'da karla karışık yağmur ve zaman zaman etkili kar yağışı görülecek.

İSTANBUL'DA KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Kar yağışının başlayacağı tarih İstanbul'da merakla bekleniyor. Yağışların başlamasıyla birlikte şehrin akışında yaşanacak problemler endişeyle beklenirken, öğrencilerin kar tatili merakı her sene olduğu gibi bu yıl da devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, soğuk hava dalgasının 27 Kasım Pazar günü başlayacağı, 29 Kasım Salı günü ise kuzeybatıdan gelecek olan soğuk havanın, vatandaşları ikinci bir etkiye daha maruz bırakacağı aktarıldı. İstanbul'daki kar yağışının ise 30 Kasım Çarşamba günü yağmurla karışık olacağı bildirildi.

PAZARTESİ

28-kasım-hava-durumu

SALI

29-kasım-hava-durumu

ÇARŞAMBA

30-KASIM-hava-durumu.jpg

PERŞEMBE

01-ARALIK-HAVA-DURUMU


CUMA

02-ARALIK-CUMA-HAVA-DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Eskişehir, Alanya, Düzce, Bartın, Karabük ve Zonguldak çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Tekirdağ, Çanakkale'nin iç kesimleri, Balıkesir, Kütahya, Uşak, Afyon, Eskişehir, Ankara ve Kırıkkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ve Güneydoğu Anadolu ile Iğdır çevrelerinde yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde yoğun kar, Sivas, Nevşehir ve Kayseri çevreleri ile Yozgat'ın doğu ilçelerinde kuvvetli kar şeklinde etkili olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, yurdun iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı, sabah saatlerinde İç Anadolu ile akşam saatlerinden sonra Marmara ve Batı Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile Antalya Körfezi'nde kuzey ve kuzeybatı, Marmara, Doğu Anadolu'nun doğusu ile akşam saatlerinden itibaren Batı ve Orta Karadeniz'de batı ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) ve yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı 4
İstanbul: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 11
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 11
Adana: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 16
Bursa: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu, zamanla karla karışık yağmurlu ve yüksekleri kar yağışlı 9
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Alanya çevreleri sağanak yağışlı 16
Samsun: Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu 8
Trabzon: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6
Erzurum: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 1
Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 10

ÇARŞAMBA, PERŞEMBE GÜNÜNE DİKKAT

Çarşamba ve perşembe günleri ise kuzeybatı, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışları görülecek. Hissedilir derecede sıcaklık azalmasının sebep olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması, meteorolojik tahmin ve uyarıları takip etmesi gerektiği kaydedildi.Çarşamba günü Ankara, Sivas, Bolu, Eskişehir, Kütahya, Niğde, Aksaray, Afyonkarahisar, Ardahan, Kastamonu, Çankırı, Niğde, Karaman, Isparta gibi çok sayıda ilde kar yağışı görülecek. İstanbul'da ise salı günü karla karışık yağmur görülebilir.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISINA DİKKAT!

Tahminlerimiz doğrultusunda halen Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinde etkili olan sağanak yağışlar sonucu son 24 saatte metrekareye Çanakkale'de 134, Gelibolu'da 85, Ayvacıkta 70 kg, Ayvalık'ta 62, Edremit'te 52 kg yağış düşmüştür.
Çanakkale ile Balıkesir'in batı ilçelerinde aşırı yağışların yarın (Salı) sabah saatlerine kadar devam etmesi beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyede bir 'akraba ataması' daha: Eşini daire başkanı, kardeşini müdür yaptı!
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı