Büyükelçi'yi öldüren zanlı neden sağ yakalanmadı?

Dünya gündemine bomba gibi düşen 'Rus Büyükelçi'ye suikast olayında herkes bu sorunun cevabını merak ediyor.

Büyükelçi'yi öldüren zanlı neden sağ yakalanmadı?
Büyükelçi'yi öldüren zanlı neden sağ yakalanmadı?
GİRİŞ 20.12.2016 11:03 GÜNCELLEME 20.12.2016 12:15
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a suikast düzenleyen ve güvenlik güçlerinin operasyonu sonucunda hayatını kaybeden polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş'ın neden sağ olarak ele geçirilmediği belli oldu.

Özellikle sosyal medyada saldırganın öldürülmesi üzerinden algı operasyonu yapmaya çalışanlar olduğu dikkat çekti. Kimi sosyal medya kullanıcıları saldırganın sağ olarak ele geçirilip bağlantılarının ortaya çıkarılabileceği iddiasını ileriye taşıyarak özellikle ödürüldüğünü savundu.

GÜVENLİK GÜÇLERİ ZAMANLA YARIŞTI

Haber7'ye konuşan güvenlik uzmanları operasyonun ilk dakikalarında büyükelçinin yaralı olduğunu ve güvenlik güçlerinin zamanla yarıştığını söyledi.

Güvenlik uzmanı, "Yaralı olan Karlov'u bir an önce hastaneye yetiştirmek için hızlı hareket edildi. Saldırganı vurmaktan başka bir çare yoktu. Eğer saldırganın kurşunlarının bitmesi beklense ve saldırganı ikna çabaları başlasaydı Karlov orada ölüme terk edilecekti. Bir tercih yapıldı ve yapılması gereken buydu" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 78
  • hıghlander 7 yıl önce Şikayet Et
    tüm swat v.b. eğitimi almış olanlar bilir ki;terörist aktif pozisyonda(yani avantajlı konumda ve harekete geçmiş) iken,eylem mahallinde rehineler var ve durumları ile ilgili iletişim söz konusu değilse ve imkan kabili yakın zaman arz etmiyorsa 1 numaralı tek ve ilk plan hızla teröristin etkisiz hale getirilmesidir.Keskin nişancılar bunun için konuşlanır.
    Cevapla
  • atıla 7 yıl önce Şikayet Et
    birisi bu güvenık sıstemını sorgülamalı her polis ıstedıyı yere gede bılırmı neden önü kesıl memış neden güvenık sıstemı sorgulanmaz
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede polis olmak ne zor öldürsen niye öldürdün derler, öldürmesen niye öldürmedin derler. İkisinde de polis suçlu olur. Vay benim gariban polisim
    Cevapla
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Ölse de önemli değil gerçekler elbet ortaya çıkacak.
    Cevapla
  • misaffir 7 yıl önce Şikayet Et
    elinden kolundan vurulsaydı,adamı konuşturmak gerekirdi ,çok yanlış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi