"Rusya ile Türkiye o teşkilatı kurmalı!"

Talat Enveroviç Çetin, Rusya ile Türkiye arasında terörle mücadele işbirliği kapsamında 'ASIAPOL' (Asya Polis Teşkilatı) isimli bir yapının kurulması gerektiğini söyledi.

"Rusya ile Türkiye o teşkilatı kurmalı!"
"Rusya ile Türkiye o teşkilatı kurmalı!"
GİRİŞ 27.12.2016 14:37 GÜNCELLEME 27.12.2016 14:37

“Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a yapılan hain suikastten sonra, iki ülke arasında terörle mücadele ittifakının eksikliği en üst seviyede hissedilmiştir. Ekonomik ilişkiler ne kadar büyüse de, hain bir terör eylemi her şeyi altüst etmiştir. Elde edilen milyarlar bir anda kaybedilmiştir.

Nitekim bunu uçak kumpasında da yaşadık. Günümüz koşulların da terörle mücadelede işbirliği, ivedilikle hayata geçirilmelidir. Karlov suikastini aydınlatmak amacıyla kurulan Rus-Türk güvenlik birimlerinden oluşan komisyonun, ortak terörle mücadele teşkilatının öncüsü olması gerektiğine dikkat çekiyorum. Şu anda başta Suriye olmak üzere Ortadoğu’daki terörist sayısının, eski Sovyet coğrafyası nüfusunda da en yüksek seviyesinde olduğu unutulmamalıdır.”

‘Rusya-İran-Türkiye ittifakı uluslararası terörle mücadelede şimdiden etkisini gösteriyor'

'4 AŞAMALI İŞBİRLİĞİ OLMALI'

Çetin açıklamalarına şöyle devam etti: “Bu aşamada Rus-Türk ortak terörle mücadelesi için atılacak acil adımların şu şekilde olması kanaatindeyim. Öncelikle, kurulan terörle mücadele teşkilatının, tüm Asya'yı kapsayacak ASIAPOL’ün alt yapısını oluşturması sağlanmalıdır. İkincisi Rus ve Türk Polis Akademileri, karşılıklı öğrenci ve öğretim üyesi değişimi, ortak terörle mücadele yöntemleri üzerinde çalışmalıdır. Üçüncüsü Türkiye'nin Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) alt kurumu olan Bölgesel Terörle Mücadele Teşkilatı’na (RATS) aktif üyeliği ve ortak kuruma bu bilgilerin anında ulaşımı sağlanmalıdır. Dördüncüsü Rusya ile Türkiye arasında, vatandaşların uzun süreli oturma izinleri hususunda karşılıklı bilgi ve öneri paylaşımı sağlanmalıdır.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Starbucks 35 milyar dolar değer kaybetti
Memur ve emeklilerin beklediği dört aylık enflasyon farkı netleşti