Mehmet Görmez'den 'Ortaköy saldırısı' açıklaması

Diyanet işleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, İstanbul'un ünlü mekanında yaşanan terör saldırısıyla ilgili önemli bir mesaj yayınladı.

GİRİŞ 01.01.2017 06:38 GÜNCELLEME 01.01.2017 16:29
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Diyanet işleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, düzenlenen terör saldırısını sosyal medya üzerinden yayımladığı mesajla kınadı. Görmez'in yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verildi:

MABEDE YA DA EĞLENCE YERİNE YAPILMASININ ARASINDA FARK YOK

Yeni yılın ilk saatlerinde savunmasız insanlar üzerine hunharca yapılan silahlı saldırı milletimizi derinden yaralamıştır. Bu bir vahşettir, dehşettir,cinayettir ve katliamdır. Bu insanlık dışı katliamın bir pazarda ve bir mabette yapılmasıyla eğlence yerinde yapılmasının her hangi bir farkı yoktur. Teröristlerin hedefleri mekanlar değil, insandır, ülkedir, millettir ve biçimlerine göre toplumu bölmek ve karşı karşıya getirmektir. Gün terörün her çeşidine milletçe kenetlenme günüdür. Hiçbir Müslüman vicdanının asla kabul etmeyeceği bu katliamı yapanları şiddetle telin ediyor, hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

YORUMLAR 30
  • Yaşar 7 yıl önce Şikayet Et
    Gavurun bayrmını kutlayan müslüman günaha girdiğini bilmeli nokta
    Cevapla
  • aslına bakarsan 7 yıl önce Şikayet Et
    güzel bir insansın mehmet hocam kim ne derse desin RABB'İM CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN İNŞAALLAH
    Cevapla
  • zeki Alperen 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok yanlış tanımlama. Burada sanırım bir kelime çekincesi var. Mabetteden kasıt Sinagog, Kilise vb. ise sorun yok. Yok eğer Cami de kast ediliyorsa bu kez bunda bir sürçme var derim. Lütfen geçmişteki hatalara düşmeyelim. Onlar memnun olsun diye HAK'TAN uzaklaşmamak gerek. Doğru mu?
    Cevapla
  • Tr53 7 yıl önce Şikayet Et
    iman sahibi olanlara rahmet diliyorum insani olarak olay üzücü elbette mabetler le eğlence mekanları nı bir tutmuyo rum Allah'ın yasakladığı iş yapanları af edip etmemek Allahın bileceğini iş dinimize göre imansız insan da yaşamayı hak ediyor diye biliyorum böyle olaylar bir daha olmasın inşallah
    Cevapla
  • vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    agzina saglik
    Cevapla
  • Mehmet Yucesoy 7 yıl önce Şikayet Et
    Irak'ta oynanan oyun tekrar sergileniyor. Uyanik ve birlik olmak gerekir. Bir sonraki saldiri cuma namazi gibi toplantilati ve buyuk camiileri hedef alabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas ve İsrail arasındaki ateşkes görüşmelerinin detayları ortaya çıktı
Bakan Şimşek: Enflasyon keskin şekilde düşmeye başlayacak