İstanbul'da bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sabaha kadar yoğun şekilde devam etti.

GİRİŞ 07.01.2017 09:06 GÜNCELLEME 07.01.2017 22:27
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İstanbul'da beklenen kar yağışı dün akşam saatlerinde başladı. Gece de etkisini arttıran yağış sebebiyle araçlar mahsur kaldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, kar yağışının, Çatalca, Büyükçekmece, Silivri, Arnavutköy, Beylikdüzü, Başakşehir ve Esenyurt çevresinde kar fırtınası şeklinde etkili olduğunu bildirdi.

AKOM'dan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'a Balkanlar üzerinden gelen kar yağışı ve soğuk havanın özellikle Avrupa yakasında etkili olduğu belirtildi.

HİSSEDİLEN SICAKLIK -20

Meteoroloji'nin tahminlerine göre, kar yağışı öğlen saatlerinde etkisini azaltacak ve rüzgarın hızı da düşecek ve gece saatlerine kadar aralıklarla etkili olacak. Sıcaklık ise gündüz en fazla -2 dereceye yükselecek. Hissedilen sıcaklık ise -20.

OTOMOBİLLER KAR ALTINDA KALDI

TEM Otoyolu’nda yoğun kar yağışı nedeniyle bir çok Otomobil mahsur kaldı. Kimi sürücüler araçlarını bırakarak evlerine giderken kimi sürücülerin ise araçlarında yardım bekledikleri görüldü. İstanbul’da dün başlayan kar yağışı gece saatlerinde etkisini artırarak sürdürdü. Gece saatlerinde tipi olarak etkisini gösteren kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. Yoğun kar yağışı nedeniyle sürücüler TEM Otoyolu’nda ilerlemekte güçlük çekti. Yoğun trafikte ilerleyemeyen sürücüler çareyi otomobillerini yol kenarında bırakmakta buldu. Yol kenarlarına bırakılan otomobiller kar altında kaldı. Kar altında kalan otomobillerin kaportalarında buz saçaklarının oluştuğu görüldü.

ÇARŞAMBA'YA KADAR DEVAM EDECEK

Dün iş çıkışı aniden bastıran şiddetli kar yağışının çarşamba gününe kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından dün akşam saatlerinde başlayan karyağışı gecede yoğun şekilde devam etti. Karayolları ekiplerine ait araçlar herhangi bir olumsuzluğa karşı kar küreme ve tuzlama çalışmaları yaptı. Bazı sürücüler araçlarını yol kenarına bıraktığı görüldü. Kar lastiği ya da zinciri olmayan sürücüler yolda kaldı.

Kar yağışının bugün de İstanbul'da etkili olması bekleniyor.

 

YORUMLAR 17
  • Emre 7 yıl önce Şikayet Et
    Insallah çook kar yağar pazartesi tatil olur tüm öğrencilerin yüzü sevinir şu anda sultangazi de 70cm kar var
    Cevapla
  • Mavi 7 yıl önce Şikayet Et
    Güldüm;))
    Cevapla
  • Mahmut 7 yıl önce Şikayet Et
    Kar yagacak dediler karlastigi taktık kardan sonra don yapacakmıs şimdide don lastigimi takacuz
    Cevapla
  • AhmeT 7 yıl önce Şikayet Et
    İlk kar gören ,Masum köylü yakında sinamalarda
    Cevapla
  • _muhami 7 yıl önce Şikayet Et
    şu memleket istanbuldan mı ibaret tamam en büyük kentimizde istanbul konusunda verdiğiniz detayı diğer büyük iller içinde verin
    Cevapla
  • okan 7 yıl önce Şikayet Et
    isterse on tane il ciksin geri kalan illerdende 4 tane istanbul cikar
    Cevapla
  • OĞUZHAN 7 yıl önce Şikayet Et
    İstanbulda yaşamıyorum, İstanbullu da değilim ancak İstanbul şüphesiz Türkiye'nin en önemli şehri. İstanbul'dan bir kaç tane - o bahsettiğiniz derecede- büyük il çıkar.
    Cevapla
  • ysd 7 yıl önce Şikayet Et
    Kış lastiği de takılı ama trafiğe çıkmadım bereketli olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
6-8 Ekim olayları davasında tahliye kararlarına itiraz
CHP'li Uzgel'den Gazze'deki direnişi yok sayan açıklama