Bakan'dan Sürmene iddialarına cevap!

Sürmene'deki yangın södürülürken, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yangınla ilgili sosyal medyada provokasyon yapanlara net bir dille cevap verdi.

GİRİŞ 08.01.2017 14:26 GÜNCELLEME 08.01.2017 17:51
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Sürmene ilçesi Çamburnu mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve sabaha karşı kontrol altına alınan orman yangını, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve çevre ilçe belediyeleri itfaiye ekipleriyle Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri trafından tamamen söndürüldü.

15-20 HEKTARLIK ALAN

Yangının çıkış nedenini belirlemek için adli ve idari işlemler başlatıldı.Trabzon Valisi Yücel Yavuz gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının 15-20 hektarlık alanda etkili olduğunu söyledi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye birimlerinin, orman teşkilâtına bağlı yangın söndürme arazözlerinin, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) İl Müdürlüğü'ne bağlı tüm birimlerin olay yerine intikal ettiklerini aktaran Yavuz, "Alan tabiat harikası bir alan, çok güzel bir bölge. Dik bir arazi yapısı olması nedeniyle belki müdahalede zorlanılıyor ama alana tamamen hâkim olduk. Endişe edecek hiçbir durum kalmadı" dedi.

TRABZON VALİSİ: ASPARAGAS HABERLER

Yavuz, sosyal medyada "yangının yerleşim alanlarına intikal ettiği, yerleşim alanlarının yanmaya başladığı gibi gerçekle alâkası olmayan haberlerin yayılmaya başladığını" söyleyerek, "Ama bunun müdahalesini sosyal medya üzerinden yaptık. Bir fotoğraf yayınlanmış, o fotoğraf Düzköy ilçemizin Gürgendağ mahallesinde meydana gelen ve benim de bizzat gittiğim, anında söndürdüğümüz bir yangına ait. Herhangi bir can ve mal kaybının olmadığı yangına ait bir fotoğraftır. Bunların kesinlikle itibar edilmemesi gereken asparagas haberler olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

SOSYAL MEDYADA PROVOKASYON
Sürmene'deki yangın devam ederken sosyal medyada yanan ağaçların olduğu bölgenin Katarlılara verilmek istendiği iddiası yayıldı.



 



BAKAN EROĞLU'NDAN NET CEVAP

 Orman ve Su İşleri Bakanı Bakanı Veysel Eroğlu Twitter'dan Sürmene etiketiyle yaptığı paylaşımlarda, "Yanan orman sahalarını 1 yıl içerisinde ağaçlandırıyoruz. Yanan alanlar kati surette başka maksatla tahsis edilemez. Hükümetimiz döneminde yanan bir metrekare dahi orman alanı başka bir maksatla tahsis edilmemiştir ve aynı yıl ağaçlandırılmıştır" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 12
  • Saçma 7 yıl önce Şikayet Et
    Ayrıca herşeyi geçtim, Katar Emiri ne yapsın Trabzon'u. Adamları Trabzon'daki otel keser mi hiç. Yaptıkları enerji yatırımlarını bir araştırın. Trabzon'a ne açarsa açsın onları tatmin etmez. Bu paralelciler artık saçmalamakta boyut atladılar.
    Cevapla
  • salih 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir yeri yakmakla oranın imarı değişmiş olmaz, halkın bu tür konulardaki bilgisizliğinden faydalanmak isteyenlerin çıkardığı bir fitne olduğu açık. Trabzon'da ağaç büyümesi gibi bir dert olmaz, hiçbir hizmete gerek olmadan 5 yılda kendiliğinden ağaçlar büyür çıkar meydana. Ayrıca Sürmene imar sıkıntısı olan bir yer değil, ev yapmak isteyene yığınlarca arazi var mevcutta.
    Cevapla
  • haktan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu CHP lilerin zihniyeti bozuk, bunların ellerindeki vesayet bitiyor artık, yıllarca horladıkları insanlar uyandı artık, kendilerine başka bir malzeme bulsunlar.
    Cevapla
  • koncerto 7 yıl önce Şikayet Et
    samanyoluhaber mi:))) amma güldüm yav:) sizi münafıklar sizi yine kıpırdanmaya başladınız demek:)
    Cevapla
  • xxx 7 yıl önce Şikayet Et
    :))))))) çok sesli güldüm.
    Cevapla
  • sibel 7 yıl önce Şikayet Et
    böyle hainlik ve fesat fikirker bunu yazanların aklından çıkar zaten...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uğurcan Çakır ve Markus Gisdol arasında gerginlik
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı