PKK’nın Karadeniz planı sekteye uğratıldı

Giresun’un Espiye ilçesine bağlı Ericek köyünde önceki gün yakalanarak tutuklanan 4 PKK’lı ile birlikte terör örgütünün bölgede yeni eylemler yapma planlarının olduğu ortaya çıktı.

GİRİŞ 21.01.2017 09:31 GÜNCELLEME 21.01.2017 09:53
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yakalananlardan Gülsüm Kaya’nın Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin Erzincan 2. sıra milletvekili adayı olduğu öğrenilirken, Kaya’nın PKK’nın Karadeniz yapılanmasına yönelik örgüte ‘silahlı üye kazandırma’ çalışmaları için bölgeye geldiği ve bölgede iyice köşeye sıkışan PKK’lı grubun iletişimini yeniden sağlamak ve kırsalda bulunan gruplar ile yeniden buluşma sağlamak için görevlendirildiği belirlendi.

Bölücü örgütün bu planları ise bölgede yeni değil. Türkiye’nin kanayan bir yarası haline gelen ve her geçen gün çirkin yüzünü bir kez daha gösteren PKK terör örgütü 1980 yıllarından buyana kendisine Karadeniz’de de yer edinmeye çalışıyor. Peki, PKK Neden Karadeniz’de olmak istiyor? Kendisine ‘Kürt Halkının askeri, koruyucusu’ gibi sıfatlar takan terör örgütünün Karadeniz’de ne işi var? İşte bu sorulara PKK’nın Doğu Karadeniz’de yaptığı eylemler ile cevaplar.

“Bölgedeki en büyük destekçisi sol örgütler oldu”

Güvenlik güçlerinden alınan bilgilere göre, PKK’nın Doğu Karadeniz’e sızması ve bölgedeki terörist faaliyetleri Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan olayların gölgesinde kalmıştı. PKK’nın Doğu Karadeniz bölgesine yönelik eylemleri stratejik öneme sahip olmuş, PKK terör örgütünün stratejisi kapsamında Doğu Karadeniz faaliyetlerinde Tunceli ise önemli bir rol oynamıştı. Bölgede 1980 öncesi sol örgütlerin tabanından ve 1990’lardaki DHKP/C ile TİKKO gibi yasa dışı sol örgütlerin işbirliğinden yararlanıldığını açıkça biliniyor.

“PKK, ben her yerde varım mesajı vermek istedi”

PKK, Doğu ve Güneydoğu’daki güvenlik güçlerinin moralini bozmak için Karadeniz’e sızmaya çalıştı. Ben her yerde varım mesajı vermeye çalışan terör örgütü bu bağlamda 1995 yılında Irak’ın Haftanin bölgesinde gerçekleştirdiği 5. Kongre’de aldığı karar gereği, 1997’den itibaren Karadeniz’de eylemlerini başlattı. İlk olarak Doğu Karadeniz’e yaklaşık 150 PKK’lı ile giren örgüt burada gruplara bölünerek eylem yapma çalışmalarına girdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • Bir Çepni 7 yıl önce Şikayet Et
    başaramayacaksınız....
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    karadenizli sol sağ anlamaz bildiği tek vatandır eğer bir karış toprak isteyen kardeşi bile olsa ümüğünü sıkar atar bir tarafa o yüzden tutunamazlar
    Cevapla
  • Diyar-ı Bekır 7 yıl önce Şikayet Et
    Karadeniz pkk yok.. Devlete düşman sol örgütler var.. pkk nın himayesinde eylem yapıyorlar.. Malesef her bölgemiz hainlere çevrili..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'