Turkuaz CEO'su suikasti kumpas mı? haberine tekzip

Sabah gazetesinden alıntılanarak sitemizde 07.11.2016 tarihinde yayınlanan "Turkuaz CEO'su suikasti FETÖ kumpası mı?" başlıklı habere tekzip metni gönderildi.

Turkuaz CEO'su suikasti kumpas mı? haberine tekzip
Turkuaz CEO'su suikasti kumpas mı? haberine tekzip
GİRİŞ 23.01.2017 12:01 GÜNCELLEME 23.01.2017 12:03

07 Kasım 2016 tarihli haber7.com'da, Sabah Gazetesi'nden alıntılanarak yayınlanan  "Turkuaz CEO'su suikasti FETÖ kumpası mı?"  başlıklı habere tekzip metni gönderildi.

 "Turkuaz CEO'su suikasti FETÖ kumpası mı?" haberiyle ilgili gelen tekzip metni şöyle:

  "   7.11.2016 günü Haber7’de yayımlanan “Turkuaz CEO'su suikasti FETÖ kumpası mı?” başlıklı yazıda müvekkilim Sn. Av. Hasan KÜÇÜK hakkında, “…Olayda yaralanan Zeki Pilge’nin avukatı, FETÖ’nün avukatlar imamı Hüseyin Ataol ve ortağı  avukat Hasan Küçük tarafından organize edildiği, polis müdürleri, savcılar ve TİB'çilerin ortak hareket ettikleri kumpas, TİB'te sahte delil üretildiğinin ortaya çıkmasıyla çöktü…” şeklinde bir ibare yer alan bir haber yayınlandığı anlaşılmıştır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve Müvekkil'in kişilik haklarının korunması amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu hâsıl olmuştur.

         İlk olarak, müvekkilim Av. Hasan Küçük’ün, Zeki Pilge’yle hiçbir tanışıklığı olmadığını beyan ediyoruz.

         Basına yansıyan haberlerden müvekkilim Sn. Av. Hasan Küçük ile ilgili olduğu aşikâr olan bu iddialar tamamen asılsız olup, 5187 s. Basın Kanunu m. 14 tahtındaki cevap hakkı kapsamında aşağıdaki açıklamaların gazetenizde aynı yer, punto ve büyüklükte yayınlanmasını talep ediyorum.

  1. Müvekkil Av. Hasan Küçük hiçbir zaman Zeki Pilge’yle tanışmamış, avukatlığını yapmamış, hiçbir duruşmasına katılmamış hiçbir dilekçesini yazmamıştır. Kısaca müvekkil bahse konu kişinin hiçbir zaman fiili olarak aynı ortamda dahi bulunmamıştır.
  2. Müvekkilimin anılan kişiyi ise sadece basında çıkan haberler aracılığıyla bilmektedir.
  3. Müvekkilim Av.Hasan Küçük bahse konu kişi veya kişilerle bağlantısı ve ilişkisi olmadığı adli makamlarca da ispatlanmıştır.
  4. Müvekkilim Av. Hasan Küçük, Hüseyin Ataol ve bu bağlamda adı anılan kişiler ile ilişkilendirilmelerden son derece rahatsızlık duymaktadır. Şöyle ki vatanını, milletini seven müvekkil için, 15 Temmuz Kanlı Darbe girişiminde yer aldığı iddia edilen FETÖ Terör Örgütü ile ilişkilendirilen bu isimlerle anılmaktan büyük bir üzüntü duymaktadır. Yıllarca adaletin tecelli etmesi için meslek onuruna yakışan şekilde çalışan müvekkil için bu tarz kişiler ile anılmak hem müvekkili şahsen derinden etkilemiş hem de mesleki itibarını zedelemiştir.
  5. 1136 sayılı Avukatlık Kanunu m. 1'e göre Avukatlık bir kamu hizmetidir. Bir itibar ve saygınlık mesleği olan Avukatlığın, ancak şahsın toplumda ve müvekkil çevresinde vakar ve haysiyetiyle bilinmesi halinde icra edilmesi mümkündür. Bu itibarla, herhangi bir somut bilgi ya da belgeye de dayanmayan, gerçeğe aykırı olan ve araştırma ve incelemeye tabi tutulmaksızın kaleme alındığı anlaşılan haber metnini gazetecilik etiği ve ilkeleri ile bağdaştırmak mümkün olmadığı gibi, metnin müvekkilin Avukatlık itibarına da zarar verdiği değerlendirilmektedir.
  6. Hal böyle iken, söz konusu dayanaksız iddiaların gündeme taşınmasını iyi niyetle bağdaştırmak mümkün olmadığından, tekzip metninin 3 (üç) gün içinde gazetenizde aynı yer, punto ve büyüklükte yayınlanmaması halinde, adli makamlar nezdinde gerekli başvuruların yapılacağının da bilinmesini isterim. 

    Aracılığınızla kamuoyuna saygıyla duyurulur."
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!