Türk temsilcilere Karlov kalkanı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye’nin yurtdışındaki temsilciliklerinde 431 korumanın, kritik başkentlerdeki 16 dış temsilcilikte ise 206 Özel Harekatçı görev yaptığını bildirdi.

Türk temsilcilere Karlov kalkanı
Türk temsilcilere Karlov kalkanı
GİRİŞ 05.02.2017 08:38 GÜNCELLEME 05.02.2017 08:38

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a yönelik suikastın ardından, Türkiye’nin yurt dışındaki temsilciliklerine yönelik muhtemel eylemlere karşı alınan önlemler gündeme gelmişti. Geçmişte Türk büyükelçiliklerine yönelik ASALA’dan PKK’ya kadar terör örgütlerinin saldırılarda bulunduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, “Tüm temsilciliklerimizin terör saldırılarına karşı müteyakkız olması esastır” ifadesini kullandı. Bakan Çavuşoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tarafından Meclis gündemine taşınan konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı: 

SINAVLA SEÇİLİYORLAR

Yurt dışı temsilciliklerimizde güvenliğin sağlanmasını teminen, bulunulan ülke koşulları dikkate alınarak, ilgili kurumlarımızla eşgüdüm içinde yapılan tehdit ve risk analizleri doğrultusunda gerekli tedbirler alınmaktadır. Dış temsilciliklerimizin güvenliği, Emniyet Genel Müdürlüğü mensupları arasından sınavla seçilen ve ‘Ataşe’ unvanıyla yurt dışına atanan koruma görevlileri tarafından sağlanmaktadır. 

431 KORUMA GÖREVLİSİ İŞ BAŞINDA 

Dış temsilciliklerimize tahsis edilen koruma görevlisi kadroları, temsilciliklerimizden gelen değerlendirme ve talepler ile bulunulan ülkedeki güvenlik koşulları ve tehdit unsurları bağlamında, Bakanlığımız ve yetkili makamlarımızla oluşturulan güvenlik değerlendirmeleri uyarınca tespit edilmektedir. Bu çerçevede, yurt dışındaki temsilciliklerimizde halen 431 koruma görevlisi görev yapmaktadır.  Güvenlik riskinin yüksek olduğu ülkelerde ise özel harekat polisleri üçer aylık dönemlerle geçici olarak görevlendirilmektedir. 16 dış temsilciliğimizde 206 özel harekat görev yapıyor. 

 

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak