Polislikten ihraç edilen 417 polisin isimleri belli oldu! Tam liste

08 Şubat çarşamba günü itibariyle polislikten ihraç edilenlerin listesi yayınlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 686 sayılı KHK listesinde EGM'den ihraç edilen 417 polisin tam listesi belli oldu.

Polislikten ihraç edilen 417 polisin isimleri belli oldu! Tam liste
Polislikten ihraç edilen 417 polisin isimleri belli oldu! Tam liste
GİRİŞ 08.02.2017 09:27 GÜNCELLEME 08.02.2017 09:33

686 Sayılı Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazetede yayımlandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre 417 polisin isimleri açıkladı. İşte Polislikten ihraç edilenler ile ilgili tüm gelişmeler

POLİSLİKTEN İHRAÇ EDİLENLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Emekli Emniyet Teşkilatı personeline ilişkin tedbirler

MADDE 3 – (1) 4/6/1937 tarihli ve 3201 sayılı Emniyet Teşkilat Kanununun 55 inci maddesinin ondokuzuncu ve yirminci fıkraları ile geçici 27 nci maddesi uyarınca resen emekliye sevk edilenler, kendi isteğiyle emekli olanlar veya Emniyet Teşkilatı Disiplin Tüzüğü hükümlerine göre meslekten veya Devlet memurluğundan çıkarılanlar ile müstafi sayılanlardan milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY terör örgütüne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olan ve ekli (4) sayılı listede yer alanların rütbeleri alınır. Bu kişiler görev yaptıkları teşkilata ve kamu görevlerine yeniden kabul edilmezler, doğrudan veya dolaylı görevlendirilemezler; ayrıca bunlar uhdelerinde taşımış oldukları mesleki unvanları ve sıfatlarını kullanamazlar ve bu unvan ve sıfatlarına bağlı olarak sağlanan haklardan yararlanamazlar. Bu kişilerin uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona ermiş sayılır. Bunların silah ruhsatları, emekli polis kimlikleri, gemi adamlığına ilişkin belgeleri, pilot lisansları ve ilgili pasaport birimlerince pasaportları iptal edilir. Bu kişiler özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamazlar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!