Hollanda polisinin saldırdığı Türk bakın kim çıktı

Rotherdam'da polisinin müdahalesinde başından ağır darbe alan Halil İbrahim Kurt, emekli Hollanda askeri çıktı.

GİRİŞ 13.03.2017 11:57 GÜNCELLEME 13.03.2017 12:46
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Hollanda'da, Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu önünde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya destek vermek için toplanan Türk vatandaşları arasında bulunan, emekli Hollanda askeri Halil İbrahim Kurt, polisin müdahalesi sırasında başından ağır darbe aldı.

Bakan Kaya'ya destek gösteri sırasında polis köpeği tarafından baldırından ısırılan Hüseyin Kurt'un ağabeyi, emekli Hollanda askeri Kurt, Hollanda polisinin atlı, köpekli ve coplu müdahalesini güçlükle anlattı.

"BİR ANDA POLİS SALDIRDI"

Halil İbrahim Kurt, Konsolosluğun önüne vardıklarında Hollanda polisinin her tarafı kapattığını, ne olduğunu anlamadan polisin bir anda saldırdığını söyledi.

Polisin vücudunun çeşitli bölgelerine copla vurduğunu belirten Kurt, "O sırada, kardeşim de aldığı ağır darbeler üzerine yerde yattığı sırada, polis üzerine köpekle saldırdı." dedi.

"BAYILDIM, SONRASINI HATIRLAMIYORUM"

Son olarak başının arkasına ağır bir darbe aldığını, bilincini kaybederek yere düştüğünü söyleyen Kurt, "Bayıldığım için sonrasını hatırlamıyorum. Hastanede kendime gelebildim. Kardeşimle kaldığımız odada doktorun muayenesinden sonra taburcu olduk." diye konuştu.

Kurt, polisin kendilerine saldırmasından çok Bakan Kaya'nın polis gözetimi altında saatlerce makam arabasında mahsur kalmasına üzüldüğünü dile getirdi.

Hollanda polisi, Kaya'yı eskortla bölgeden uzaklaştırdıktan sonra Rotterdam Başkonsolosluğu önünde toplanan binlerce Türk vatandaşını güç kullanarak dağıtmıştı.

Hollanda hükümetinin engellemelerine karşı Kaya'ya destek vermek için bölgeye gelen Türk vatandaşlarının üzerine tazyikli su sıkılmış, çok sayıda polis köpeği kullanılmıştı.

TÜRKİYE'DE GÖREV YAPMIŞ

Halil İbrahim Kurt'un, Irak'a yönelik harekatta Türkiye'nin hava savunmasına katkı sağlamak amacıyla 2003 yılında NATO tarafından gönderilen, Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığında konuşlandırılan Patriot Hava Savunma Sistemi'nde görev yapan Hollandalı personel arasında yer aldığı belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • yakup 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayin CUMHURBASKANIM bu yaralanan vatandasimizi ambulans ucakla TURKIYEYE getirtip tedavi yapilsin ne ihtiyaci varsa karsilansin hollandaya guvensizlik hissi verilsin gazetelerde tv lerde reklam yapilsin TURKIYE CUMHURIYETI soydaslarimiza sahip ciktigini göstersin
    Cevapla
  • mert 7 yıl önce Şikayet Et
    barbar faşiz ırçı dikdatör hollanda nın insan hakları anlayışı saldırmak oluyor.
    Cevapla
  • enver 7 yıl önce Şikayet Et
    çift vatandaşlık böyle bir şey. ortadasın.
    Cevapla
  • Gurbetci67 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne Avrupa Ne Rusya Ne Amerika tek cözüm Türk Islam birligi
    Cevapla
  • osmanlı torunu 7 yıl önce Şikayet Et
    islam varsa türkü niye katıyorsun? arabı almayacak mısın? senin gibilerin islam anlayışı bu. islamı da kendi ırkınızın tekeli altına almak isitiyorsunuz. Biraz islamı öğrenin be!
    Cevapla
  • Alper 7 yıl önce Şikayet Et
    Batılı sömürgeci ülkelerin kitapsız ve acımasız bir ülke olduğunu unutmamak lazım,içlerinde az da olsa barışsever olsada.Ülkemizi kalkındırıp,adil bir zemin oluşturarak,yurt dışındaki vatandaşlarımızı,terörist,faşist ülkelerin elinden geri almalıyız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Deprem uzmanlarından Hakkari uyarısı: Aktif fay tespit edildi
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...