Aylar sonra açıldı, ilklere sahne oldu!

Kara Harp Okulu Komutanlığı 2016-2017 eğitim-öğretim yılı açılış töreni ilklere sahne oldu.

GİRİŞ 13.03.2017 16:21 GÜNCELLEME 13.03.2017 16:44

Kara Harp Okulu Komutanlığı 2016-2017 eğitim-öğretim yılı açılış töreni FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminden 7 ay 26 gün sonra düzenlendi. Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, komutanlar ve Harbiyeli öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Kara Harp Okulu Komutanı Tuğgeneral İsmail Güzeller, Harp Okulunun bağrından çıkardığı sayısız kahramanla tarihe zaferlerle mal olduğunu belirterek, sadece Türk tarihi değil, dünya tarihine yön vermiş, düşmanının bile teveccühüne mazhar olmuş Mustafa Kemal Atatürk'ün de harbiyeli olmasının kendileri için en büyük onur kaynağı olduğunu söyledi.

HEPSİ AYAĞA KALKTI VE...

Daha sonra Kara Harp Okulu Öğrenci Alay Komutanı Albay Ertan Serdengeçti, geleneksel "Harbiyeli Yoklaması"nı yaptı. Albay Serdengeçti'nin Atatürk'ün Harp Okulu apolet numarası "1283" numarasını okuması üzerine, salonda bulunan tüm harbiyeliler ayağa kalkarak "İçimizde" diyerek yoklamaya katıldı. 

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILDI

Daha sonra Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği konser verdi ve harbiyeli öğrencilerin rol aldığı "Atatürk ve Milli İrade" adlı sahne gösterisi yapıldı.Sahne gösterisinin son bölümünde 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerin fotoğrafları Türk bayrağı zemininde ekrana yansıtıldı ve sahneye çıkan harbiyeliler "Şanlı bayrağın ebediyen dalgalanacağına" namus sözü, "Türk milletinin ebediyen hür yaşayacağına" asker sözü, "Şehit kanıyla sulanmış bu kutsal vatana" da Atatürk sözü verdiklerini haykırdı.

Tören, Kara Harp Okulu Marşı'nın okunmasıyla sona ererken, Genelkurmay Başkanı Akar’da yeni eğitim-öğretim yılında Harbiyelilere başarılar diledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Brezilya'da can kaybı 56'ya yükseldi, vatandaşlar çatılardan böyle alındı
Erdoğan ile görüşme sonrası Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na 'engel olma' mesajı!