İhraç edildikleri partiyi iki şehirde geçtiler!

Hollanda’da seçimlere ilk kez katılan Türkiye kökenli Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk’ün kurduğu Denk (Düşün) Partisi, üç büyükşehirde farklı bir başarıya daha imza attı.

İhraç edildikleri partiyi iki şehirde geçtiler!
İhraç edildikleri partiyi iki şehirde geçtiler!
GİRİŞ 18.03.2017 10:22 GÜNCELLEME 18.03.2017 10:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Denk Partisi, Lahey ve Rotterdam’da Kuzu ve Öztürk’ün ihraç edildiği İşçi Partisi’nden (PvdA) ve başkent Amsterdam’da aşırı sağcı Geert Wilders’in partisi PVV’den daha fazla oy aldı.

LAHEY’de yüzde 8,1 ve Rotterdam’da yüzde 7,1 oy oranını yakalayan Denk Partisi, Lahey’de yüzde 6,4 ve Rotterdam’da yüzde 6,5 oy oranında kalan PvdA’dan daha fazla oy almayı başardı. Denk Partisi, Amsterdam’da yüzde 7,5 oy oranını elde ederken, yüzde 7,1 oy alan aşırı sağcı PVV’den daha fazla oy çıkardı.

AZINLIKLARIN GÜVENİNİ KAZANDILAR

Seçmen, sadece büyükşehirlerde değil bazı diğer şehirlerde de özellikle son yıllarda farklı etnik kökenlerden oluşan azınlıkların güvenini kaybeden PvdA yerine tercihini Denk’ten yana kullandı. 

Hollanda genelinde 205 bin oy alarak ikisi Türk, biri Fas asıllı 3 milletvekili çıkararak tarih yazan Denk Partisinin en çok oy aldığı şehir yüzde 8,1 ile Schiedam şehri oldu.

Denk Partisi, bir önceki seçimlerde PvdA’dan seçilen milletvekilleri Kuzu ve Öztürk’ün partinin uyum politikasını onaylamadıkları gerekçesiyle ihraç edilmelerinin ardından kurulmuştu. Son yıllarda Hollanda’da Müslüman ve Türk karşıtlığının giderek artması üzerine sesi duyulmayan insanların taleplerini dile getirebilmek için siyasi arenaya giren Denk’in katıldığı ilk seçimde milletvekili çıkarması önemli görülüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir sonraki seçimlerde başbakanlığa bir Türk gelmeli.
    Cevapla
  • Osmanli 7 yıl önce Şikayet Et
    Schiedamda cok irkcilar oturuyor anlasildi insallah bu kardaslar hizmetlerini büyütüp bir daha ki secimde büyük parti olur
    Cevapla
  • Demokrat 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa'da millet sandiga gitmeye usenir ve katilim %30'lara kadar duser. Hollanda'da olaylardan dolayi bu sefer %80'lere cikti. Katilimin az oldugu normal bir secimde cok rahat Turklerin partisi cok rahat 10 vekil cikarabilir.
    Cevapla
  • maremer 7 yıl önce Şikayet Et
    Bravo kardeşlerim. Tüm mazlumların sesi olun lütfen.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı