Bugün referandum olsa, sonuç ne olurdu?

Referanduma sayılı günler kaldı. Herkes 16 Nisan'daki seçimin sonucunu merak ediyor. Haber 7, 4 kamuoyu araştırma şirketi yetkilisine merak edilen 3 soruyu sordu.

Bugün referandum olsa, sonuç ne olurdu?
Bugün referandum olsa, sonuç ne olurdu?
GİRİŞ 22.03.2017 12:54 GÜNCELLEME 22.03.2017 17:35
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Ezgi Aşık/Haber

MAK, GENAR, DENGE ve VARYANS sürekli araştırma yapan, anketleriyle halkın nabzını tutan araştırma şirketi yetkilileriyle, kararsızların oylarının durumunu, son anket sonuçlarının referandum üzerine ne dediğini ve bugün seçim olsa, sandıktan ne çıkardı?sorumuzun çarpıcı tahminlerini aldık.

İşte 16 Nisan referandum tahminleri!

*Son anketlerde yüzde 13’lük oranında kararsızlar vardı. Kararsızların oyları netleşti mi?

 Hasan Basri Yıldız/Denge: Son güne kadar kararsızlık olur.  Bizim dikkat ettiğimiz nokta kararsızların tek haneye düşmesidir.  Seçimlere son 15-20 gün kala kararsızlar tek haneye inecektir.


 Mehmet Ali Kulat/MAK:
 Saha çalışmalarımız devam ediyor. Bize gelen sonuçlara göre şu  anda kararsızların oyları yüzde 10’nun altına indiğini gösteriyor.


 İhsan Aktaş/Genar:
 Kararsızların oyları son güne kadar netleşmez. Kararsızların  içerisinde sandığa gitmeyeceğim diyen bir grupta var. Kararsızlar  şu anda 7-8 bandına inmiştir.

 Recep Sazkaya/Varyans:
 Kararsız seçmen normal düzeydedir. Büyük ihtimal ile seçime çok  fazla katılmayacaklardır.

 

*Seçimlere 20 günden az bir zaman kaldı. Son anketler referandum üzerine ne diyor?

Hasan Basri Yıldız/Denge: Şu anda evet oyları yüzde 50’nin üzerinde seyrediyor. Rakam olarak söyleyecek olursak; 50 ile 55 bandı arasındadır. Bu rakamlar konjonktürel olarak da değişiklik gösteriyor.

Mehmet Ali Kulat/MAK: Partiler üzerinden gidelim. Şu anda AK Parti- MHP parti oyları bağlamında yüzde 50 bandını yakalıyor. Önümüzdeki günlerde ‘evet’ oylarının daha da yükseleceğini öngörüyoruz.

İhsan Aktaş/Genar: Net bir sayı açıklamıyoruz. Fakat ‘evet’ oylarının önde olduğunu söyleyebilirim.

Recep Sazkaya/Varyans: Son anketlerde ‘evet’ oylarının toparlandığını özellikle MHP içerisindeki ‘hayır’ blokun eksildiğini görüyoruz.

"YÜZDE 50'NİN ÜZERİNDE BİR EVET!"

*Bugün referandum olsaydı, sonuçlardan ne çıkardı?

Hasan Basri Yıldız/Denge: Şu anda oy kullanıyor olsaydık, sandıklardan ‘evet ‘çıkardı. Rakam olarak ise 50’nin üzerinde 55’in altında bir bant olduğu söyleyebilirim.

Mehmet Ali Kulat/MAK: Şu anda seçim olsa yüzde 54-55 bandında ‘evet’ oyu çıkar. Önümüzdeki süreçlerde sahaya inişlerin ‘evet’ oyu üzerinde bir artış yaratacağını düşünüyorum. Bu artış oranı yüzde 57-58 bandını yakalayacağını tahmin ediyorum.

İhsan Aktaş/Genar: Halka -kim kazanır? diye sorduğumuzda, vatandaşların kanaati ‘evet’ kazanır noktasında. Referanduma 1 hafta kala bir sonuç verebiliriz. Her seçim kritiktir.

Recep Sazkaya/Varyans: Bugün bir seçim olsaydı yüzde 53-55 aralığında ‘evet’, yüzde 45 civarında ‘hayır’ oyu çıkacağını öngörüyorum.

 

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 114
  • ümit 7 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH ın izni ile evet
    Cevapla
  • AllahVar,AllahYar 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar..Bu Aziz davanın,planın sahibi Allahtır..O ne yaparsa güzel yapar...Bize düşen Allahımız ne buyuruyor ona bakmaktır.....yahudi ve hristiyanlara islam düşmanlarına benzemeyin,onları dost edinmeyin.onların sevdiklerini sevmeyin,istediklerini istemeyin,yaptıklarını yapmayın.onların safında yer almayın......!!!Biz müminler onlara muhalefet olsun diye,güneş doğarken,batarken,tepedeyken namaz bile kılmıyoruz..tuttukları günlerde oruç tutmuyoruz..vb...daha nicelerinde hep muhalefet ediyoruz....Lutfen şahsımız açısından bakmıyalım...kabuğumuzdan çıkıp geniş açıdan resme bakmaya çalışalım..Ve unutmayalımki hayırda şerde ALLAHTANDIR...VESSELAM...
    Cevapla
  • Vatandaş rıza 7 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH'ın izni ile %80 civarında EVET. Araştırma şirketleri haltetmiş.
    Cevapla
  • fatih dikmeci 7 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş 50 akp 10 da mhp. 55 60 civarı bekleniyor. benca az. mhp de kayma çok. zamanında ki tayyib düşmanlığı halen devam ediyor. ya kusura bakmayın ama mhp ye güvenmek ne kadar doğru bilmiyorum. metini katleden de bunlar değilmiydi
    Cevapla
  • yavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    yüzde 73 evet çıkar fazlası var aşağısı yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi