Aldığı eğitimlerle dede yadigarını işletiyor

İSMEK’ten aldığı eğitimlerle kendini geliştiren Abdullah Doğan Turhan, dede ve baba mesleğini yapmaya başladı.

Aldığı eğitimlerle dede yadigarını işletiyor
Aldığı eğitimlerle dede yadigarını işletiyor
GİRİŞ 06.04.2017 13:53 GÜNCELLEME 06.04.2017 13:53

Karaköy’de bulunan dede yadigârı dükkânı, eski günlerdeki gibi lokanta olarak işletmeye başlayan Turhan, “İSMEK’te aldığım eğitimler sonrasında özgüven kazandım. İSMEK sayesinde aşçılık mesleğini 3. kuşak olarak sürdürüyorum.” diyor.   

Abdullah Doğan Turhan 26 yaşında.  Turhan, ileride yapmak istediği mesleği İSMEK’ten öğrenmeyi tercih edenlerden. Lise eğitimini dışarıdan tamamlamaya karar veren Abdullah Doğan Turan, 3 yıl önce başladığı İSMEK eğitimleri sonucunda geçtiğimiz yıl kendi işinin patronu olmuş. Dedesinden babasına geçen aşçılık mesleğini, İSMEK’ten aldığı eğitimler sonrasında yapmayı tercih etmiş. İSMEK eğitimleriyle, iş hayatına daha bir güvenle adım atan Turhan, Karaköy’de bulunan 80 yıllık dede yadigârı dükkânı da tekrar restoran olarak hizmete açmış.

Aşçılık mesleğinin her zaman yapmak istediği bir iş olduğunu söyleyen Turhan “Ben kendime tam olarak güvenemediğim için bu konuda eğitim almak istiyordum. Bu süreçte Karaköy’de bulunan dükkânımız kiraya verilmişti. Bu konuda eğitim almak ve donanımlı olmak için İSMEK’ten yiyecek ve içecek sektöründe beni geliştirecek eğitimler almaya karar verdim.” diyor.

İSMEK Eğitimleri Bana Özgüven Aşıladı

İSMEK’ten “Aşçı Çıraklığı” ve “Pastacı Çırağı” eğitimi alan ve bir yıl önce de kendi iş yerini açan Turhan, İSMEK’ten aldığı eğitimlerin ona çok fayda sağladığının altını çiziyor. Turhan, “Eğitimler aşçılık hakkında donanım kazanmamı sağladı. Ama tüm öğrendiklerimin ötesinde aldığım eğitimler bana özgüven aşıladı. İSMEK sayesinde aşçılık mesleğini 3. kuşak olarak sürdürüyorum.” diyor. 

En Büyük Destekçisi Babası 

Karaköy’de Hırdavatçılar Çarşısı’nda Pargalı İbrahim Paşa Camii’nin altında bulunan dededen kalma dükkânı yaklaşık 1 yıl önce lokantaya çeviren Turan, dükkânında her gün 2 çeşit çorba, 3 çeşit ana yemek ve tatlı yapıyor. Abdullah Doğan Turhan her gün saat 5’te kalkarak dükkânını açıyor ve başlıyor yemekleri yapmaya. Bu süreçte en büyük yardımcısı ise babası. Babasının deneyimlerinden büyük ölçüde yararlanan Abdullah Doğan Turhan, mesleği ile ilgili kendini daha fazla geliştirmek istiyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama