Kahraman askerlerin son anları!

Rus savaş gemisi Caesar Kunikov’a refakat ederken yük gemisiyle çarpışıp alabora olan Sahil Güvenlik Komutanlığı botunun batış anına ilişkin yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Kahraman askerlerin son anları!
Kahraman askerlerin son anları!
GİRİŞ 12.04.2017 06:39 GÜNCELLEME 12.04.2017 06:43
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ukrayna’nın Odessa Limanı’na doğru giden kuru yük gemisi M/V Tolunay ile KAAN 19 sınıfı TCSG 25 borda numaralı sahil güvenlik hücumbotu, 17 Ağustos 2016 sabahı İstanbul Boğazı’nda çarpışmış, hızla batan hücümbotta bulunan bot komutanı kıdemli üsteğmen Ali Rıza Yücel, ikinci komutan astsubay Yavuz Gökhan Şahin, er Sinan Göktaş ve uzman çavuş Bülent Demirkaya şehit olmuştu.

Hücumbot, o sırada Aralık 2015’te İstanbul Boğazı’ndan geçerken güvertesinde roketatarlı askerle görüntülenen Rus savaş gemisi Caesar Kunikov’u yakın takip etmekle görevliydi. 

Hücumbotun takip ettiği savaş gemisindeki Rus askerlerin çektiği, yeni ortaya çıkan görüntüler, kazanın ne kadar ürkütücü olduğunu gözler önüne serdi.

‘Bulp’ kısmına

Ortaya çıkan görüntülerde, RS Caesar Kunikov’u Karadeniz’e çıkışına kadar izleme görevi verilen hücumbotun, 158 metre boyundaki 22 bin DW ton ağırlığındaki M/V Tolunay ile uzun süre yan yana gittiği görülüyor. Rus savaş gemisini yakından takip eden hücumbotun çok yaklaştığı yük gemisinin siren çalarak tehlikeyi fark ettiği ancak hızını kesmediği de gözleniyor. Sarayburnu açıklarına gelindiğinde hızını aniden düşüren hücumbotun dev yük gemisinin en güçlü yeri olan ‘Bulp’ kısmına çarptığı görülüyor. Geminin su altında kalan ve sert çelikle güçlendirilen kısmına çarpan sahil güvenlik botunun alabora olduğunu görüntüleyen Rus askerlerin aralarındaki konuşmaları dikkat çekiyor. 

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 7
  • Şenol 6 yıl önce Şikayet Et
    Su üstü radarı denen bir şey var. Lastik botta olsa görür
    Cevapla
  • aydin 6 yıl önce Şikayet Et
    dev gibi hücumbot nasıl görsün küçücük yük gemisini elbette çarpmıştır. yoksa bizim becerikli askerlerde bi sorun olamaz .
    Cevapla
  • zekeriya 6 yıl önce Şikayet Et
    video nerde
    Cevapla
  • yazik 6 yıl önce Şikayet Et
    bu nasil sahil guvenlik botu afrikadan mi akldiniz bu botu carpistigi an bot batsa bile hava tupleri olmali, aniden atlama kapisi olammali ucaklardaki gibi.botu yapan sirketi mahkemeye verin
    Cevapla
  • dikkat lütfen 6 yıl önce Şikayet Et
    hatta pervane takın da uçsun
    Cevapla
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    çok film izlemişsin.
    Cevapla
  • Mütefekkir 6 yıl önce Şikayet Et
    Çekilmiş görüntü nerede
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi