Wikipedia kurucusu Jimmy Wales kimdir? Kaç yaşında

Wikipedia'nın iki kurucusundan biri olan Jimmy Wales kimdir? Türkiye'de erişime engellenen Wikipedia'nın kurucusu olan Jimmy Wales kaç yaşındadır? İşte biyografisi

Wikipedia kurucusu Jimmy Wales kimdir? Kaç yaşında
Wikipedia kurucusu Jimmy Wales kimdir? Kaç yaşında
GİRİŞ 05.05.2017 13:43 GÜNCELLEME 05.05.2017 13:43

JİMMY WALES KİMDİR?

7 Ağustos 1966 senesinde dünyaya gelen Jimmy Wales Huntsville, Alabama, ABD'lidir.

Jimmy Wales kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Wikimedia Vakfı'nın kurucusu ve ayrıca Wikimedia ile bağlantısı olmayan ve kâr amaçlı bir barındırma hizmeti olan Wikia adlı şirketin de kurucusudur.

Jimmy, küçük bir özel okuldan mezun olduktan sonra üniversiteye hazırlık okulu olan Randolph School'a gitti.  Auburn Üniversitesi'nde ekonomi eğitimi aldı. 

Daha sonra University of Alabama ve Indiana University Bloomington'da aynı alanda doktora ve yüksek lisans yaptı. 

Türkiye'yi DEAŞ'a destek veren ülke olarak gösteren içerikler barındılar Wikipedia, uyarılara rağmen içerikleri silmeyip, düzeltmek isteyen kullanıcıları engellemişti. 29 Nisan 2017 tarihi itibariyle yapılan bu edepsizlik neticesinde Wikipedia Türkiye'de erişime engelledi. 

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi önce Türkiye'yi teröristlere destek veren ülke olarak göster Wikipedia'nın kurucusu Jimmy Wales'ı "World Cities Expo İstanbul" etkinliğine konuşmacı olarak davet etti. Sonra ise Twitter adresinden yaptıktıkları açıklamayla Wales'in davet listesinden çıkarıldığını açıkladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya: 1 Mayıs'ta 226 kişi gözaltına alındı
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama