Wikipedia'dan ilk resmi hamle geldi!

'Wikimedia Vakfı'dan ilk resmi hamle geldi. Vakıf, idari tedbir kararından sonrasında Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından alınan karara itiraz etti.

Wikipedia'dan ilk resmi hamle geldi!
Wikipedia'dan ilk resmi hamle geldi!
GİRİŞ 02.05.2017 13:24 GÜNCELLEME 02.05.2017 14:27
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Mahkemeye yapılan itirazda, söz konusu erişim engellinin ifade özgürlüğüne aykırı olduğu belirtilerek, daha önce Google ve YouTube için verilen kararlar hatırladı.

Ayrıca, Wikipedia'nın erişime engellenmesine sebep olan içeriklerin 2 dildeki Wikipedia versiyonunda yer aldığı ve platformun tamamının kapatılmasının ölçüsüz bir karar olduğu itiraz dilekçesinde yer alan detaylar arasında yer alıyor.

'TEMSİLCİLİK AÇILSIN'

Wikipedia, 29 Nisan'da içeriğinde barındırdığı gerek teröre destek veren yazılar, gerek Türkiye'yi terörle aynı düzlemde ve terör işbirlikçisi göstermeye çalışan tavrı nedeniyle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişime engellendi.

BTK'dan yapılan açıklamada, Wikipedia'nın içerikleri kaldırma hususuna yanaşmadığı ve aksine koruma altına aldığı belirtildi. Uzun süredir, çeşitli sosyal medya şirketleri ve internetin yayın organları ile de temaslarını yoğunlaştıran Türkiye, uluslararası sitelerin Türkiye'de temsilcilik açmasını, uluslararası hukuka uygun davranmasını ve mahkeme kararlarını uygulamasını istiyor.

YORUMLAR 13
  • İsim 7 yıl önce Şikayet Et
    Wikipedia'ya karşı farklı bir seçenek (alternatif) kurmak lazım. Hem denetim kendi yazarlarımız tarafından olur.
    Cevapla
  • Kılıç Arslan 7 yıl önce Şikayet Et
    Adam olacaksınız, ya da kapalı kalacaksınız..
    Cevapla
  • Erol Mehmet Yıldız 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunun kurucusu olan adam hayırcıların yanındayız diye açıklama yaptı.
    Cevapla
  • halil 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu millet meydanlarusu yememiş bütün zorlamalara rağmen. Siz kimsiniz. Hadi ordan. Verdiğiniz bilgilerin hepsi taraflı hepsi siyonizme hizmet eder. Hristiyanlarda bunların maşası. Sayı az olunca maşa kullanmaya mecbur.
    Cevapla
  • Artuk 7 yıl önce Şikayet Et
    Wikipedia dünyanın bilimsel ve ileri seviye eğitimine gerçekten ışık tutan bir ortam. Tek sorunu herkese açık olduğu için teröristlerde girip içerik üretebiliyorlar. Bu sorunu aşarlarsa Türkiye erişim engelini kaldırır. Kalkmalıdır zira eğitim açısından eşsiz bir yer.
    Cevapla
  • alsancak 7 yıl önce Şikayet Et
    teröristte yazsa kim yazarsa yazsın önce wikipeda editörleri tarafından incelenir, sonra yayınlanır. adamlar bilerek yapıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Heniyye'nin torunlarının şehit olmadan dakikalar önceki görüntüleri paylaşıldı!
Ankara skandalında o detaya dikkat! 'Bu tuzağa düşmemek lazım'