Rahipten FETÖ ve PKK isyanı

Mardin Deyrulzafaran Manastırı Rahibi Gabriel Akkurt, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve terör örgütü PKK’nın dini inanç ve değerlere büyük zarar verdiğini belirtti.

Rahipten FETÖ ve PKK isyanı
Rahipten FETÖ ve PKK isyanı
GİRİŞ 12.05.2017 12:51 GÜNCELLEME 12.05.2017 17:30
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Mardin Deyrulzafaran Manastırı Rahibi Gabriel Akkurt, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve terör örgütü PKK’nın dini inanç ve değerlere büyük zarar verdiğini belirterek, “İncil, ne olursa olsun devlete bağlı olunması gerektiğini emreder. İmanlı insanlar buna itaat etmelidir” dedi.

Tarihi kent Mardin’in 4 kilometre doğusunda, Hazreti İsa’dan sonra 5’inci yüzyılda inşa edilen ve kentin önemli turizm değerlerinden olan Deyrulzafaran Manastırı’nın Rahibi Gabriel Akkurt, terör örgütlerine tepki gösterdi.

Mardin’in tarihi ve içinde bulunduğu dinler mozaiği ile Türkiye’nin en değerli kentlerinden olduğunu kaydeden Akkurt, “Son yıllarda terör olaylarının bölgeye mal edilmesinden dolayı son 3 yıldır turizm bitme noktasına gelmiştir. Oysa ilçelerde yaşanan olayların Mardin’e mal edilmesi çok üzücüdür. Her ibadetimizde Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü için dua ediyoruz. Türkiye’nin hiçbir bölgesinde terör olayı yaşanmamasını istiyoruz” dedi.

FETÖ VE PKK'YA İSYAN

FETÖ ve PKK’nın turizmin yanı sıra, dini inanç ve değerlere de zarar verdiğine dikkat çeken Akkurt, “İncil’de bir emir var, ‘Ne olursa olsun devlete bağlı olunması ve devletin büyüklerine itaat edilmesi gerektiğini’ vurgulamaktadır. İmanlı bir insan, Hristiyan buna itaat etmelidir. Çünkü emir bu. Biz nerede bulunursak bulunalım devletleri severiz. Devletimizi ve ülkemizi seviyoruz. FETÖ ve terör olayları ülkemizi, bizi, devletimizi olumsuz etkiledi. Keşke bu olaylar yaşanmasaydı. Hepimiz kaybediyoruz. Ülke, bir gemiye benziyor ve bu olaylardan bu gemi zarar görüyor ve hepimiz kaybediyoruz. Çünkü gemi batarsa hepimiz batarız. El birliği ile hepimiz bu gemiye sahip çıkmalıyız. Dinlerimiz, inançlarımız ayrı olabilir ama hepimiz Adem ve Havva’nın çocuklarıyız” diye konuştu.

'Mardin’e gelin, güzellikler ile tanışın'

Mardin’in Türkiye’nin inciden bir gerdanlığı olduğunu anlatan Akkurt, şunları kaydetti: “Olumsuzlukları değil güzellikleri görmeliyiz. Manastırdan, türbesine gezilecek yüzyıllara ev sahipliği yapmış bakir bir tarih ve din kenti. İnanç turizmi ve tarihi ile Mardin örnek bir şehir. Medya da terör kenti olarak gösterilmek istense de burada yaşıyoruz ve terör yok. Mardin turizm için mükemmel bir şehir.”

YORUMLAR 31
  • a.cola 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc, bir de,Muhamned sav,resul dersen inanirim ,baska senin hic bir sozune inanmam,pkk ya karsi ne yapdiniz ve size ne yapdi onu sole.
    Cevapla
  • Ulu Bilge 6 yıl önce Şikayet Et
    Papaz bile suçlarını FETÖ ye atmaya kendini sevimli göstermeye başladı. PKK doğuda herkese kan kusturdu ne hikmetse bu papaz ve saz arkadaşlarına hic karışmadı
    Cevapla
  • yücel 6 yıl önce Şikayet Et
    aynen ulu bilge katılıyorum size
    Cevapla
  • sosyolog 6 yıl önce Şikayet Et
    neden kızıyorsunuz. adam gayet güzel şeyler demiş
    Cevapla
  • Erhan TÜRÜDÜ 6 yıl önce Şikayet Et
    en iyi hristiyan olmayan hristiyandır.canınız cehenneme
    Cevapla
  • Samimi ol 6 yıl önce Şikayet Et
    Sanamı inanalım.Okadar olaylara göz yumdunuz.Daha önceleri nerelerdeydiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim