İstanbul'u karıştıran olay: Polis müdahale etti

İstanbul Sultangazi'de kızlara laf attıkları iddia edilen Afgan ve Suriye uyruklu kişiler ile mahalleli arasında çıkan kavgada Ramazan Şahin (24) bıçaklanarak öldürüldü.

GİRİŞ 15.05.2017 06:14 GÜNCELLEME 15.05.2017 09:18
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

Olay, Sultangazi İsmetpaşa Mahallesi 85.Sokak üzerinde saat 23.00 sırlarında meydana geldi. İddiaya göre, Afgan ve Suriye uyruklu kişilerin olduğu gruptan mahalledeki kızlara laf atıldı. Bunun üzerine mahallenin gençleri toplanarak yabancı uyruklu bu kişilerle kavgaya tutuştu. Büyüyen kavga sırasında Ramazan Şahin bıçaklanarak ağır yaralandı.

Olayın bildirilmesi üzerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi olay yerine sevk edildi. Ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan Şahin, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cinayet üzerine olaylar daha da büyüdü. Kalabalıklaşarak olayı protesto eden gruba, çevik kuvvet polisleri TOMA ile tazyikli su sıkarak müdahale etti.

Polis mahallede bulduğu Afgan ve Suriye uyruklu kişileri mahalleden çıkardı. Polisin, bazı Afgan uyruklu kişileri kamyonete bindirerek olay yerinden uzaklaştırdığı kameraya yansıdı.

Ölüm haberini alana Ramazan Şahin’in yakınları hastane önünde toplandı. Ölen Ramazan Şahin’in dayısı Salih Arslan, "23.00 sıralarında Afgan ve Suriyeliler’in mahalledeki kızlara laf atması sonucu meydana geliyor. Ramazan Şahin benim yeğenim. Gürültüye aşağı iniyor, mahalledeki gençlerle Suriyeli ve Afganlılarla kavga ediyorlar. Aşağı yukarı 50-60 Suriyeli ve Afganlı mahalledeki gençlerle kavga ediyorlar. Bunlardan birinin bıçaklaması sonucu Ramazan Şahin 24 yaşında hayatını kaybediyor.

Özellikle İsmetpaşa mahallesinde bu tür vakalar sürekli yaşanıyor. 10-20 liraya fazla vermek için evlerine Afgan ve Suriyeli insanları dolduranları şiddetle kınıyoruz. Yarın cenazden sonra da protestolarımızı en demokratik şekilde yapacağız. bu bu acıyı yaşıyoruz, bize bu acıyı yaşatanları mahallemizde barındırmayacağız. Bu olaylar sürekli oluyor şikayet etmemize rağmen malesef kimse müdahale etmiyor.

Pazar günleri ailemizle parklara gidip oturamıyoruz. 20-30 kişilik gruplar halinde oluyorlar, geldiğinizde sanki bir Arp ülkesinde kendinizi buluyorsunuz. Gencecik yeğenimin kalbine bıçak sapladılar. Vuranların yanında kâr kalıyor, çünkü bu insanların kayıtları bile yok." dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 115
  • mehmet ali beyhan 6 yıl önce Şikayet Et
    olayi yapan suryeli degil afkan asilli olay yine suryelilere patladi olayin aslida kiza laf atmak degil bizimde duyduklarimiz tamamen farkli her ay sonu afkanlilarin yolunu kesip maaşlarini gasp eden bizim türkulara kimse bisey demiyor burda butun sorumluluk emniyette gerekeni yapmiyorlar hic kimse temiz deil ne bizimkiler ne de onlar
    Cevapla
  • VÉNUS HOTTENTOTE 6 yıl önce Şikayet Et
    24 yasindaki Ramazan Şahin evladimiza Allâh'dan Rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine bassagligi diliyoruz.. istinasiz, Türkiye Cumhurriyeti Devletime duyuru => konuga binagen Vatandas veya Mülteci istinasiz herkes kanunlara uymak zorundadir.. katil veya katiller acilen yakalanip en agir sekilde cezalandirmalarini talep ediyoruz.. Hükümetimiz Milletimin sikayetlerini özenle dikkate almali.. geregin yapilmasini arz-ederim.
    Cevapla
  • Hüsnü Çiçekli 6 yıl önce Şikayet Et
    Suriyelilerin buraya gelmesi sadece ve sadece İsralin işine gelir ve aynı zamanda pkk nın önünü açıyor. Afganlının bu ülkede ne işi var ? Nijeryalı sayguncu, Gürcü dolandırıcı, honduraslıu hırsız ? Kendimizi başkasına sömürtmek hoşumuza mı gidiyor.
    Cevapla
  • Muhtar Köylü 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş bunlar bize, türk kültürüne yabancı. Hesapsız bir şekilde kapıların açılması çok yanlış. Cahil olduklarından islami bilgileri de yok. evlerin balkonlarında yüksek sesle etrafı rahatsız edip 10-15 kişilik kebap partileri yapıyorlar. Başta misafir dedik ama şimdi hiç çekilmiyorlar. Üstelik bize bakmaya mecbursunuz tavırları da hoş değil. Vatandaşlık verilirse ilerdeki problemlerin vebali büyük olur. Yarın nesillerine kıran girecekmiş gibi coçuk yapıyorlar. Eğer burada daha fazla tutarsak buraya alışır ve buradan hiç gitmezler. Birkaç sene sonra sayıları 20 milyon olunca hanyayı konyayı görürüz.
    Cevapla
  • polis 6 yıl önce Şikayet Et
    polise şikayet ediyoruz ve polis kulak asmıyor. en fazla ikitellide var ve polis karakolu kesinlikle ilgilenmiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı