TDV ve DİB Ramazan için kolları sıvadı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı 'Üzerinde Kardeşinin Hakkı Var, Bu Ramazan ve Her Zaman' sloganı ile ramazan çalışmalarını yürütecek.

TDV ve DİB Ramazan için kolları sıvadı
TDV ve DİB Ramazan için kolları sıvadı
GİRİŞ 26.05.2017 22:10 GÜNCELLEME 26.05.2017 22:10

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Halep'in kuzeyindeki bölgelerde iç savaştan zarar gören camilerin bakım ve onarımı yapılıyor.

Camiler ramazan öncesi ibadete hazır hale getirildi. Bab ilçesinin en büyük ikinci camisi olan ve büyük hasar gören Hz. Ömer Camii’nde tadilatın ardından ilk Cuma namazı kılındı.

Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerde Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından bakım ve onarımı yapılan camilerin bir kısmı ibadete açıldı.

Halep'in kuzeyindeki Bab ilçesinde iç savaşta kullanılamaz hale gelen Hz. Ömer Camisi'nin bakım ve onarımı tamamlandı. Ramazan arifesinde ilçe halkının katılımıyla camide ilk Cuma namazı kılındı.

TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun, açılışın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç savaşın başından beri bölgeye yardım ve destekte bulunduklarını söyledi.

İnsanların maddi ihtiyaçlarının yanı sıra manevi ihtiyaçlarını da gidermek için çaba gösterdiklerini ifade eden Tutkun, bölgedeki din hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için gayret ettiklerini anlattı.

"DİĞERLERİ DE TAMAMLANIYOR"

Toplamda Suriye'nin kuzey bölgesinde yaklaşık 110 caminin bakım ve onarımı için çalışma başlattıklarını vurgulayan Tutkun, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İnsanların ibadetlerini yapabilmeleri için mekanlara ihtiyaç duyuyorlar. Öncelikli olarak bu bölgede 66 caminin ihalesi vakfımız tarafından yapıldı, bunların 48'i tamamlanmış oldu, diğerleri de tamamlanmak üzere. El Bab ile ilgili bu civardaki 42 caminin geçtiğimiz günlerde ihalesi tamamlandı. Onları da hızlı bir şekilde tamamlayıp hizmete açmayı planlıyoruz. Buranın en büyük ikinci camisi olan Hz. Ömer Camisi hızlı bir şekilde Kayseri şubemizin de destekleriyle tamamlandı. Bugün ilk defa namaz kılınarak hizmete açılmış oldu."

BABLILARDAN TEŞEKKÜR

Bab'da ikamet eden Abdulrezzak Nassari de desteklerinden dolayı Türk halkına teşekkür etti.

Ülkelerinde rahat etmelerinde Türkiye'nin aktif rol oynadığına dikkati çeken Nassari, "Allah razı olsun Türkiye'nin buraya gelmesinden memnun kaldık. Bu cami tekrar normal haline döndü, artık ibadet edebiliyoruz. Camilerin faaliyete geçmesinden çok memnunuz." dedi.Yusuf el-Hatap da memleketlerinde Müslüman gibi hayatlarını sürdürmelerinin huzurunu yaşadıklarını söyledi.

TDV'DEN RAMAZAN PROGRAMI AÇIKLAMASI

"Bu Ramazanda 64 ülke ve 278 bölgede iyiliğin sesi olacağız"
 
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı “Üzerinde Kardeşinin Hakkı Var, Bu Ramazan ve Her Zaman” sloganı ile ramazan çalışmalarını yürütecek. Hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında iyilik köprüsü olacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği halinde gerçekleştireceğimiz Ramazan Programı kapsamında, ülkemizde 603 il ve ilçe şubemiz tarafından 21.000 ihtiyaç sahibi ve sığınmacı aileye her biri 100 TL değerinde toplam 2 milyon 67 bin TL tutarında Alışveriş Yardım Kartı dağıtılacak. Yine şubelerimiz vasıtasıyla il ve ilçelerde kuracağımız iftar sofralarında yüzbinlerce kardeşimizle bir araya gelinecek.

64 ülkenin 278 farklı bölgesinde ise 46 bin 830 aileye gıda paketi ulaştıracak ve 90 bin kişiyi iftar sofralarında ağırlayacağız. 1 milyon 804 bin Dolar değerinde yardımı, Milletimizin merhamet elini dünyanın dört bir tarafına ulaştırmış olacağız.

Türkiye Diyanet Vakfı, bu yıl Ramazan Programı çerçevesinde yurt içinde ve yurt dışında toplam 8 milyon 500 bin TL değerinde yardım ulaştırmış olacak

Türkiye Diyanet Vakfı, 42 yılı aşkın süredir gerçekleştirdiği hizmetlerle ve üstlendiği sorumluluğun bilinciyle ülkemizde ve yedi kıtada, milletimizin emanet ettiği fitre, zekât ve bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. 

Bugüne kadar düzenlediği Ramazan programlarında hayırseverlerle fakir ve muhtaçlar arasında köprü olan, Ramazanın sevincini farklı coğrafyalarda açtığı iftar sofralarında milyonlarca Müslüman kardeşimizle birlikte yaşayan Türkiye Diyanet Vakfı, Ramazan faaliyetlerini bu yıl da artan bir ivmeyle devam ettiriyor. 

Vakfımız, geçen yıl Ramazan programı çerçevesinde ülkemizde ve 88 ülkenin 500 bölgesinde fakir ve muhtaçlara gıda paketi dağıttı ve iftar sofraları kurdu. 13 milyon 905 bin TL yardımı 1 milyonun üzerinde kişiye ulaştırdı.


 
Bu Ramazan ve her zaman, şehrimizde, ülkemizde ve dünyamızdaki ihtiyaç sahiplerinin elinden tutacak, onlara yalnız olmadıklarını hissettirecek, milletimizin emaneti olan zekât, fitre ve bağışlarını fakir, mağdur ve mazlumlara ulaştıracağız.  

İFTAR SOFRALARI KURACAĞIZ

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından kurulan ve geleneksel hale gelen iftar sofralarında bütün Ramazan ayı boyunca yüzbinlerce Müslüman kardeşimizde iftar ediyoruz, toplumun her kesimiyle Ramazan ayının bereketini paylaşıyoruz.

Kocatepe Camii Külliyesinde kurulan iftar sofrası artık geleneksel hale gelirken hayırseverlerimizin desteği ile bu sofralarda her gün yaklaşık 2 bin 500 kişiye ramazan ayı boyunca da yaklaşık 75 bin kişiye iftar ettiriyoruz.

Yurt genelindeki 1000 şubemizle tüm il ve ilçelerde ve 49 ülkenin de 155 bölgesinde kuracağımız iftar sofralarında toplumun farklı kesimleri ile bir araya geleceğiz.

KİTAP VE KÜLTÜR FUARI

Dini yayınlarda okuyucu, yazar ve yayıncıyı buluşturmak amacıyla 1983 yılından bu yana her yıl Ramazan ayında İstanbul ve Ankara’da Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı düzenliyoruz.

Ramazan ayının vazgeçilmez bir unsuru olan ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından gelenek haline dönüştürülen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nın bu yıl 36’ıncısı gerçekleştirilecek.  
Vatandaşlarımızın büyük ilgi gösterdiği fuarlar, İstanbul Beyazıt Meydanı ile Ankara Kocatepe Camii avlusunda yapılıyordu. Bu yıl fuarımızı Anadolu’ya da açarak Gaziantep’te fuarımız kitapseverlerle buluşacak.

İstanbul Beyazıt Meydanı’ndaki fuar 26 Mayıs-21 Haziran 2017 tarihleri arasında 170 stantta 180’in üzerinde yayınevi, 
Ankara Kocatepe Camii avlusundaki fuar 2-21 Haziran 2017 tarihinde 51 stantta 70’ten fazla yayınevi ve Gaziantep’te İstasyon Meydanı’nda 9-21 Haziran 2017 tarihleri arasındaki fuara da 55 stantta 70’dan fazla yayıncı kapılarını kitapseverlere açacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü