Şehit komutandan duygulandıran şiir

Şırnak'ta düşen helikopterde bulunan 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın üsteğmen iken kaleme aldığı 'Hanke'ye ağıt' isimli şiir duygulandırdı.

Şehit komutandan duygulandıran şiir
Şehit komutandan duygulandıran şiir
GİRİŞ 01.06.2017 00:51 GÜNCELLEME 01.06.2017 00:53
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Şırnak'ın Şenoba bölgesinde AS 532 COUGAR tipi helikopterin, kalkışından kısa bir süre sonra yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda düşmesi ile içinde bulunan 13 personel şehit oldu. Şehit olan askerler arasında bulunan Şırnak 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın 1992 yılında üsteğmen iken yazdığı şiir duygulandırdı.

Şehit olan Tümgeneral Aydın'ın 1992 yılında Topçu Üsteğmen olarak görev yaptığı yıllarda yazdığı 'Hanke'ye ağıt' isimli şiiri şöyle:

"Doksan kişiydik biz o gün. Aç, susuz, uykusuz. Nasır tutmuş ayaklarla, yürüyorduk kaygusuz. Sis, çamur, kanla, terle, üzerindeydik bulutların. Ayrım Hanke Yaylası'nda, yeşerirken umutlarım. Soğuk namlular elimizde, yürüyorken dağlara. Şehitlerden selam geldi, savaşan tüm sağlara. Uzaklarım yakınlaştı, inancımla, davamla. Uyan Hanke geliyorum, heybetimle, havamla". 

YORUMLAR 32
  • Hamuş 6 yıl önce Şikayet Et
    Okuyabilen kardeşlerimiz 1 fatiha 3 ihlası suresi okusunlar .
    Cevapla
  • Mahmut 6 yıl önce Şikayet Et
    Sözün bittiği yerdeyiz Dinimiz, Vatanımız, Malımız, Canımız, Namusumuz ve Bayrağımız için şehit düşen askerlerimize Allah rahmet eylesin. Bizi yoktan var eden Rabbimiz tüm güvenlik güçlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Vatan hainlerinide kahru perişan etsin. Bu terör belasınıda ülkemizin başından def etsin işaanlah Amin
    Cevapla
  • Tokat - 60 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim cennetiyle mükafatlandırsın Peygamber efendimize komşu etsin İnşallah Amin
    Cevapla
  • zekha kol 6 yıl önce Şikayet Et
    rabbim mekanlarını cennet eylesin inşallah çok iyi bir şekilde araştırılmalı pilot kamikaze yapmış olabilir fetönün adamı olabilir her detay incelenmeli
    Cevapla
  • fethi burak 6 yıl önce Şikayet Et
    böyle vatan evlatlarının dağda taşta çatışırken vatan hainlerinin içerde yan gelip yatması uykumuzu kaçırıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Atama kararları Resmi Gazete'de
Dünyaca ünlü üniversiteden İsrail kararı! Tüm dünyaya duyurup feshettiler