Damadının serbest kalmasına Arınç'tan ilk yorum

Bülent Arınç, FETÖ üyeliği suçlamasıyla 5 Haziran’da tutuklanan damadı Ekrem Yeter'in tahliyesiyle ilgili konuştu.

Damadının serbest kalmasına Arınç'tan ilk yorum
Damadının serbest kalmasına Arınç'tan ilk yorum
GİRİŞ 10.06.2017 09:18 GÜNCELLEME 10.06.2017 09:20
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın FETÖ üyeliği suçlamasıyla 5 Haziran’da tutuklanan damadı Ekrem Yeter, Ankara 2. Sulh Ceza Hâkimliği’nin 8 Haziran tarihli kararıyla önceki gece yarısı tahliye edildi. 

HÂKİMLİK: ADRESİ SABİT

Hâkim Ali Keleş kararında, mevcut delil durumu, şüphelinin sabit ikametgâh sahibi oluşu ve tutuklama tedbirinden beklenen faydanın adil kontrol tedbir ile sağlanacağı gerekçesiyle, Yeter’in ‘derhal serbest bırakılmasına’ hükmetti. 

ARINÇ: SEMPATİ DÜZEYİNDE 

AK Parti kurucusu ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, damadının tahliye edilmesine ilişkin Twitter’dan açıklamalarda bulundu: “Ben, Bülent Arınç olarak; damadım, kızım ya da oğlum fark etmez, FETÖ ile kriminal ilişkiye girmiş her ferdin, gözünün yaşına bakılmaksızın yargılanmasını ve ceza almasını savunuyorum. Ancak şundan da eminim ki, Ekrem Yeter asla FETÖ üyesi olmamış, devletinin ve vatanının yanında yer almıştır. Ekrem Yeter, damadım olduğu için değil, hukukun gereği olarak serbest bırakılmıştır. Ekrem Yeter’in, 17-25 Aralık öncesi cemaatle, binlerce insan gibi sempati düzeyinde yakınlığı olduğu sır değildir. Ülkemize, milletimize ve İslam ülkelerine yardım etmek için yaptığı gönüllü sosyal faaliyetlerinin bir kısmı, adı geçen cemaatin yasal, legal sivil toplum kuruluşlarıyla kesişmiştir.”

YORUMLAR 31
  • Alper 6 yıl önce Şikayet Et
    15 temmuzda neden tankların üzerine çıkmamışlar?Keşke sıradan insanlara da Ekrem Yeter,e tanınan yargılama tanınsaydı.Yasaların herkeze eşit şekilde uygulanmadığı algısı oluşmadı mı?
    Cevapla
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah kimseyi ailesi ve vatanin selameti arasinda secim yaptirmasin! zor ailen ama vatan daha onemli!
    Cevapla
  • süttcü 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu serbest birakmalar AK PARTIYE cok büyük zarar verecege benziyor ,cünkü sokakdaki vatandas birakacaksin neden tutukluyorsun diye tenkit ediyor.Ya tutuklama ,ya birakma bu olaylar ak partiyi yipratmak icin kurulmus bir kumpasdir.
    Cevapla
  • Yanlış 6 yıl önce Şikayet Et
    Serbest bırakmalar yanlış değil. Yanlış serbest bırakmalar ve yanlış tutuklamalar yanlış!
    Cevapla
  • VATANIM 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya seni sevmedim sana ısınamadım be ARINÇ. MANİSDA yaptıkların hala dimağlarda.
    Cevapla
  • ali kemal deneniz 6 yıl önce Şikayet Et
    derbe gecesi nerdeymiş apatmanın sıgınagında beklemiş bu davranış normalmi vatandaş sokaklarda, türkiye artık bu türdavranışlara kanmaz kandıramazlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'