Berberoğlu'na 25 yıl hapis! CHP'den sert tepki

CHP'li Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapis cezasına çarptırılmasının ardından CHP'li vekiller TBMM Genel Kurulu'nu terk etti.

GİRİŞ 14.06.2017 15:58 GÜNCELLEME 14.06.2017 17:31
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanması" davasında CHP milletvekili Enis Berberoğlu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme ayrıca Berberoğlu'nun tutuklanmasına karar verdi. Mahkumiyet kararı Enis Beberoğlu'nun "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askeri casusluk maksadiyla açıklamak" suçunu işlediği gerekçesiyle verildi. Bugünkü duruşmada kararını açıklayan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi önce "Mübbet hapis" cezasına hükmetti. Mahkeme "cezanın failin geleceği üzerindeki olası etkileri " gözönüne alarak cezada indirim takdirini kullandı. Cezayı 25 yıla indirdi.

BERBEROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Tutuklama kararı sonrası Enis Berberoğlu, adliye koridorunda konuştu. Berberoğlu, "Olmadık bir işten böyle bir mağduriyet yarattılar. Bunu yaratanlar utansın" dedi. Berberoğlu, "Siz beni unutmayacaksınız, ben de sizi unutmayacağım. " diye konuştu.

CHP'DEN İLK HAMLE

Enis Berberoğlu'nun, "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk amacıyla açıklamak" suçundan tutuklanmasının ardından, CHP TBMM Grubu olağanüstü toplandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel başkanlığında basına kapalı gerçekleşen toplantı, 45 dakika sürdü.

KILIÇDAROĞLU ARADI

Kılıçdaroğlu, Milletvekili Enis Berberoğlu’nu telefonla aradı. Kılıçdaroğlu, “Moralini bozma arkandayız. Özgürlüğüne kavuşana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

İLK AÇIKLAMA ALTAY'DAN

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay adliye çıkışında açıklama yaptı. Altay, "Bu karar muhalefete gözdağı kararıdır. Karar CHP'ye yönelik devlet zorbalığıdır. Ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. OHAL uygulamaları beyhudedir, nafiledir. Bu artık tuzun koktuğu yerdir" dedi.

MECLİS GENEL KURULU'NU TERK ETTİLER

Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından protesto eden CHP'li vekiller TBMM Genel Kurulu'nu terk etti.

ERSAN ŞEN DEĞERLENDİRDİ

Ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, Berberoğlu'na verilen cezaya ilişkin Habertürk TV'ye şu değerlendirmelerde bulundu:

"Dokunulmazlığın kaldırılması konusunda olsa gerek. An itibariyle yapacak bir şey yok. 25 yıl hapis cezası verilmişse, bu karar bir başka mahkeme tarafından (14.-15. Ağır Ceza Mahkemesi) aksi karar alınmadıysa tutuklanması için gereken yapılır. Şu an için herhangi bir vatandaştan farkı yok. İstinaf Mahkemesi olarak bilinen mahkemeye konu gidecek. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne dosya gidecek. Mesele, MİT TIR'ları meselesi. Sorunlu bir alandı. Sayın Berberoğlu hakkında verilen kararı, eğer verilişse an itibariyle tutuklandı. Kimse bu konuda devreye giremez. Kendisi ya da avukatı itiraz edecek. 25 yıllık bir hapis cezası, kim olursa olsun tutuklamayı gerekli kılabilir."

YORUMLAR 84
  • serhat yuce 6 yıl önce Şikayet Et
    uzulmegin sjra digerlerinede gelecek
    Cevapla
  • Berk 6 yıl önce Şikayet Et
    Hainlerin cezasinda indirim olmaz arttırın ol mali
    Cevapla
  • Hts 6 yıl önce Şikayet Et
    Hayret sozde milletin vekilvekili suc isliyor ve onun baskani ona destek verecegini vaad ediyor ve hala ulkede siyaset yapaboliyor. Bu olay baska bir ulkede olsaydi ne olurdu? Nasilbir donem nasil bir sinav yarabbim sen bize yatdim et bizi kotulerden kotuluklerden fitneden koru mubarek ramazan ayi yuzu suyu hurmetine yatabbim.
    Cevapla
  • 58Svs 6 yıl önce Şikayet Et
    Süper olmuş eski Türkiye yok ihanet eden cezasını cekmeli Devletimizin arkasındayız.
    Cevapla
  • Ayhan 6 yıl önce Şikayet Et
    yesinler sizi 15 temmuzun bankamatik sertleri.Gördük darbede sertliklerini, hepsi birden atm lerin önünde kuyruğa girdiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak