Kıbrıs görüşmelerinde "sızdırma" rezaleti!

Mevlüt Çavuşoğlu, İsviçre'de devam eden Kıbrıs Konferansında karşı tarafın "belge sızdırma gibi hareketler" yaptığını söyledi.

GİRİŞ 04.07.2017 15:54 GÜNCELLEME 04.07.2017 16:35
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsviçre'de devam eden Kıbrıs Konferansının "son konferans" olduğunu vurgulayarak, "Artık burada olacaksa da olmayacaksa da bir kararın verilmesi gerekiyor." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, İsviçre'nin Crans-Montana kentinde devam eden Kıbrıs Konferansının düzenlendiği Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantı sonrası çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Konferansa iyi niyetle geldiklerini ve çalışmalarını bu doğrultuda sürdürdüklerini anlatan Çavuşoğlu, "Ne istediğimizi biliyoruz. Tutumuzu da başından beri kırmızı çizgilerimizle birlikte açıkladık. Ama neticede bir çözüm olacaksa burada bu hafta bunun kararının verilmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

SON KONFERANS

Kıbrıs Konferansının "son konferans" olduğunu Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in geçtiğimiz hafta konferansa katılarak bir çerçeve çizdiğini belirten Çavuşoğlu, "Biz tüm konuların paket halinde zaman kazanılması için görüşülmesini önermiştik. Genel Sekreter de buna yönelik bir şeyler söyledi." dedi.

SIZDIRMA GİBİ HAREKETLER

Bakan Çavuşoğlu, İsviçre'de devam eden Kıbrıs Konferansında Türkiye'nin iyi niyetli ve esnek bir tutum sergilediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ama bunun karşılık bulması lazım. Maalesef karşı taraftan bugüne kadar bu olumlu yaklaşımı göremedik. Başka kaygılar olabilir. Söz verilmesine rağmen, hatta dürüstlüğe sığmayan bazı belge sızdırma gibi hareketleri de gördük. Ama neticede burada bir çözüm olacaksa bu iyi niyetimizin karşı taraftan da görülüp samimi yaklaşılması gerekiyor."

RÜYA BİLE OLMAYAN...

Türkiye'nin konferans kapsamında bundan sonra da ilkeleri doğrultusunda çalışmalar yapacağının altını çizen Çavuşoğlu, "Başından kırmızı çizgilerimizi koyduk. Öyle sıfır asker sıfır garanti gibi rüya bile olmayan, hayal bile olmayan konuların bizim için başlangıç noktası olmayacağını başlangıçta da söyledik, ilk akşam da söyledik, ilk sabah söyledik, şimdi tekrar söylüyoruz kayıtlara geçsin diye." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Kıbrıs'ta çözüm için büyük çabalar sarf edildiğini vurgulayarak, "Artık burada olacaksa da olmayacaksa da bir kararın verilmesi gerekiyor." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Tevarih 6 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs'a el koymak istemlerinin en önemli sebebi (tahmin); henüz bizim keşfedemediğimiz ama onların keşfettiği Kıbrıs'ın ucu-İskenderun arası veya Antalya arasında belki de dünyanın en büyük petrol ve doğalgaz rezervleri.İkincisi ;stratejik olarak Kıbrıs'a hakim olan Doğu Akdeniz'e ve bütün Orta Doğu'ya hakim olur.Türkiye,burayı kaptırırsa Anadolu'ya kapatılır ve pili biter.En iyi çözüm iki devletli çözümdür.Orada ölün-kalın ama Türkiye'nin bekası için kesinlikle taviz vermeyin.Hatta çözümsüzlüğe sebep siz olun.
    Cevapla
  • Gakko 6 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs görüşmelerinin sonlandırılması Vatanını bekası için gereklidir. Kanla alınan masada verilmemesi gerekir, kılıç ve kan hakkının gereğidir. ALLAH cc. Devlet-i Al-i Türkiye'mize zeval vermesin.
    Cevapla
  • Süttçü 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin Kıbrıs konusunda çözülmesi zorumlu olacak diye bir derdi olmamalı, onlar çabalasın çözüm için .Dış politikada istişare şart ,Türkiye'nin uluslar arası diplomasi gidişi pekte iç açıcı bir konumda degil .Bunu herkes biliyor.
    Cevapla
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs kimseye verilemez ve askerimiz ordan asla cikmamali
    Cevapla
  • Ahmet Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    yahu Allah aşkına isviçre ya da avrupa da yapılan hangi görüşme bizim lehimize olmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gabar’a iki yeni sondaj kulesi geliyor! 40 tır ile taşınacak
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu