FETÖ'nün tüm sırları oraya çıkıyor

Teröristbaşı Gülen'i iade etmemek için her türlü bahaneyi öne süren ABD'nin 15 Temmuz ile ilgili bağlantıları da her geçen gün daha net ortaya çıkıyor

FETÖ'nün tüm sırları oraya çıkıyor
FETÖ'nün tüm sırları oraya çıkıyor
GİRİŞ 06.07.2017 15:47 GÜNCELLEME 06.07.2017 15:48
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Haber7.com

15 Temmuz sonrası ilk olarak darbe girişimi günü çoğu yabancı uyruklu 17 kişinin Büyükada'da 1919'da İngiliz ordusunun karargah olarak kullandığı otelde 2 gün toplantılar yaptığı öne sürülmüştü. 

15 TEMMUZ GÜNÜ BÜYÜKADA'DAKİ SIR İSİMLER VE ABD BAĞLANTILARI

Büyükada'da 1919'daki işgal günlerinde İngiliz Ordu Karargâhı olarak kullanılan otel, 15 Temmuz'da CIA'ya çalışan ABD'li profesör Henri Barkey'in de aralarında olduğu çoğu yabancı 17 ismin gizemli bir toplantısına ev sahipliği yapmıştı. Aradan geçen 1 yılda ABD'nin bu ilk bağı halen gizemini koruyor.

Daha sonra ise ABD'nin 15 Temmuz'la ilgili bağlantısı darbe girişiminin kilit isimlerden firari hain Adil Öksüz'le ilgili olarak ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynakları, Gülen örgütünün 'hava kuvvetleri imamı' olduğu iddia edilen firari Adil Öksüz'ün 21 Temmuz 2016'da saat 10:22'de ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'ndan arandığını bildirdi.

BAŞKA KİM ARANDI

ABD ise bunun vize ile ilgili genel bir prosedür olduğunu açıkladı ama Adalet Bakanı Bozdağ, ABD'nin, darbe girişiminin kilit isimlerinden firari sanık Adil Öksüz hakkındaki açıklamalarının inandırıcı olmadığını belirtti ve "Adil Öksüz'ün ABD İstanbul Konsolosluğu'ndan bir telefon vasıtasıyla arandığı çok net, çok açık bir durum. Büyükelçilik de bunu kabul etti. Bunu büyükelçilik de kabul etti. 'Biz bunu Türk polisi ile somut bir işbirliği için yaptık' deniliyor. ABD Büyükelçiliği bugüne kadar birçok Türk vatandaşının vizesini iptal etmiştir. Ben şunu merak ediyorum, ABD Büyükelçiliği vizesini iptal ettiği acaba kaç kişiyi aramıştır? Aradığı isimlerden bazılarını açıklayabilir mi? Hatta ben buradan Türk vatandaşlarına sesleniyorum, ABD Büyükelçiliği tarafından vizesi iptal edilip aranan var mı? Bu da çok önemli.' dedi.

ABD, Bakan Bozdağ'ın açıklaması sonrası şüpheleri giderecek bir açıklamada bulunmadı.

MİT TIRLARI DAVASI

15 Temmuz ve FETÖ'yle ilgili tüm sırların ABD ve İstanbul Başkonsolosluğu'nda toplanması dikkat çekiyor. Son olarak ise MİT tırlarının durdurulması davasında ABD ve İstanbul Başkonsolosluğu yine bir 'arama' olayı ile gündeme geldi.

ABD Başkonsolosluğu 
ABD Büyükelçiliği MİT TIR'ları iddianamesi için, "Savcılık bizden bilgi istemedi. İddiayı destekleyecek bilgi yok. Türk yetkililerle temas halindeyiz" açıklamasında bulundu." dedi. Savcılıktan elçiliğe jet yanıt geldi. Açıklamada, "ABD Büyükelçiliği bugün 15.26’da bilgi talep yazımızı teslim aldı" denildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'ne gönderdiği İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan imzalı resmi yazıda, MİT TIR'larının durdurulması olayının şüphelisi FETÖ Üyesi Bayram Andaç ile Muharrem Gözüküçük'ün ABD büyükelçiliğini telefon ile aramalarının ve bu ilişkinin sebebi sorulduğu görülüyor.


 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 47
  • yorgun yorumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    lafı direk söyleyelim, türkiye ak parti iktidarında bağımsızlığı elde etmeye başlayınca abd türkiyenin altına bomba koymaya başladı, her ihtimali denedi, türkiyeye bir çorap örmesi gerekiyordu, çuval geçirdi. o güne kadar yer altındaki krengaren bir kendire benzeyen yılanın zehrini alıyordu, haliyle biz zehirsiz şirin bir yılan olduğuna inandırılıyorduk, 15 temmuz günü bu yılanın zehri alınmadı sokağa salıverildi, yılanın başı FETÖ İDİ.AMA TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİLDİ. o yüzden yılanın sahibi amerika esas düşmanımızdır
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    allah yer ve yardımcımız olsun.galip olan allahtır.
    Cevapla
  • can 6 yıl önce Şikayet Et
    15 temmuz abd israil ingiltere ve avrupanın bazı ülkelerinin ortak darbesiydi zaten kimi kimden istiyorsunuz!!??
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Delil işin prosedürü dünyayı abd rusya çin yönetiyor ama abd ağırlığı daha fazla dünyada abd nin olmadigi bi savaş bi darbe bi kaos varmi acaba sağır sultan duydu niye vermiyo fetbull u acaba tabiki bi abd darbe girisimiydi 15 temmuz ALLAH BELALARINI VERSİN
    Cevapla
  • Damar 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir millet uyuyor
    Cevapla
  • Canım Türkiyem 6 yıl önce Şikayet Et
    Tam aksine, bir millet uyandı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi