Türkiye'den Almanya'ya "Adil Öksüz" notası!

Dışişleri Bakanlığı, firari FETÖ'cü Adil Öksüz için Almanya'ya nota verdi. Notanın, Berlin Büyükelçiliği aracılığıyla iletildiği öğrenildi.

Türkiye'den Almanya'ya "Adil Öksüz" notası!
Türkiye'den Almanya'ya "Adil Öksüz" notası!
GİRİŞ 16.08.2017 11:11 GÜNCELLEME 16.08.2017 12:02
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) firarisi Adil Öksüz'ün Almanya'da görüldüğü haberleri üzerine Türkiye’nin, Almanya’ya nota vererek, haberlerin doğruluğunun araştırılmasını ve Öksüz’ün ülkede varlığının  tespiti durumunda yakalanarak Türkiye'ye iade edilmesini istediği öğrenildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, FETÖ’nün sözde "hava  kuvvetleri imamı" firari Öksüz hakkında çıkan son haberler üzerine Türkiye üst düzeyde diplomatik girişimde bulundu.

ALMAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA NOTA

Alman Dışişleri Bakanlığına verilen notada, basına yansıyan haberlerde  Öksüz’ün Almanya’nın farklı kentlerinde görüldüğünün ifade edildiği  hatırlatılarak, bu konuda Alman makamlarının bilgisi olup olmadığı soruldu ve  haberlere yansıyan iddiaların araştırılması istendi.

Öksüz'ün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin kilit isimlerinden  olduğuna işaret edilen notada, firari sanığın Almanya’da bulunduğunun tespit  edilmesi durumunda yakalanarak suçluların iadesi anlaşması uyarınca Türkiye'ye iadesi talep edildi.

ALMANYA: ADİL ÖKSÜZ ÜLKEDE DEĞİL

Almanya Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Öksüz'ün ülkede bulunduğuna  dair ellerinde herhangi bir bilgi olmadığını ifade etti ancak bu yöndeki  açıklamalar Türk tarafınca tatminkar bulunmuyor.

GEÇİCİ OTURUM İDDİALARI

Geçen hafta Türk basınında çıkan haberlerde, Almanya'daki Türk  vatandaşlarının Adil Öksüz'ü Frankfurt ve Ulm kentlerinde gördükleri, Öksüz'e  Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde geçici oturum verildiği iddia edilmişti.

Almanya’da iltica talepleri, Dışişleri Bakanlığı tarafından değil  Federal Göçmen ve Mülteci Dairesi tarafından ele alınıp karara bağlanıyor.

Alman makamları, uluslararası sözleşmelere dayanan yükümlülüklerini  gerekçe göstererek iltica talebinde bulunan kişiler hakkında bu kişilerin geldiği  ülkelerle bilgi paylaşımı yapmıyor.

Daha önce Alman basınında çıkan haberlerde, 15 Temmuz darbe  girişiminden bu yana yaklaşık 4 bin FETÖ üyesinin Almanya’ya geldiği  belirtilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 35
  • Fatih 43 6 yıl önce Şikayet Et
    İade etmezler sebep olarakta yeterli delil yok derler bu Hans'lar böyle. Hem zaten bunların BND şefi biz Fetö'nün darbe yaptığına inanmıyoruz dedi böyle teröre açık seçik destek veren ülkeden başka bir şey beklenmez
    Cevapla
  • Yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Ulan ne kadar alçak var ya ABD ya Almanya da soluğu alıyor.
    Cevapla
  • Komik 6 yıl önce Şikayet Et
    Hem adamı kaçırın hem hesap sorun nerde bu herif diye kendi emniyetin savcın nerdeki elin gavurundan medet umacan önce kendimizi düzeltelim biton güvenlik açığımız var
    Cevapla
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben kactiklarina inanmiyorum. Hepsi özel ucakla gitmislerdir.
    Cevapla
  • külyutmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    adamlar kendi yetiştirdikleri itlerini verirler mi?ruslar gibi kendi işimizi kendimiz görmeliyiz.yeni çatlılar lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü