Kocaeli'nde bayram namazı sabah saat kaçta? Diyanet kurban bayramı namaz saati

Kocaeli'nde oturan binlerce vatandaşımız 2017 Kurban bayramı namazı saatini merak etmeye başladı. Bayrama çok az bir zaman kala Kocaeli bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı.

Kocaeli'nde bayram namazı sabah saat kaçta? Diyanet kurban bayramı namaz saati
Kocaeli'nde bayram namazı sabah saat kaçta? Diyanet kurban bayramı namaz saati
GİRİŞ 31.08.2017 12:22 GÜNCELLEME 31.08.2017 12:22

Kurban Bayramı bu senede milyonlarca kişi tarafından coşkuyla kutlanacak. Durumu olanlar kurban kesip ibadetlerini kesecek durumu olmayanlar ise dağıtılan kurbanlardan nasiplerini alacak. Bu özel günün anlamını arttıran bir diğer unsur ise bayram namazıdır. Peki 2017 Kocaeli'nde bayram namazı saat kaçta kılınacak. Özellikle kurban kesecek vatandaşlarımız tarafından merak edilen Kocaeli Kurban bayramı namazı saati Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. Yapılan açıklama neticesinde haberimizin detayından Kocaeli ilçe ilçe bayram namazı saatlerini öğrenebilirsiniz.

KURBAN BAYRAM NAMAZI KOCAELİ'NDE SAAT KAÇTA?

Diyanet tarafından yapılan açıklamaya göre 2017 yılı Kurban Bayramı namazı Kocaeli'nde 07:07:00'da kılınacak. Kocaeli'nin bazı ilçelerinde İzmit, Derince, Gebze, Gölcük, Karamürsel, Kandıra ve Körfez ) ise bu saat değişkenlik gösterebilir. Bunun için https://diyanet.gov.tr/ adresini ziyaret edebilir bulunduğunuz il ve ilçenin bayram namazı saatini öğrenebilirsiniz.

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

(-) Kurban Bayramı namazı 2 rekat ve 9 tekbir ile kılınır.

(-) Bayram namazı kesinlikle cemaat ve camide ile kılınır. (Evde yalnız başımıza bayram namazı kılmayız)

(-) Bayram namazı vacip olan bir namazdır.

(-) Bayram namazına niyet ederken zaten caminin içerisinde müezzin bizi niyetlendirir. "Niyet ettim ALLAH rızası için bayram namazını kılmaya, uydum hazıl olan imama" deriz.

(-) "Allahu Ekber" deriz ve ellerimizi bağlarız. İçimizden Sübhâneke suresini okuruz. "Sübhânekellâhümme ve bi hamdik ve tebârakesmük ve teâlâ ceddük ve lâ ilâhe ğayrük."

(-) Suremizi okuduktan sonra, hep beraber imam ile birlikte "Allahu Ekber" diyerek ellerimizi yana salarız. (Bir) "Allahu Ekber" diyerek ellerimizi yana salarız. (İki) "Allahu Ekber" diyerek ellerimizi bağlarız. İmam Fatiha ve Zamm-ı sureyi okur.

(-) Rükuyu ve secdeyi yapar iken rükuda ve secdede söylememiz gerek tesbihleri söyleriz.

(-) İkinci rekate kalktığımızda ellerimizi bağlarız. Biz sessiz kalırız ve imam efendi Fatiha ve Zamm-ı sureyi okur. Bu sureler okunduktan sonra hep beraber imamla birlikte "Allahu Ekber" diyerek ellerimizi yana salarız. (Bir) "Allahu Ekber" diyerek ellerimizi yana salarız. (İki) "Allahu Ekber" diyerek ellerimizi yana salarız. (üç) Dördüncü tekbirin sonunda  "Allahu Ekber" diyerek rükuya varırız. Rükuda ve secdede söylememiz gerek tesbihleri söyleriz.

(-) Otururken "Ettehiyyatü, Allâhümme Salli & Barik ve Rabbena" surelerini okuruz.
Son olarak imam selam verir bizde imamla birlikte önce sağa "Esselamüaleyküm ve rahmetüllah" sonra sola "Esselamüaleyküm ve rahmetüllah" der ve namazı bitiririz.
Namazdan sonra camide hutbe okunur, o hutbeyide dinlemekte mükellefiz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail medyasında Türk ambargosu analizi: Bizi çok zor günler bekliyor
Sabit ve hareketli kara hedefleri nokta atışıyla imha edildi