Gabriel’e tokat gibi cevap Almanya'dan geldi!

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel’in ‘Türkiye’ye gitmeyin’ çağrısına en iyi cevap Hamm Belediye Başkanı Petermann’dan geldi.

 Gabriel’e tokat gibi cevap Almanya'dan geldi!
Gabriel’e tokat gibi cevap Almanya'dan geldi!
GİRİŞ 01.09.2017 06:52 GÜNCELLEME 01.09.2017 06:54
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Almanya Hamm Belediye Başkanı ve Hristiyan Demokrat Partisi (CDU) Belediye Başkanlar Birliği Başkanı Thomas Hunsteger Petermann, Yeni Şafak’a konuştu. Kardeş şehir Afyonkarahisar’da çok iyi ve güzel karşılandıklarını söyleyen Petermann, gelmeden önce bir baskının olduğunu belirterek, “Türkiye’ye geleceğini bildiren kişilerde sorun yoktu. Baskılardan sonra listemizde olanlara tekrar sorduk gelecek misiniz diye. Bize ‘kardeşlik için geleceğiz’ cevabını verdiler ve böylece geldik. Geçmiş dönemlerde de Almanya-Türkiye arasında bazı sıkıntılar olmuştur. Biz kardeşiz bazı dönemlerde kardeşler arasında itiş-kakışlar olur. Bu sürecin geçeceği kanaatindeyiz” ifadesini kullandı.

ÇOK TARTIŞILDI

“Almanya ve Türkiye arasında ilişkilerin iyi olmadığı aşikar” diyen Petermann, “Türkiye’ye gelmeden önce Türkiye’ye gelişimiz çok tartışıldı. Ama ben ‘bizim diyalogda kalmamız, bizim birbirimiz ile konuşmamız gerektiğini ve bilhassa da Türkiye’ye sadece siyasileri değil normal vatandaşları, gençleri getirip de buradaki halk ile buluşturup kaynaştırmak en önemli unsur’ kanaatindeydim. Ondan dolayı da Türkiye’ye gelme kararı aldım. Kardeşlik için hem bizim hem de Türkiye’nin cesaretli olması gerekirdi. Ve biz böylece cesaretimizi gösterdik. Kardeş şehrimize geldik” diye konuştu.

KİMSE GELMEM DEMEDİ

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in ‘Türkiye’ye gitmeyin’ açıklamasında bulunduğunu hatırlatan Petermann, şunları söyledi: “Türkiye’ye gelirken hiç sıkıntı yaşayacağımı düşünmedim. Dışişleri Bakanlığını aradık. Neden böyle bir açıklama yapıldı ve gidelim mi gitmeyelim mi diye sorduk. Gitseniz de gitmeseniz de elimizde somut söyleyecek bir şey yok dediler. Bizimle buraya halkın içinden olan insanlar geldi. Buraya gelmek isteyenler açıklamadan sonra ‘ben gelmeyeceğim’ demedi. Bizle birlikte buraya geldi. Gabriel’in açıklamasından sonra biz listemizde olanlara yeniden sorduk herkes ‘biz gitmek istiyoruz, Gabriel’in söylediği bizi bağlamıyor’ kararını değiştirmedi.”

DOSTLUĞU ALMANYA’YA GÖTÜRECEĞİM

Türkiye’de problem yaşamadığını her görüşmede söyleyeceğinin altını çizen Petermann, “Her seferinde buradaki dostluğu, arkadaşlığı Almanya’ya götürüyorum. Buraya getirdiğimiz insanlar yaşadıklarını anlatacaklar. Gelenlerin hepsi pozitif açıklamalar yapıyor. Gelenler artık bundan sonra gelmeye devam edecek. Her gün basın açıklaması yapıyoruz. Buradaki basının yazdıklarıyla halkın Türkiye’de her şeyin yolunda olduğunu görmesini istiyoruz” dedi. 

YORUMLAR 4
  • arap 6 yıl önce Şikayet Et
    siyasetci boyle olur-ders givi konusma......
    Cevapla
  • Alibaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Köprüleri gereksiz yere yikmak isteyenlere ve ne istedigini bilmeyenlere intellektuel Almanlarin verecegi ders cok etkili olur. Böylesi bir karalama politikasinin sürdürülebilir olmasi insani hayret ettiriyor.
    Cevapla
  • dogru ajans 6 yıl önce Şikayet Et
    yalan söyle bu bizim belediye bsk.ni Muhalefet partileri hepsi karşıydı (SPD,SOLPARTISI VE YESILER) Afyon'a gitmeyi kendi partide bazi kişiler de karşıydı... afyonu kardeş şehri bile çıkarmaya düşünüyorlar... hepsi göz boya
    Cevapla
  • Mizah 6 yıl önce Şikayet Et
    İşte bizim KEMAL şu Alman kadar olamıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı