"Yetenekli Nuriye" hepimizi kandırmış!

"Günde iki saat uyuyup, bin soru çözerek Hacettepe Tıp Fakültesi'ni kazandım" diyerek Milli Eğitim Bakanı dahil tüm Türkiye'yi kandıran Nuriye K.'nın sahtekarlığı ortaya çıktı.

"Yetenekli Nuriye" hepimizi kandırmış!
"Yetenekli Nuriye" hepimizi kandırmış!
GİRİŞ 09.09.2017 07:05 GÜNCELLEME 09.09.2017 07:13
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

2016'da Kütahya'da Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi radyo ve televizyon bölümünden mezun olan Nuriye K., 2017 ÖSYS'de Hacettepe Tıp Fakültesi'ni çok çalışıp "2 saatlik uyku" ile kazandığını söyleyerek, okul müdürünün yanına gitti.

Okul müdürü de Nuriye K.'yı yanına  alarak Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü'ne götürdü. Nuriye K.nın bu 'başarısı' yerel ve ulusal basına duyuruldu. Ancak, adayın TC kimlik kartı ve şifresi ile girilen sonuç belgesini hiç kimse araştırmayı düşünmedi.

2 SAAT UYKUYLA ÇALIŞTIĞINI SÖYLEDİ

Herkes 4 çocuklu, işçi bir ailenin meslek liseli kızının başarısı ile gurur duydu. Hatta Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz çağırınca da gülümseyerek pozlar verdi. Günde 2 saat uykuyla 1000 soru çözerek tıp fakültesini kazandığını söylemiş, bu başarısının tüm meslek liselilere örnek olmasını istediğini belirtmişti.

SONUÇ BELGESİNDE TUTARSIZLIK TESPİT EDİLDİ

Nuriye K.'nin sonuç belgesini inceleyen eğitim uzmanı Salim Ünsal, 2017 YGS, LYS ve ÖSYS sonuç belgelerinde tutarsızlıkları fark etti. 

Eğitim uzmanı Salim Ünsal'ın desteğiyle yapılan çalışma sonucunda LYS sonuç belgesinde yer alan puanla elde edilen başarı sırasının örtüşmediği görüldü.

EN AZ BİN SIRA GERİDE

Normalde 528 MF-3 yerleştirme puanı alan bir öğrencinin tahmini olarak 400'üncü sırada olması gerekirken Nuriye K., 1400 başarı sırasında görünüyor. Ayrıca sonuç belgesinde matematikte 75 doğru, 5 yanlış da dikkat çekici. Bu belgeye göre toplam 80 soru oluyor. Oysa bu yıl LYS 1'de iptal edilen iki soru nedeniyle değerlendirme 78 soru üzerinden yapıldı. Nuriye'nin 75 doğru yapmış olsa bile en fazla 3 yanlışı çıkması gerekiyordu. Oysa sahte belgede 5 yanlış yer alıyordu.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 91
  • güven 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah affetsin
    Cevapla
  • Özet 6 yıl önce Şikayet Et
    NurNiye: kafam Arap saçı .
    Cevapla
  • vatandaş06 6 yıl önce Şikayet Et
    çocuğa kızmayın gençlerimizi bu hale getirenlere hesap sorun asıl.
    Cevapla
  • süleyman 6 yıl önce Şikayet Et
    mesela çocuğa kızmayın, büyüğe kızmayın, ona kızmayın buna kızmayın diyenlerden hesap sorulmaya başlanmalı.
    Cevapla
  • GODİKSEVER 6 yıl önce Şikayet Et
    hırsızın suçu yok tüm suç ev sahibinin sadece alarm sistemi taktırmakla olmaz kamerada koyması lazım:DDDDDDDpuhahahahahahhaha
    Cevapla
  • Ramazan 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok mu zor ÖSYM nin deposundan bu kızın kitapçığını ve optik kağıdını incelemek.
    Cevapla
  • Gudor 6 yıl önce Şikayet Et
    Katılıyorum, her şey en ince detayına kadar incelensin. Eğer kız haklıysa, hakkı verilsin, eğer değilse, jeofizik hayırlı olsun...
    Cevapla
  • öğretmen 6 yıl önce Şikayet Et
    ösym bu yılki ek puanlarda hata yaptığını ve bu nedenle yerleştirmelerde yanlışlık olduğunu açıklamış ve birçok adayı mağdur etmişti. bu kızımızın da böyle bir hatadan dolayı mağdur olduğunu düşünüyorum. ya da her kurumda torpil yapanlar burada da devreye girerek bu kızı da mağdur etmiştir. meslek lisesinde okuyup böyle iyi bir puan alan öğrenci kendini rezil edip puanını yakmaya cesaret etmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"