7 gün boyunca sepette taşıdı!

Myanmar ordusunun silahlı militanlarla mücadele gerekçesiyle Arakan'da sivillere yönelik saldırılarında 25 Ağustos'tan bu yana binlerce Müslüman hayatını kaybetti.

GİRİŞ 12.09.2017 11:53 GÜNCELLEME 12.09.2017 12:48
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Myanmar yönetiminin bölgeye giriş çıkışlara izin vermemesi nedeniyle ölen sivil sayısı tam olarak tespit edilemiyor. Saldırılarda 150'den fazla köy, ordu ve Budist milliyetçiler tarafından yakıldı.

On binlerce Arakanlı Müslüman can güvenliği nedeniyle halen bölgeden uzaklaşmaya çalışıyor. Myanmar'dan kaçan siviller dağlık bölgeler, Naf nehri ya da deniz yoluyla Bangladeş'e geçiyor.

25 Ağustos'dan bu yana Bangladeş'e 290 binden fazla Arakanlı Müslüman ulaştı. Myanmar'dan kaçan Arakanlı bir genç, yaşlı anne ve babasını Bangladeş sınırına kadar 7 gün boyunca omzuna astığı iki sepetle taşıdı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 55
  • Şeref 6 yıl önce Şikayet Et
    Çin ve Rusları iyi tanıyın.
    Cevapla
  • isa 6 yıl önce Şikayet Et
    Birde Baskalari Müslümanlar evlerini kendileri yakiyorlar demez mi? Bütün cinlerin-perilerin insanin basina hücüm ediyor. ALLAH YAR VE YARDIMCILARI OLSUN. ALLAH herseyi en iyi bilendir.
    Cevapla
  • Napsitli 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu Müslüman kardesimi görünce kendimin bir hic oldugunu hissettim
    Cevapla
  • Çetin 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim bu ne derttir bu imtihan bu kadar mı agır olur... rabbim islamın sancılarını bize reva görme ülkemizi güçlü her şeye müktedir eyle... onların imtihanı ahiretini kazandırdı... bizimkisi onlara dua etmekten başka bi şey değil... bizim imtihanımız çok kolay olmayacak
    Cevapla
  • syç 6 yıl önce Şikayet Et
    RABBİM.... Müslümanları koru. Onlara kötülük yapmak isteyenleri Perişan et. Bizim gücümüz yetmiyor. Sen en güçlü olansın. Dualarimizi kabul et.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri