Yine iş başındalar! Barzani'ye sahip çıktılar

FETÖ firarisi Erkam Tufan Aytav, Barzani’nin yasa dışı referandumuna sahip çıktı, internet üzerinden yaptığı programa Şivan Perwer’i konuk etti.

Yine iş başındalar! Barzani'ye sahip çıktılar
Yine iş başındalar! Barzani'ye sahip çıktılar
GİRİŞ 28.09.2017 10:06 GÜNCELLEME 28.09.2017 10:06
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Haber7.com/ Taha Dağlı

Öyle skandallara imza atıldı ki, FETÖ resmen Barzani üzerinden Kürt asıllı vatandaşları kışkırtmaya kalktı.

FETÖ’nün Kürtlere bakış açısı yıllardır biliniyor, çözüm sürecinin baltalanması için ellerinden geleni yapmışlardı.

Barzani yıllardır kendisine ve yönetimine sahip çıkan Türkiye’ye karşı referandum girişimini gerçekleştirdikten sonra FETÖ’cüler de Barzani yanlısı kesildi.
Yurt dışında kaçak olan FETÖ üyelerinin çoğunluğu sosyal medya üzerinden Barzani’yi alkışladı, gayri meşru referandumu meşrulaştırma yarışına girdi.

O firarilerden biri olan Erkam Tufan Aytav ise internet üzerinden bir süredir canlı yayın yapıyor. Son programında şarkıcı Şivan Perwer’i ağırladı.
Yayın skandallarla doluydu.
Bir kere FETÖ’cülerle Barzanicilerin bir araya geldikleri, aynı zihniyeti savundukları görüldü.
Bunun yanı sıra 2013’deki Diyarbakır mitingiyle ilgili de provokasyona imza atıldı, Kürt asıllı vatandaşlarımıza yönelik kışkırtma operasyonu gerçekleştirildi.

O mitinge Barzani ile birlikte Şivan Perwer de katılmış hatta İbrahim Tatlıses ile beraber “megri megri” türküsünü söylemişti.

Perwer o gün ve o dönem için söylediklerini FETÖ yayınında unutup gitti, iftira atmaya başladı, Diyarbakır mitingine katıldığı için pişman olduğunu söyledi.

Ardından Kürtçe yayın istedi, Kürtlerin ana dillerini konuşabilmelerini istedi, Türklere verilen hakların Kürtlere de verilmesini istedi, “Türkler kendi dilleriyle eğitiliyorlarsa Kürtler de eğitebilsin, ne var yani bunda, kime ne zararı var” dedi.
Bitmedi, Kürtçe yasaklanmasın dedi, “Kürtçeyi yasaklamak, Allah’a karşı gelmektir” diye de ekledi.

Bir FETÖ yayınında bir FETÖ’cünün sorularını yanıtlayan Barzani’nin Şivan Perwer’i, Türkiye’de Ak Parti hükümetinin Kürtlere verdiği tüm hakları tek tek sıraladı aslında.

Sıraladı sıralamasına ama sanki bu haklar verilmemiş gibi konuşup, “yapsanız ne olur kime ne zararı var Kürtçenin” diye iftiralar attı.

Perwer, FETÖ yayınında, Kürtçe yayın istedi, bunu Ak Parti hükümeti yıllar önce başlattı, hala da devam ediyor.
Perwer, Kürtçe eğitim istedi, bu da Ak Parti hükümetinin yıllar önce Kürt asıllı vatandaşlara verdiği bir haktı.
Perwer, “Kürtçe yasaklanmasın, Kürtler Kürtçe konuşabilsin” dedi ama zaten Türkiye’de Kürtçe serbest hatta konuşmayı bırakın, yayın yapılıyor, eğitim yapılıyor, mecliste Kürtçe yemin ediliyor, Kürtçe savunma hakkı kullanılabiliyor, tabelalar dahi Kürtçe olabiliyor.

Eski Türkiye’de olmayan her şey yeni Türkiye’de birer hak olarak tanındı.
Ama düne kadar Türkiye hayranı olan Barzani’nin Perver’i tıpkı Barzani gibi Türkiye’nin Kuzey Irak’a yaptıklarını unutup, Türkiye’nin Kürtlere verdiği hakları inkar etmeye kalktı.

Eğer Şivan Perwer o yayında alkollü falan değil de bilinçli olarak bunları söylediyse, ağır provokasyon yapmıştır.

Hem de bu provokasyonun altına FETÖ ile ortak imza atmıştır.
Yani FETÖ yıllar önce bozmaya kalktığı süreci şimdi Barzani bahanesiyle aksi yönde hortlatıp, Kürt asıllı vatandaşlarımızı Barzani üzerinden kışkırtmaya çalışmaktadır.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 19
  • evet_isyan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyordu Akif " Şudur benim cihanda en beğendiğim meslek Sözüm odun olsun, hakikat olsun tek!" Kimse hakikati duymak istemiyor bu ülkede! Hakikat şu ki Barzaniyle 6 ay öncesine kadar biz de beraberdik! Adamı olmayan devletinin Kürditan bayrağıyla karşıladık bundan büyük Barzanicilik olur mu? Şiwan Perweri de biz getirdik Diyarbakıra o zaman bu işler yanlış diyenlere ırkçı, siz kan mı istiyorsunuz deniyordu.
    Cevapla
  • Koc urfa 6 yıl önce Şikayet Et
    Swan paraci avrupa da gördük. Elbise değiştirir gibi parti degistiriyor du. Nerde para karı oraya koşardi. Pkk öldürmek istedi .öcalan izin vermedi , çünkü zamanında onun şarkıları yüzünden çok Zavali dağa çıktı diye afedildi. İblisin önde gideni ezig
    Cevapla
  • Ahmet vural 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye laf diyil icrat lar görmek istiyoruz önlemlerimizi en kisa sekilde almamiz lazim bu pkk lilara karsi iraka yaptirimlar baslamali.. ekmege muhtac birakilmali.. kime el uzat diysak herkes o ele isirmaya kalkiyor .. acirsak acinacak hale gelecegiz..
    Cevapla
  • AYSE 6 yıl önce Şikayet Et
    HER SEYIN ALTINDA FETÖCÜLER VAR. SAGI ,SOLU, ALISIZ ALEVICILIGI,KÜRTCÜLÜGÜ;TAHRIKATCILIGI ,SURIYE VE kuzey iraktaki Türkiye alehtari gelismeler FETÖCÜLERCE yapilmakatadir. Yillarca kamu sektörümüzün A-.dan Z,e bunlar ele gecirmemis miydi ? Kuzey iraktaki hamle fetönun agasiyla son hamlesidir.
    Cevapla
  • oflu mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    o pkk lı diyarbakırda konser verdiğinde eleştirenlere denmeyen kalmadı ama haklıymışlar değilmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
S&P, Fed'in ilk faiz indirimini aralıkta bekliyor
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!