Sınırda duygulandıran anlar!

Hatay'a gönderilen çok sayıda komando ve zırhlı askeri araç, Reyhanlı ilçesindeki sınır birliklerinde konuşlandırıldı.

GİRİŞ 07.10.2017 16:23 GÜNCELLEME 07.10.2017 16:28
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

İdlib'deki çatışmasızlık bölgesine gerçekleştirilecek intikal kapsamında Hatay'a gönderilen askeri araçlar ve komando birlikleri, Reyhanlı sınırına konuşlandırıldı. Bugün İdlib için düğmeye basıldı artık İdlib'e düzenlenecek intikal an meselsi.

ERDOĞAN: YUMRUĞUN SAYISI SAYILMAZ

Erdoğan,  Gazetecilerin İdlib'deki çatışmasızlık bölgesine intikale ilişkin "Fırat Kalkanı Harekatı'nda olduğu gibi bir yöntem mi kullanılacak?" sorusuna Erdoğan'ın yanıtı "Boksa girildiği zaman yumruğun sayısı sayılmaz" şeklinde oldu.

SEVKİYAT TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

İntikalin yapılacağı İdlib'in sınır komşusu Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde askeri hareketlilik arttı. Türkiye'nin çeşitli illerinden Reyhanlı'ya gönderilen askeri araç, komando birlikleri, zırhlı personel taşıyıcıları, iş makineleri ve askeri ambulanslar sınır karakollarına sevk edildi.

ÜST DÜZEY İSİMLERİ SINIRDA

Birlikler sınır hattındaki karakollara konuşlandırılırken, üst düzey askeri yetkililer de sınır karakollarını ziyaret etti.

İSTİKLAL MARŞI VE KAHRAMANLIK ŞİİRLERİ ÇALNIYOR

Bu arada, Reyhanlı-İdlib arasındaki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki hoparlörlerden de İstiklal Marşı'nın yanı sıra Çanakkale türküleri ve çeşitli kahramanlık şiirleri seslendirildi.

Öte yandan, gerçekleştirilecek intikali takip etmek isteyen çok sayıda basın mensubu da ilçeye gelerek, sınırdaki gelişmeleri izliyor.

TÜRK TANKLARI KÖYLÜLERİN ALKIŞLARI ARASINDA GİTTİ

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) İdlip ve olası Afrin operasyonu kapsamında sınır hattına askeri araç sevkiyatı sürüyor.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı köyünden gece geç saatlerde geçiş yapan tanklar ve askeri araçlar, köylüler tarafından alkış, sevgi gösterileri ve coşkuyla karşılanıp uğurlandı. Sınırın sıfır noktasında bulunan Kuşaklı köyünde, köylülerin alkışladığı tanklar, hızla geçiş yaparken görevli askerler de vatandaşları el sallayarak selamladı.

Türkiye, Rusya ve İran'ın Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleştirdiği toplantılarda, Suriye'nin Türkiye sınırındaki İdlib ili çatışmasızlık bölgesi ilan edilmişti. Mutabakata göre, Türkiye'nin İdlib'de çatışmasızlık bölgesinin sınırlarını teşkil eden güvenlikli bölgelerde kontrol ve gözlem noktaları oluşturarak asker konuşlandırması kararlaştırılmıştı. Gözlemci kuvvetin asli görevi, rejim ve muhalefet arasında çatışma yaşanmasını engellemek ve olası ateşkes ihlallerini izlemek olarak tanımlanmıştı.

YORUMLAR 44
  • hasan kartal 6 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun size idlipte mucahitler vardır ışid veya pkk yoktur
    Cevapla
  • UFUKAN 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahım askerimize güç kuvvet ver ya Rabbim onları korusun
    Cevapla
  • efe 6 yıl önce Şikayet Et
    ver mehterı ver ver
    Cevapla
  • fth23 6 yıl önce Şikayet Et
    Gazanız mübarek olsun.RABBİM şanlı Türk askerine yardım etsin,zalimlerin oyunlarını bozup kahru perişan eylesin...(amin)
    Cevapla
  • Vatan65 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizde bu imanı yüksek kudreti yüksek vatan aşkıyla dolu kahraman TŪRK ordusu oldukça yedi dūvelde gelse baş edemez.Bu ordu Çanakkale'de yedi dūveli dize getirmis bir neslin torununun. Bu ordu kahraman TŪRK ordusu dur. Hakkari de Şırnak'ta Ïdlibde her zaman ve her yerde ALLAH TŪRK ORDUSUNU korusun (amin).
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kars'ta köylülerin hemen önüne yıldırım düştü
Küçükbaş hayvanda stokçuluğun kurban fiyatlarını artırdığı iddiası