Namaz Gönüllüleri Platformu: Namaz en doğal haktır
Namaz Gönüllüleri Platformu, yaptığı bir basın açıklaması ile doğan Grubu medyasında yer alan okulda namaz kılınmasıyla ilgili haberlere tepki gösterdi ve 'namazın en doğgal hak' olduğunu belirtti.

Gazete ve TV’lerde çıkan Bağcılar Lisesindeki namazla ilgili haber hakkında Namaz Gönüllüleri Platformu adına bir açıklama yapan Abdullah Yıldız, : 'Şunları İslamın beş temel farzından ikincisi ve Kur’an’da en çok emredilen bir ibadet olan namazın sanki bir suçmuş gibi gösterilmesi üzüntü vericidir. Allah, imandan sonra en büyük hakikat olan namazı, “kötülükleri ve hayasızlığı engelleyen” bir ibadet olarak nitelendirmektedir. İnanca ve ibadet hürriyetine saygılı olan tüm ülkelerde normal kabul edilen namaz, hiçbir şekilde suç gibi gösterilemez. Anayasa ve kanunlarla güvence altına alınan inanç ve ibadet özgürlüğü, herkesin olduğu gibi, hiçbir baskı altında olmadan kendi tercihlerini yapan öğrencilerin de hakkıdır' dedi.
'Bugün ilk öğretime kadar inen içki, uyuşturucu, fuhuş, kumar, kapkaç ve çeteleşme gibi büyük problemler dururken, hiç kimseye zararı olmadığı gibi, bütün kötülükleri engelleyen namazın aleyhinde olmak, çok çirkin ve antidemokratik bir tavırdır' diyen Abdullah Yıldız, açıklamalarını şu ifadelerle bitirdi: 'Haberi yayınlayan Hürriyet ve Milliyet gazetelerinin internet sayfalarında okuyucu tarafından yapılan yorumlarda aynı hoşgörü ve sağduyuyu görmekteyiz. İlgili gazetelerin okuyucuları özetle, “Müslüman öğrencilerin namaz kılmalarından daha doğal ne olabilir? Anne ve babaların bundan memnun olması gerekir. Eğer böyle bir haber Batıda yayınlansa, suçlanan kimseler tazminat davası açardı. Namaz kılmak laikliği engellemez, aksine laiklik ibadet hürriyetini güvence altına alır” demektedirler. Bu da gösteriyor ki, ilgili haberi okuyucu bile onaylamamaktadır.
Asıl ayıp olan, Bağcılar Lisesindeki öğrencilerin bodrumda namaz kılmak zorunda bırakılmalarıdır. Devletin bütün vatandaşların uygun ortamlarda ibadet etmelerini sağlamak için gerekli yerlere mescit açması gerekir.
Bütün milletimizi, en temel hakları olan ibadet özgürlüğünü hiç çekinmeden kullanmaya, böylesi saldırılar karşısında metin olmaya çağırıyoruz'
İLGİLİ HABER
-
Mert TÜRK 18 yıl önce Şikayet Et. yavrularımız namaz kılınca irtica, bara gidince avrupa.namazınız kılnmaz ola...Beğen
-
akif eren 18 yıl önce Şikayet EtDeneme Merkezi. biz bu tür uygulamalarda deneme merkeziyiz.önce üniversitelerde başörtüsü yasaklandı,daha sonra kamusal alan yalanı çıkarıldı.kamu kurumlarında çalışan başörtülüler işten atıldı(öğretmeler vs).bizdeki uygulamalardan sonra avrupa ülkelerinde ve tunus,cezayir gibi ülkelerde de okullarda ve kamusal alan(ne demekse)denerek başörtüsü yasaklandı.şimdi bir adım ileri gitme çabası var galiba.zemin yoklanıyor.Allah hidayet etsin.Biz müslümanız,inancımıza göre de \"Namaz dinin direğidir\".Allahım sana sığınıyoruz.Beğen
-
hüsyin karacivi 18 yıl önce Şikayet EtBENİM KALBİM TEMİZ...DİLEDİĞİNİZ KADAR KONUŞUN.... dinimizin inanç ve ibadet kurallarını içeren kitabımız Kuranı Kerim bizim rehberimizdir...Bireysel ve birlikte yaşamanın düzenlenmesiyle ilgili ikazlarla beraber idare eden ve idare edilen ilişkisini belirleyen konuları da Kutsal kitabımızda bulabiliriz...Şimdilerde tv lerde felaket tellallığı yapanların dediği gibi benim kalbim temiz...meselesi değildir yalnızca...Dinimize ve Kutsal kitabımıza göre inanmak ve inandığın gibi de amel etmek yaşamaktır...Beğen