Sınırda flaş gelişme: Yeni Irak askeri geldi

TSK'nın Şırnak'ın Silopi İlçesi ile Habur Sınır Kapısı arasındaki TIR parkı karşısında başlattığı tatbikatın 30'uncu gününde, mevzi kazma işlemi devam etti.

GİRİŞ 17.10.2017 17:22 GÜNCELLEME 17.10.2017 17:29
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Komuta merkezinin etrafı, toprak yığınıyla kapatılırken, Iraklı yeni askerler, 2 midibüsle tatbikata katıldı.

Silopi'de 18 Eylül günü TIR parkı karşısında başlatılan tatbikat, birinci ayını doldurdu. Irak askerlerinin de yer aldığı tatbikat alanına bugün, Iraklı yeni askerleri taşıyan siyah camlı 2 midibüs ulaştı. Yeni gelen Iraklı askerlerin, tatbikat alanı içerisindeki araçları inceleyerek, mevzilerde gezdiği görüldü. Sabah saatlerinde Iraklı askerleri getiren midibüslerin, akşam saatlerine doğru tatbikat alanından ayrıldığı öğrenildi.

Tatbikat alanında bulunan tanklarla zırhlı araçların, bugün çalıştırılmadığı gözlenirken, ana karargah merkezi etrafında ise kepçelerin mevzi kazma işlemi devam etti. Kepçelerin, çadırlara yakın noktaların etrafını toprak yığınıyla kapatarak, yüksek tepecikler oluşturduğu görüldü. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • azamidikkat 6 yıl önce Şikayet Et
    sulh ile uslanmayanı etmeli tektir tektir ile uslanmayanın hakkı kötektir.tamamda kardeş kardeşe mücadele buna azami dikkat edilmelidir.asıl düşmanla savaşmamız gerekirken birbirimizi boğazlamayalım.bu günkü gazeteler hepsi sanki başarı varmış gibi abarmışlar hepsi.gerekince silahta kullanılır ama biraz sık dokumakta fayda var.yanlış yolda olanları iyi seçmek ve gunu genellememek gerek
    Cevapla
  • Levent 6 yıl önce Şikayet Et
    bu hazırlıkların sonunda türkiye ıran ve ırak bütün terör yuvalarına saldırı başlatmasın hem türkiyedeki ve ıraktakı pkk varlıgına hemde suriyedeki pyd ve ırandakı pejak kamplarına amerikaya güzel bir ders olur
    Cevapla
  • zafer 6 yıl önce Şikayet Et
    Rüya görmeye devam et. Asıl şimdi İran ve uydusu Irak Haşdi Şabi devleti el ele verip PKK yı Türkiyeye karşı palazlandıracaklar ve bu defa PKK önünde set çeken Barzani de olmayacak. İranın PKK ile sıkıntısı olsa Suriyede Esed ve PKK Halepte, Kamışlıda aynı kışlaları kullanmazdı.
    Cevapla
  • doğruya doğru 6 yıl önce Şikayet Et
    ya Allah aşkına neden girmiyoz tatbikat nedir abi.
    Cevapla
  • MİSAFİR 6 yıl önce Şikayet Et
    Irak ordusu Kerkük'ü alırken bu kadar mazot yakmadı. Peşmerge tankı görünce kaçacak yer arıyor, bu kadar tatbikata ne gerek var anlamadım. Biraz cesaret edip Irak'a girseydik bu kadar mazotla Musul'a kadar alırdık.
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    yani kos koca genel kurmay ve devlet erkanı ve cumhur başkanı bilmiyor senin kadar ?
    Cevapla
  • osmanli14533 6 yıl önce Şikayet Et
    dogru ama irakin mudahele yetkisi var.biz kafamiza gore girseydik tepkiler fazla olurdu.ancak irak ordusu hasdi sabi yerine turkiyeye isik yaksaydi bu sefer de kerkuk musulu almak istiycegimizden bizle geri adim atti.bu sebeple boyle oldu ama zaman neyi gosterir bilinmez askerlerin orda tatbikat yapmasi bir bakima onemli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kariye'de 79 yıl sonra ilk ezan heyecanı! Açılışını Başkan Erdoğan yaptı
TIR yolcu minibüsünü biçti! Çok sayıda ölü var!