Vize krizi ile ilgili son dakika açıklaması

Türkiye ile ABD arasında vize işlemlerinin karşılıklı olarak askıya alınmasının ardından krizin çözümüne yönelik yapılan ilk görüşme olumlu geçti.

GİRİŞ 18.10.2017 16:33 GÜNCELLEME 18.10.2017 16:53
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

"TRT World Forum"da konuşan Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın Türkiye ile ABD arasında yaşanan vize kriziyle ilgili de konuştu. Kalın'ın ardından Dışişleri kaynakları Türkiye ile ABD arasında vize işlemlerinin karşılıklı olarak askıya alınmasının ardından krizin çözümüne yönelik yapılan ilk görüşmenin olumlu geçtiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD ile vize krizi konusunda görüşmeler devam ediyor, iyi bir noktaya doğru gidiliyor, detaylar birkaç gün içinde netleşecek" dedi.

"Yakın vadede vize sorunun çözüleceğine inanıyorum" diyen Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Biz bu işin çözülmesinden yanayız ama gelen heyet bu işi bitirmek üzere yetkilendirilmiş bir heyet değil, bizim görüşlerimizi Washington'a götürecek. İki ülke içişleri, dışişleri ve adalet bakanlıkları arasında daha sağlıklı bilgi alışverişi sağlanması isteniyor, konsüler erişim sağlanmasında mutabakat sağlanıyor."

TOPLANTI SONA ERDİ

Türkiye ile ABD arasında vize işlemlerinin karşılıklı olarak askıya alınmasının ardından krizin çözümüne yönelik iki ülkenin diplomatik heyetleri arasında Dışişleri Bakanlığında sabah saatlerinde başlayan görüşme sona erdi. 

DIŞİŞLERİ: OLUMLU GEÇTİ

Dışişleri kaynaklarından alınan bilgiye göre; Türkiye ile ABD arasında vize işlemlerinin karşılıklı olarak askıya alınmasının ardından krizin çözümüne yönelik yapılan ilk görüşmenin olumlu geçtiği belirtildi. 

YORUMLAR 17
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    vize krizinin önüne yatarlarsa dilerim ALLAH toz duman etsin hepsini
    Cevapla
  • mehmet can 6 yıl önce Şikayet Et
    iyi de bu adamlar vizeyi nasıl aldılar da Türkiye ye gelebildiler?
    Cevapla
  • erkan 6 yıl önce Şikayet Et
    neden böyle kimsenin anladığı cevaplar veriliyor .abd nin istediğimi oluyor yoksa...
    Cevapla
  • alpaslan 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz de aynı şekilde bilgi paylaşımı istemeliyiz. Cumhurbaşkanlığı korumaları, Rıza Zarrab, Halkbank Gn. Md. Yardımcısı ve bilmediğimiz gariban tutuklu TÜRK vatandaşlarımız hakkındaki suçlama ve delillerin paylaşılmasını, benzer durumlarda bilgilendirme yapılmasını vs. onlar ne istiyorsa biz de istemeliyiz.
    Cevapla
  • hak hukuk 6 yıl önce Şikayet Et
    onlar yasağı kaldırmadan kesinlikle kaldırmayın. tutuklu ajanları içinde hiçbir şey vermeyin. yasağı koydukları gibi kaldıracaklar. ne haklılıkları var ki?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı