Canan Karatay 'zeytinyağı' uyarısı!

Prof. Dr. Canan Karatay, zeytinyağının alzheimeri ve kalp krizini önlediğini belirterek, "Zeytinyağı kanı sulandırıyor. Kanı sulandırmak için aspirin yerine zeytinyağı için" dedi.

Canan Karatay 'zeytinyağı' uyarısı!
Canan Karatay 'zeytinyağı' uyarısı!
GİRİŞ 24.10.2017 17:29 GÜNCELLEME 24.10.2017 17:35

Prof. Dr. Canan Karatay zeytinin altından daha kıymetli olduğunu her zaman söylediğini kaydederek, "Altın savaşları insanları öldürmek içindir. Zeytin altındır. Mut’ta bu altının içinde yaşamaktasınız. Bu altının kıymetini bilmemiz lazım. Hayatımızı kurtaran zeytinyağıdır. Laboratuvarlarda yapılan bir araştırmada, doğal zeytinyağının kanseri önlediği gösterildi.

Riviera değil, riviera tehlikelidir. Hafif kokuyor filan diye inanmayın, en önemli antioksidan özelliklerinden yok edilmiş bir yağdır. Hiçbir faydası yoktur. Kızartma yapıldığı zaman da kanserojendir. Onun için soğuk sıkım zeytinyağı, hele hele Mut’taki 1300 yaşındaki bir ağaçtan alınan bir zeytinyağı zararlı olabilir mi?" diye konuştu.

Zeytinyağının birçok hastalığa iyi geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Karatay, şunları söyledi:

"Zeytinyağı, Alzheimer, kalp krizini önlüyor, kanı sulandırıyor. Kanı sulandırmak için Aspirin ile bir sürü lüzumsuz ilaç veriliyor. Zeytinyağı kanı sulandırıyor, ayrıca şekeri düşürüyor. O kadar güçlü antioksidan var ki; bütün hücreler topluyor, beynimizi açıyor. Dışarıdan sürsek, eklem ağrılarını gideriyor. Zeytinyağını vücudumuzun ağrıyan her yerine sürebilirsiniz. Her sabah bir kahve fincanı içmelisiniz.

Çocuklarımıza da içmesini öğretmemiz lazım. Yaşımız ilerledikçe daha da fazla içebilirsiniz. Yağlanmanın sebebi şekerdir, işlenmiş fabrikasyon gıdalardır. Bozulmuş trans yağlardır. Zeytin ağacını kesmeye hakkımız yok. Biz Orta Asya’dan geldik ve de Türk geleneği olarak her doğan çocuk için bir fide dikilirdi. Ben diyorum ki; her doğan çocuk için, her yeni gelin için bir zeytin fidesi ekin. Bunu çocuklarımıza gelenek olarak aşılamak mecburiyetindeyiz. Esas Türk’ün geleneği budur."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • ihsan 8 yıl önce Şikayet Et
    canan sen ilk önce kuranı kerimi hadisi şeriflere bak zeytin ve yaı ile neler var
    Cevapla
  • toprak 8 yıl önce Şikayet Et
    her doğan çocuk için bir fidan dikmek için asfalt veya beton ile kapanmamış yer lazım ki buralarda yok ne yazık.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    konuştukca bu nine ertesi gün methettiği şeye zam geliyor.
    Cevapla
  • srgl 8 yıl önce Şikayet Et
    tam bir şovmen
    Cevapla
  • oflu musatafa 8 yıl önce Şikayet Et
    zeytinyağı mucize bir üründür doğru bunu zaten hepimiz biliyoruz.bugün markette baktım.litresi, rivyera 20 lira, sızma 30-35 lira canan hocam bu fiyatlara çözümünüz varmı.lütfen söyleyin
    Cevapla
  • Önce saglik 8 yıl önce Şikayet Et
    Ege yazıcaktım, egemen olarak, msj gitti. Ege'den uygun fiyata alabilirsiniz, tek sorun yol uzun zahmetli masraflı olur.
    Cevapla
  • realist 8 yıl önce Şikayet Et
    Sana her ay bir teneke göndersin. Ya da 4bin liralık telefon alana kadar zeytinyağı al
    Cevapla
  • gariban ciftci 8 yıl önce Şikayet Et
    canakkkaleye gel burda heryer zeytin ucuza yagin kralini alirsin ureticiden alacaksin ama
    Cevapla
  • gariban ciftci 8 yıl önce Şikayet Et
    adresini ver sana kilosu 20tl den yagin kralini yollayayim ama bir ay sonra tabi.canakkale lapseki yagi altin gibi yag.ucuz yag almak emin ol cok zor degil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
8 dakikada 2 gol! Galatasaray kupada hata yapmadı
Teröristler kaçtı, yas tutmak Kandil’e kaldı: 'Bizi Halep’te Türk SİHA’ları vurdu!'