İstanbul bekçi alım başvurusu için son gün!

İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen 7 bin bekçi alımının, İstanbul ayağı için başvurular başlıyor. İstanbul bekçi alımı 2 bin personel kadrosu için başvuruda KPSS şartı aranmayacak. 2017 lise mezunu bekçi alım başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler? 2017 bekçi maaşları ne kadar?

İstanbul bekçi alım başvurusu için son gün!
İstanbul bekçi alım başvurusu için son gün!
GİRİŞ 24.11.2017 11:52 GÜNCELLEME 24.11.2017 11:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, İstanbul'un farklı ilçelerinde bakanlık tarafından belirlenen sayılarda bekçi alımı yapılacak. Toplamda 2 bin kişilik bekçi alımında KPSS şartı aranmayacak. Peki, 2017 bekçi alımı başvuruları nasıl yapılır? İstanbul'da istihdam edilecek bekçilerde aranan kriterler nelerdir? Bekçi alımları başvuru tarihi ne zaman? 2017 bekçi maaşları kaç TL? 2017 İstanbul bekçi alımlarına dair tüm detaylar haberimizde...

BAŞVURU TARİHLERİ:

Önümüzdeki günlerde başlayacak olan bekçi alımları için başvuru tarihleri 8 Kasım 2017- 24 Kasım 2017 olarak belirlendi. Başvuruda bulunacak adaylar hafta içi İlçe Emniyet Müdürlüklerine bizzat başvuruda bulunacaklar. Adaylar, çalışmak istedikleri ilçe için örnek dilekçe ve istenilen diğer evraklarla birlikte başvuracak. Aynı anda birden fazla ilçe için başvuru yapılamayacak.Bu tarihten sonra adaylar sözlü ve yazılı sınava tabi tutulacaklar.  

Başvuruda bulunan bekçi adayından;

* T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı

*Okul diploma veya tasdiknamesinin aslı veya kurumca tasdikli örneği, 

*Askerlik durum belgesi, 

*4,5x6 santim ölçülerinde (6) fotoğraf,

*Adli sicil belgesi, 

*İstanbul il sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet ettiğini gösteren belge istenecek.

SÖZLÜ VE YAZILI SINAV TARİHLERİ:

772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu kapsamında Emniyet Hizmetleri Sınıfında İstanbul ile mülki sınırları içerisindeki 39 ilçede görevlendirilecek çarşı ve mahalle bekçileri sözlü, ardından yazılı sınava alınacak. Sözlü sınav 5- 13 Aralık tarihleri arasında yapılırken; yazılı sınav 24 Aralık tarihinde yapılacak.

SÖZLÜ SINAV DETAYLARI...

a. Sözlü sınavda başarılı olan adaylar, daha sonra başvurunun kabul edildiği İlçe Emniyet Müdürlüğünün bağlı olduğu Kaymakamlık internet sayfalarında yayınlanacak tarihte ve yerlerde yazılı sınava gireceklerdir.

b. Sözlü sınav tarihi ve yeri, başvurunun alındığı İlçenin Kaymakamlık resmi internet sitelerinde ayrıca ilan edilecek ve adaylara duyurulacaktır.

c. Sözlü sınava girmeye hak kazananların, sınav yerleri mülki amirliklerce adaylara verilecek “Sınav Giriş Belgesinde” belirtilecek olup, sözlü sınava “Sınav Giriş Belgesi” ile girilecektir. “Sınav Giriş Belgesi”ni göstermeyenler sınavlara alınmayacaktır.

d. Sözlü sınavda adayların, kültür durumu ile beraber;

  1. Genel görünüş itibariyle bekçiliğe girmeye elverişli olup olmadığı,

  2. Hal ve tavır, vakara uymayan konuşma itiyadı, laubali ve yılışık hareketleri,

  3. Herhangi bir düşünce ve duygunun sözle anlatılmasında güçlük çekilme veya aksaklık gibi bekçiliğe girmeğe mani halleri olup olmadığı değerlendirilecektir.

e. Başvuruda bulunan adaylardan, sözlü sınavda yüz tam puan üzerinden yetmiş (70) puan alan adaylar başarılı sayılarak yazılı sınava çağrılacaktır.

f. Sözlü sınav sonuçları başvurunun kabul edildiği İlçenin Kaymakamlık internet adresinden ilan edilecektir.

YAZILI SINAV DETAYLARI...

a) Yazılı sınav 24 Aralık 2017 tarihinde yapılacaktır.

b) Sözlü sınavda başarılı olan adaylar, kendilerine verilecek Sınav Giriş Belgesinde belirtilen yer ve saatte yapılacak olan yazılı sınava gireceklerdir. Sınav Giriş Belgesini getirmeyen adaylar yazılı sınava alınmayacaktır.

c) Yazılı Sınav sorulan Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi ve Matematik derslerinden tertip olunacaktır.

d) Yazılı sınavda adaylara çoktan seçmeli (50) soru yöneltilecek olup, sınav süresi (60) dakika olacaktır.

e) Sınavda adayların diğer adaylar ile konuşmaları, birbirinden veya dışardan kopya almaları yasaktır. Bu hareketleri yaptıkları görülenler derhal sınav dışı edilecek ve kâğıtlarına durum işaret edilecektir. Bu husus sınav sonunda düzenlenecek tutanağa da kaydedilecektir.

f) Sınava özürlü veya özürsüz olarak saatinde girmemiş olanlar o sınava girme hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu nedenle adayların sınavdan en az 15 dakika Önce sınav salonunda yerlerini alacak şekilde hazır olması gerekmektedir.

g) Her bir soru (2) puan olmak kaydıyla, yazılı sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek ve yanlış cevaplar doğruyu götürmeyecektir.

Yazılı Sınav Nasıl Uygulanacak?

a. Yazılı sınav tarihi ve yeri başvurunun alındığı İlçenin Kaymakamlık resmi internet sitelerinde ayrıca ilan edilecek ve adaylara duyurulacaktır.

b. Yazılı Sınav soruları Türkçe, Tarih, Matematik ve Genel Kültür derslerinden tertip olacaktır.

c. Yazılı sınavın şekli, sınav süresi ve sınavda sorulacak soru adedi Valilikçe oluşturulan Komisyonca belirlenecektir.

d. Sınava özürlü veya özürsüz saatinde girmemiş olanlar o sınava girme hakkını kaybetmiş sayılacaktır.

e. Yazılı sınavlar yüz tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

f. Yazılı sınav sonuçları başvurunun kabul edildiği İlçenin Kaymakamlık internet adresinden ilan edilecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI:

İstanbul’da çarşı veya mahalle bekçisi olmak için adayların öncelikle; 

*Erkek ve Türk vatandaşı olmaları,

*En az lise ve dengi okul, ön Lisans, lisans veya lisans üstü mezunu eğitim görme

*Askerlik görevini bitirmeleri

*30 yaşından büyük olmamaları,

*Görevini yapmaya engel olabilecek bir hastalık veya engeli bulunmadığını sağlık kurulu tarafından raporla belgelemeleri

*Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü olmamaları

*Devlet Memurları Kanununun 48'nci maddesindeki koşulları taşımaları koşulu aranıyor.

Bekçilerde aranan özel koşullar;

* Türk toplum telakkilerine (anlayışına) göre kötü şöhretli tanınmamak.

* Kamu haklarından mahrum olmamak veya kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkum bulunmamak.

*  Müracaat ettiği il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak.

* En az 167 santimetre boyunda olmak.

* Herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın, beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak. (Ağırlık(kg)/[boy(m)]2}  Örnek: 80/1,752=26)

HANGİ İLÇEYE KAÇ BEKÇİ ALINACAK?

bekçi alım sayıları

İstanbul’da en fazla 100’er bekçi ile Esenyurt ve Küçükçekmece’ye alınacak.  En az bekçi kadrosu Şile’ye (6) tahsis edildi. Geçen ağustos ayında ilk kez 700 bekçi sınavlarla alınmış bunlar kademeli olarak görev başlatılmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın ’Gece Kartalları’ olarak nitelendirdiği, özel harekat şube polislerinin de eğitim verdiği araç durdurma ve silah kullanma teknikleri öğretilen mahalle gece bekçileri, tabanca, cop, kelepçe, el fenerinin yanı sıra düdük taşıyor.

2 BİN BEKÇİ ALIMI İLANI TAM METNİ İÇİN TIKLAYIN...

BEKÇİ MAAŞLARI NE KADAR?

Bekçiler ilk atamalarının ardından ortalama 2 bin 800 - 2 bin 900 liradan başlayan maaşlar ile çalışmakta ve görev yeri, görev bölgesi, evli olup olmaması, çocuğunun olup olmaması gibi durumlara göre farklı maaşlar alabilmektedir.

YORUMLAR 1
  • Ethem 6 yıl önce Şikayet Et
    Abicim herşeyde yaş sınırı 30 biz işsiz mi kalalım :(
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!