İstanbul bekçi alım sözlü sınavları başladı! Yazılı sınav tarihi

Çarşı ve mahallelerde görev yapmak üzere istihdam edilecek İstanbul bekçi alım başvuruları sona erdi. Peki, İstanbul bekçi alım başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Bekçi alımlarında girilecek sözlü ve yazılı sınav tarihleri ve detayları haberimizde...

İstanbul bekçi alım sözlü sınavları başladı! Yazılı sınav tarihi
İstanbul bekçi alım sözlü sınavları başladı! Yazılı sınav tarihi
GİRİŞ 06.12.2017 10:35 GÜNCELLEME 06.12.2017 10:35

İçişleri Bakanlığı bünyesinde çalışacak olan çarşı ve mahalle bekçi alım başvurularında en az lise mezunu olmak şartı esas alınırken, KPSS puan şartı aranmadı. Binlerce kişi İstanbul'a alınacak olan 2 bin bekçi kadrosuna başvuruda bulundu. Şimdi ise gözler İstanbul bekçi alım başvurularının sonuçlarında. Peki, İstanbul bekçi alım başvuruları ne zaman açıklanacak? Başvuruda bulunan bekçi adayları sonuçların açıklanmasının ardından, hangi sınavlara tabi tutulacaklar? İşte, İstanbul bekçi alımlarına ilişkin tüm detaylar...

İSTANBUL BEKÇİ ALIM BAŞVURU SONUÇLARI

İstanbul bekçi alım başvuruları 24 Kasım itibariyle sona erdi. 2 bin kişilik İstanbul bekçi alımlarına başvurusunu gerçekleştiren adayların gözü başvuru sonuçlarının açıklanmasında. Bekçi olmak için başvuru gerçekleştiren adaylar Emniyet Müdürlüklerine bizzat giderek müracaat ettiler. Bekçi alım başvuru sonuçlarının önümüzdeki günlerde ilan edilmesi bekleniyor. Başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar için yeni bir süreç başlayacak. Başvuruları kabul edilen bekçi adayları Aralık ayı içerisinde sözlü ve yazılı sınava tabi tutulacaklar. İşte, bekçi adaylarının girecekleri sınavların tarihleri ve detayları.

Başvurusu kabul edilen adaylardan sırasıyla "Sözlü ve yazılı sınavlarda başarılı olanlar ile Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması olumlu geçenler, ayrıca sağlık kurulu raporunda emniyet hizmetleri sınıfında çalışmasında mahsur görülmeyenlerin" 2018 yılı Ocak ayı içerisinde atamalarının yapılması planlanıyor.

SÖZLÜ VE YAZILI SINAV

Sınav Tarihleri;

Bekçi alım başvurusu kabul edilen, İstanbul çarşı ve mahalle bekçisi adayları için sınav süreci Aralık ayı içerisinde başlayacak. Bekçi adayları sözlü sınava 5-13 Aralık günlerinde girecekken; yazılı sınava 24 Aralık tarihinde girecekler.

Sözlü sınava ilişkin detaylar;

a. Sözlü sınavda başarılı olan adaylar, daha sonra başvurunun kabul edildiği İlçe Emniyet Müdürlüğünün bağlı olduğu Kaymakamlık internet sayfalarında yayınlanacak tarihte ve yerlerde yazılı sınava gireceklerdir.

b. Sözlü sınav tarihi ve yeri, başvurunun alındığı İlçenin Kaymakamlık resmi internet sitelerinde ayrıca ilan edilecek ve adaylara duyurulacaktır.

c. Sözlü sınava girmeye hak kazananların, sınav yerleri mülki amirliklerce adaylara verilecek “Sınav Giriş Belgesinde” belirtilecek olup, sözlü sınava “Sınav Giriş Belgesi” ile girilecektir. “Sınav Giriş Belgesi”ni göstermeyenler sınavlara alınmayacaktır.

d. Sözlü sınavda adayların, kültür durumu ile beraber;

  1. Genel görünüş itibariyle bekçiliğe girmeye elverişli olup olmadığı,
  2. Hal ve tavır, vakara uymayan konuşma itiyadı, laubali ve yılışık hareketleri,
  3. Herhangi bir düşünce ve duygunun sözle anlatılmasında güçlük çekilme veya aksaklık gibi bekçiliğe girmeğe mani halleri olup olmadığı değerlendirilecektir.

e. Başvuruda bulunan adaylardan, sözlü sınavda yüz tam puan üzerinden yetmiş (70) puan alan adaylar başarılı sayılarak yazılı sınava çağrılacaktır.

f. Sözlü sınav sonuçları başvurunun kabul edildiği İlçenin Kaymakamlık internet adresinden ilan edilecektir.

Yazılı sınav detayları;

a) Yazılı sınav 24 Aralık 2017 tarihinde yapılacaktır.

b) Sözlü sınavda başarılı olan adaylar, kendilerine verilecek Sınav Giriş Belgesinde belirtilen yer ve saatte yapılacak olan yazılı sınava gireceklerdir. Sınav Giriş Belgesini getirmeyen adaylar yazılı sınava alınmayacaktır.

c) Yazılı Sınav sorulan Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi ve Matematik derslerinden tertip olunacaktır.

d) Yazılı sınavda adaylara çoktan seçmeli (50) soru yöneltilecek olup, sınav süresi (60) dakika olacaktır.

e) Sınavda adayların diğer adaylar ile konuşmaları, birbirinden veya dışardan kopya almaları yasaktır. Bu hareketleri yaptıkları görülenler derhal sınav dışı edilecek ve kâğıtlarına durum işaret edilecektir. Bu husus sınav sonunda düzenlenecek tutanağa da kaydedilecektir.

f) Sınava özürlü veya özürsüz olarak saatinde girmemiş olanlar o sınava girme hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu nedenle adayların sınavdan en az 15 dakika Önce sınav salonunda yerlerini alacak şekilde hazır olması gerekmektedir.

g) Her bir soru (2) puan olmak kaydıyla, yazılı sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek ve yanlış cevaplar doğruyu götürmeyecektir.

Yazılı sınav değerlendirmesi;

a. Yazılı sınav tarihi ve yeri başvurunun alındığı İlçenin Kaymakamlık resmi internet sitelerinde ayrıca ilan edilecek ve adaylara duyurulacaktır.

b. Yazılı Sınav soruları Türkçe, Tarih, Matematik ve Genel Kültür derslerinden tertip olacaktır.

c. Yazılı sınavın şekli, sınav süresi ve sınavda sorulacak soru adedi Valilikçe oluşturulan Komisyonca belirlenecektir.

d. Sınava özürlü veya özürsüz saatinde girmemiş olanlar o sınava girme hakkını kaybetmiş sayılacaktır.

e. Yazılı sınavlar yüz tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

f. Yazılı sınav sonuçları başvurunun kabul edildiği İlçenin Kaymakamlık internet adresinden ilan edilecektir.

BEKÇİ MAAŞLARI NE KADAR?

Bekçiler ilk atamalarının ardından ortalama 2 bin 800 - 2 bin 900 liradan başlayan maaşlar ile çalışmakta ve görev yeri, görev bölgesi, evli olup olmaması, çocuğunun olup olmaması gibi durumlara göre farklı maaşlar alabilmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?