Mustafa Armağan'a hapis cezası

"Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret " ettiği gerekçesiyle yargılanan Mustafa Armağan, 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mustafa Armağan'a hapis cezası
Mustafa Armağan'a hapis cezası
GİRİŞ 31.10.2017 15:49 GÜNCELLEME 31.10.2017 16:05
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Genel Yayın Yönetmeni olduğu Derin Tarih Dergisi'nin Mayıs sayısındaki  yazısında "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret " ettiği gerekçesiyle yargılanan Mustafa Armağan, 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme cezayı ertelemedi.  

ARMAĞAN BERAATİNİ İSTEDİ

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Mustafa Armağan ve avukatları hazır bulundu. Son sözü sorulan Mustafa Armağan beraatini istedi. 

CEZA ERTELENMEDİ

Davayı karara bağlayan mahkeme Mustafa Armağan'ı  "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanık Armağan'ın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını talep etmediği için hapis cezasını ertelenmedi. Armağan adliye çıkışında açıklama yaptı. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 16
  • Hüseyin Mırık 6 yıl önce Şikayet Et
    Sevgide mecburiyet yoktur, ama saygıda mecburiyet vardır. Kimse kimseye saygısızlık etmek zorunda değildir. Mazide kalması gerekenler bırakın mazide kalsın biz geleceğe bakalım.
    Cevapla
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    isviçre kanunlarını bırakıp Allah Teala'nın kanunlarına geçme zamanı gelmedi mi?
    Cevapla
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Devlet büyüklerine, kutsallara hakaret ideolojilerden bağımsız olarak cezalandırılmalıdır. Bu karar gayet doğrudur. Bir arkadaş peygamberimize hakaret olsa diye bir sual yöneltmiş. Peygamberimizle Atatürk'ü kıyaslamak bile yanlıştır. Peygamberimiz kutsallarımızdandır. Asla eleştirilemez bile. Atatürk ise devlet büyüklerimizdendir. İcraatları eleştirilebilir ama hakaret edilemez.
    Cevapla
  • BEN TÜRKİYE 6 yıl önce Şikayet Et
    ey CHP hani basın özgürlüğü.!!!! hadi bekliyoruz !! tıss ... ses yok.bunlar işin içinde DİN MUKADDESAT varsa hah işte o zaman sesleri ayyuka çıkar.chp de hak hukuk aramak; öküzün altında buzağı aramaya benzer.
    Cevapla
  • komedi. 6 yıl önce Şikayet Et
    sen TÜRKİYE isen, bu ülkenin kurucusuna hakaret edemeyecegini ögrenmelisin önce. eleştirmek başka hakaret başka şeydir.
    Cevapla
  • adem 6 yıl önce Şikayet Et
    kaldırın menderes in darbeci zihniyete yaranmak için çıkardığı 5816 yı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Stopaj oranları yenilendi! Resmi Gazete'de yayımlandı
Ömer Çelik'ten İmamoğlu'nun 'Hamas' açıklamasına tepki: Tamamen yanlıştır