Peşmergeden sınıra ABD askeri teklifi!

IKBY Peşmerge Bakanlığı, Erbil ve Bağdat arasında anayasa çerçevesinde nihai anlaşmaya varılana kadar Fişhabur'un ortak bir mekanizmayla kontrol edilmesini teklif etti.

Peşmergeden sınıra ABD askeri teklifi!
Peşmergeden sınıra ABD askeri teklifi!
GİRİŞ 02.11.2017 10:43 GÜNCELLEME 02.11.2017 11:01
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı'nın, Erbil ve Bağdat arasında anayasa çerçevesinde nihai anlaşmaya varılana kadar IKBY- Suriye arasındaki gayriresmi sınır kapısı Fişhabur'un ortak bir mekanizmayla kontrol edilmesini teklif ettiği belirtildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı'nın Erbil'in müzakereleden çekildiğine yönelik açıklamalarının asılsız olup, Bağdat'ın Erbil heyetiyle bir anlaşmaya ulaşma niyetinde olmadığı iddia edildi.

ABD ASKERİ GELSİN

Açıklamada Erbil'in geçen salı günü Bağdat'ta, "Tüm cephelerde ateşkesin ilan edilmesi, anayasada ilgili maddeler uygulamaya konulana kadar tartışmalı bölgelerin ortak güçlerce denetlenmesi, Irak anayasası çerçevesinde nihai anlaşmaya varılıncaya kadar her iki taraf arasında güvenin sağlanması ve iyi niyetin göstergesi için geçici süreliğine IKBY-Suriye arasındaki gayriresmi sınır kapısı Fişhabur'a Peşmerge-Irak askeri ve ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin sevk edilmesi" teklifini sunduğu kaydedildi.

Savunma Bakanlığına bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığı dün yaptığı yazılı açıklamada, IKBY müzakere heyetinin, yapılan anlaşma taslağının tamamından geri çekildiğini duyurmuştu.

IKBY hükümeti ise sınırların teslimi konusunda Erbil ve Bağdat'ın herhangi bir anlaşmaya varmadıklarını bildirmişti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Taktık bu? 6 yıl önce Şikayet Et
    Öyle diyecekler , böyle diyecekler sonra anlasamayip elin gavurun aramızda dursun diye sonra gavur hiç çıkmayacak.. buna mani olmak lazım.
    Cevapla
  • insan 6 yıl önce Şikayet Et
    işte tam da istenen bu
    Cevapla
  • Tarık Akın 6 yıl önce Şikayet Et
    daha ders çıkaramamışlar belli ki
    Cevapla
  • türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Şeref yoksunları ABD nin ne işi var
    Cevapla
  • canturk 6 yıl önce Şikayet Et
    abd o bolgeden defolup cıkmalı teröründe o bolgedeki tum karısıklılıklarında altında abd var o bolgeye yerleşmek buyuk ısraıl devletını kurmak muslumanları her gun zulum goz yası acı ve dahaada guclu terör orgutlerı kurmak ıcın onları dahada guclendırmek ıcın calısıyor abd ısraıl o bolgeden cıkması gerekıyor hıc bır olay klalmayacaktır abd ısraıl o bolgeden cıksın sorun kalmayacaktır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..